Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybės atšventė 93-ąjį karalienės Elizabeth II gimtadienį: akį traukė suknelės ir įmantrios skrybelaitės

Penktadienio vakarą žymios damos ir jų vyrai šventiškai paminėjo karalienės Elizabeth II gimtadienį. Jos Didenybei šiemet sukako 93-eji. Jungtinės Karalystės ambasadoje Vilniuje tarp vakaro svečių buvo galima sutikti daugybę diplomatų, verslininkų, kultūros ir pramogų pasaulio atstovų.
Algirdas Toliatas, Asta ir Antonio Salvatore Meschino, Indrė Makaraitytė
Algirdas Toliatas, Asta ir Antonio Salvatore Meschino, Indrė Makaraitytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tikroji karalienės gimimo diena – balandžio 21-oji, tačiau Jungtinė Karalystė šį gimtadienį švenčia vasarą. Tokia tradicija gaji jau nuo senų laikų. Tai bene didžiausia vasaros šventė ambasadoje, o tokiu metu ji organizuojama, nes šaltas metų laikas nepatogus paradams ir kitoms atvirame ore vykstančioms ceremonijoms.Birželio mėnesio pradžia – puikus laikas pasidžiaugti visai Jungtinei Karalystei svarbia diena.

Lietuvoje į Didžiosios Britanijos ambasados kiemelį sukviesti svečiai atvyko šventiškai nusiteikę, pasipuošę ištaigingais kostiumais, dailiomis spalvingomis suknelėmis. Tarp šventės svečių kunigas Algirdas Toliatas, Vida Ramaškienė, Indrė Makaraitytė, Violeta Baublienė, Karolinos Meschino tėvai Asta ir Antonio, Rimvydas Valatka, Lietuvoje reziduojantys ambasadoriai ir daugelis kitų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Elizabeth II 93-ojo gimtadienio minėjimas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Elizabeth II 93-ojo gimtadienio minėjimas Vilniuje

Jau tapo įprasta, kad damos šiai progai iš spintų traukia ne tik dailias sukneles, bet ir originalius galvos apdangalus. Šventėje susirinkusios damos nepamiršo ir šio, karališkajai šeimai jau istoriškai svarbaus atributo – vakarui galvą papuošė skrybėle ar stilingu aksesuaru. Aksesuaras tradicijas puoselėja dar nuo 1711 metų, kuomet Anglijoje buvo pirmą kartą surengtos Askoto žirgų lenktynės. Jose skrybėlė tapo būtina aprangos detale – to iki šiol reikalauja protokolas.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius