Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilties telemaratono“ žinią tiesiogiai iš pajūrio skelbs penki projekto vedėjai

Artėjantį savaitgalį TV3 televizija remdama brolių pranciškonų iniciatyvą pastatyti užuovėją onkologiniams ligoniams – Šv. Pranciškaus onkologijos centrą sekmadienį dedikuoja vilčiai. Gegužės 23 dieną nuo 12.00 val. prasidės tiesioginė „Vilties telemaratono 2010“ transliacija iš pajūrio. Lietuvos piliečiai kviečiami prisidėti prie akcijos aukomis bei moraline parama – dalyvauti „Vilties bėgime 2010“.
Vilties telemaratono vedėjai
„Vilties telemaratono“ vedėjai / TV3 nuotr.

Vidurdienį iš Klaipėdoje Danės upėje stovinčios jachtos prasivers „Vilties studijos“ durys, o joje apie projekto misija pasakos ir įvairius svečius kalbins Daiva Tamošiūnaitė-Budrė ir brolis Astijus. 14.00 val. nuo prekybos centro „Big“ iki Klaipėdos vasaros estrados kelias bus paruoštas „Vilties bėgimo“ maratonui. Daugiau informacijos apie organizuojamą bėgimą ir registracija www.viltiesbegimas.lt Tiesioginiuose intarpuose TV3 žiūrovams maratono įvykius komentuos TV3 Žinių vedėja Renata Šakalytė.

„Žaviuosi šio projekto idėja ir mano indėlis į šį renginį yra kuo nuoširdžiausias. Manau, kad tokio centro tikrai labai reikia, nes tie, kurie išgyvena šią ligą, pirmiausiai susiduria su psichologinės pagalbos trūkumu. Maratonas įprasmina viltį. Bėgti išsipildymo link yra kiekvieno noras. Bėgimo kelias – tai lyg simbolis to su liga kovojančio žmogaus, kuris turi išgyventi sunkų etapą ir vėliau pajausti sėkmingo finišo malonumą“, – sako Žinių vedėja.

Na, o vilties kupiną vakarą pratęs ypatingas „Vilties telemaratono“ finalinis koncertas. Iš Klaipėdos vasaros estrados 21.10 val. sveikinsis Jurgita Jurkutė ir Vytautas Rumšas jaunesnysis.

„Koncertas bus nemokamas, todėl visus klaipėdiečius ir miesto svečius kviečiame kartu padėti ligos užkluptiems žmonėms. Dalyvauti koncerte ir pagal galimybes paaukoti brolių pranciškonų rengiamai akcijai“, – sako „Vilties telemaratono 2010“ organizatoriai – agentūros „Elitaz“ atstovai.

Šventiniame koncerte dalyvaus Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras su vyr. dirigentu Vytautu Lukočiumi. Specialius pasirodymus atliks ir dainas dovanos vieni iš muzikinio projekto „Chorų karai“ favoritų Klaipėdos choras, choras „Gintarėliai“, dainininkai – Česlovas Gabalis, Deivis, Aistė Smilgevičiūtė, Donatas Montvydas, Vaidas Baumila, Rosita Čivilytė, Sasha Song, Šorena, Linas Adomaitis, grupės – „Pikaso“, „69 danguje“ ir kiti žymūs Lietuvos estrados artistai. Šokėjų pasirodymus rengia TV3 šokių šou „Tu gali šokti“ choreografai Šarūnas Kirdeikis ir Marijanas Staniulėnas, o specialų šokį atliks ir legendinis Klaipėdos sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“.

Šio grandiozinio renginio išvakarėse gegužės 22 dieną 16.00 val. Labrenciškėse, būsimo Šv. Pranciškaus onkologijos centro vietoje, įvyks kapsulės įleidimo ceremonija. Šį specialų reabilitacijos centrą planuojamas pastatyti 2012 metais, jis bus sudarytas iš koplyčios, sveikatingumo centro, meno galerijos bei poilsio kambarių. Tradicinis kapsulės įleidimas į pastato pamatus simbolizuos šios gražios brolių pranciškonų iniciatyvos pradžią.

Visi norintieji paremti Šv. Pranciškaus onkologijos centro statybą gali simboliškai nupirkti po plytą, iš kurių bus pastatyta užuovėja onkologinių ligų prislėgtiems žmonėms. Aukoti galima: skambinant arba rašant sms žinutes su žodžiu VILTIS. 1890 numeriu galite paaukoti 2 litus, 1891 numeriu – 5 litus, o 1892 – 10 litų (25% aukojamos sumos atiteks operatoriams už technines ir administracines išlaidas).

Taip pat aukoti galima banko pavedimais per www.aukok.lt tinklalapį. Vilties akcijos draugai ir partneriai – www.bernardinai.lt, dienraštis „Klaipėda“, radijo stotis „Radijo centras“, „ACM“ lauko ekranų tinklas ir kūrybos namai „Elitaz“.

Įžiebkime viltį drauge su „Vilties telemaratonu“ gegužės 23-ąją nuo 12.00 val. tik per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius