Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje nugriaudėjęs fejerverkų festivalis žiūrovus privertė aikčioti iš nuostabos

Šeštadienio vakarą Vilniaus Vingio parkas pražydo visomis įmanomomis spalvomis ir šviesomis – minia vilniečių ir miesto svečių susirinko pasigrožėti jau šeštuoju fejerverkų ir muzikos festivaliu „Vilniaus fejerija 2014“.
„Vilniaus fejerija 2014“
„Vilniaus fejerija 2014“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Išskirtinis festivalis sostinę užliejo ne tik fejerverkų spalvomis ir raštais, bet ir muzikos garsais. Sutemų, fejerverkų ir lazerių šou žiūrovai laukė kartu su šalies popmuzikos grandu Gyčiu Paškevičiumi ir grupe „Crazy Crow“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gytis Paškevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gytis Paškevičius

Fejerverkų festivalyje „Vilniaus fejerija 2014“ žiūrovai grožėjosi ir iš nuostabos aikčiojo stebėdami  galybę meniškai pagal muziką rodomų įspūdingiausių fejerverkų: per festivalį sostinės dangų daugiau nei valandą spalvino vien tik fejerverkai, pirotechnikos ir lazerių efektai.

VIDEO: „Vilniaus fejerija 2014“ iš Naujamiesčio rajono

Šiemet festivalio konkursinėje programoje dalyvavo patyrusios pirotechnikų komandos, garsios ne tik savo šalyje bet ir visoje Europoje: Tai  –  T&T Fireworks (Belgija), Enigma fireworks (Bulgarija) ir Ohnostroje minergis (Čekija). Kiekvienos pirotechnikų komandos muzikinį fejerverką sudarė trys dalys.

Pirmoje –  komandos kurs fejerverką pagal tą pačią muziką – žymiausio visų laikų šlagerio „Švieski man vėl“ fragmentą. Ši rungtis žiūrovams parodė, kaip fejerverkų meistrai interpretuoja esant vienodoms sąlygoms.

Antrojoje –  kiekviena komanda parodė fejerverką pagal muziką, atspindinčią šalies nacionalinį savitumą. Trečioje – fejerverkų programa pagal laisvai pasirinktą muziką.

Vakarą vainikavo Lietuvos pirotechnikos ir fejerverkų profesionalų įmonės „Blikas“ parodomasis fejerverkas, kuris nepaliko abejingo nė vieno žiūrovo.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gytis Paškevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gytis Paškevičius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius