Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violetos ir Viliaus Tarasovų Velykos: ryškiaspalviai margučiai ir suneštiniai giminaičių pietūs

Velykos yra viena tų švenčių, kai gausiai nukraunami stalai, jai iš anksto ruošiamasi marginant kiaušinius. Apie savo šeimos velykines tradicijas 15min papasakojo Violeta Tarasovienė. Klaipėdoje įsikūrusi jos ir Viliaus šeima jau ne pirmą kartą prie velykinio stalo į savo namus sukvietė net 12 giminaičių.
Violetos ir Viliaus Tarasovų Velykos
Violetos ir Viliaus Tarasovų Velykos / Asmeninė nuotr.

Per didžiąsias šventes susirinkti Tarasovų namuose jau tapo įprasta. Kaip sako Violeta Tarasovienė, tiek jos, tiek Viliaus brolio šeimos nebetelpa tėvų namuose, todėl jau kelintą kartą pavasario šventę mini savo namuose. Į svečius šiemet užsuko ir dukros Elingos vaikinas Paulius, su kuriuo mergina draugauja jau pora metų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Raudonu kilimu pirmą kartą žengė visa Tarasovų šeima: abi dukros ir vyresnėlės draugas

Luko Balandžio / 15min nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai su dukromis Gabriele, ir Elinga su širdies draugu Pauliumi Girčiu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai su dukromis Gabriele, ir Elinga su širdies draugu Pauliumi Girčiu

Nors Velykų rytą, po pusryčių dauguma eina į bažnyčią mišių, tačiau Tarasovai tokios tradicijos neturi. „Nors niekada nežinai, kada ir pačiai prie jų norėsis sugrįžti. Juk mūsų tradicijos tikrai gražios, malonios ir suburiančios“, – 15min kalbėjo V.Tarasovienė.

O kiaušinių marginimas V.Tarasovienei yra tiesiog neišvengiamas. Ji šiuo maloniu darbu užsiima su mažąja dukra Gabriele, tai jau tapo judviejų tradicija.

„Visada nusiperkame specialius flomasterius, kuriais galima piešti ant medžiagos. Aš nudažau įvairiomis spalvomis kiaušinius, o tada jau abi auksiniais ir sidabriniais flomasteriais piešiame ornamentus“, – šypsojosi V.Tarasovienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Garsenybių Velykos feisbuke ir instagrame: linksmybės sniege ir margučių grožis

Asmeninė nuotr./Violetos Tarasovienės margučiai
Asmeninė nuotr./Violetos Tarasovienės margučiai

Ant Tarasovų velykinio stalo visuomet būna daugybė margučių, gražintų įvairiausiomis technikomis. Viliaus mama ir kitos šeimos moterys kiaušinius dailina vašku ir kitomis tradicinėmis priemonėmis.

„Galbūt kada užsimanysiu vėl grįžti prie tradicijų ir dažyti kaip mūsų močiutės ir mamos dažė. O dabar, kol yra tos naujovės, turbūt ir norisi būtent jų“, – sakė ji.

Kai kiaušiniai išmarginti, galima pagalvoti ir apie tai, kuo bus vaišinami svečiai. Kaip sakė V.Tarasovienė, į jų namus susirinko net 12 giminaičių. Kaip tokiam būriui žmonių prigaminti pakankamai maisto?

„Mes darome suneštinius, ankstyvus pietus – pasiskirstome, kas ką gamins. Viliaus mama kol kas velka didžiausią krūvį. Kadangi švenčiame ne jos namuose, ji vis tiek pasistengia kuo daugiau pagaminti. Iš vyrų, kaip visada, yra užsakymų, ką pagaminti. Ko jie pageidauja, tą ir gaminame“, – juokdamasi atsakė V.Tarasovienė.

Kuo svečius nudžiugino pati Violeta? Kaip ji pati sako, tiek Velykoms, tiek Kalėdoms gaminanti aguoninį pyragą, jo niekaip negalinti atsivalgyti. Tačiau šiemet jos desertą pakeitė Viliaus brolio žmonos iškeptas naujas pyragas, kuris visiems patiko.

Asmeninė nuotr./Violetos ir Viliaus Tarasovų Velykos
Asmeninė nuotr./Violetos ir Viliaus Tarasovų Velykos

Kai jau visi pasigroži nudažytais margučiais, paragauja valgių, prasideda žaidimai. Tai vaikams labiausiai patinkanti šventinių pietų dalis.

„Išsirenkame kiaušinius ir, aišku, vyksta kiaušinių daužymas. Dabar suvalgome mažiau kiaušinių, gal tik po vieną, nes ir taip labai daug vaišių, ir viskas labai sotu. O jei dar ir kiaušinių prisivalgytume...“ – juokėsi V.Tarasovienė.

Dar viena labai paplitusia atrakcija – kiaušinių ridenimu – Tarasovų namuose neužsiimama. Kaip sakė V.Tarasovienė, jie neturi savo kiemo, mažokai vietos, todėl ir šią pramogą praleidžia. Tačiau dukra Gabrielė mokykloje gali ridenti kiaušinius kiek tik norinti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ingos Stumbrienės Velykos: gausi artimųjų draugija, kiaušinių marginimo iššūkiai ir dukros staigmena

TAIP PAT SKAITYKITE: Saldi idėja šventiniam stalui: keksiukų karalienė Liucina Rimgailė dalijasi Velykų bobos receptu

TAIP PAT SKAITYKITE: Velykinės Ingos Budrienės idėjos: kaip nebrangiai, tačiau efektingai papuošti švenčių stalą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius