Dabar populiaru
Publikuota: 2015 spalio 28d. 16:24

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas pasidalijo aštrių Helovino mėsainių receptu

Ruslanas Bolgovas ir jo mėsainiai
Žmonės.lt montažas / Ruslanas Bolgovas ir jo mėsainiai

Artėja Helovino šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovino patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas...“

Puikiai žinome, kad Helovinas – ne tik vaiduoklių šventė. Neatsiejamas šios šventės simbolis – moliūgai. Juos virtuvės šefas siūlo naudoti papuošimui ar net pagaminti iš jų indus patiekalams. Antai aštraus skonio mini kukuliukai iš mėsos faršo ar aštrūs vištienos piršteliai puikiai įsikurs tokiame dubenyje.

„Helovino patiekalai turėtų būti aštraus skonio, nes ši šventė – aštrių pojūčių mėgėjams! – pasakoja virtuvės šefas, – Tokius pojūčius galite pajausti ne tik šėldami, bet ir skaniai užkandžiaudami. Vienas iš patiekalų, kuris itin sušildo – pertrinta moliūgų sriuba su parūkyta vištiena, paskaninta Tabasko padažu. Šiai šventei puikiai tinka įvairios tortilijos, buritos, taip pat trapios tešlos Kiš lorenai (Quiche Lorraine), kurių įdarui galite panaudoti tiek daržoves, tiek parūkytą mėsytę.“

Vytauto Skuodo nuotr./Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą
Vytauto Skuodo nuotr./Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Ruslanas Bolgovas pasakoja, kad karštai rūkyta vištiena labai tinka Helovino patiekalams, nes gaminiai turi labai įdomų ir apetitą keliantį dūmo kvapą bei skonį, be to, ši mėsa yra labai minkšta. Žinoma, patiekalams paskaninti jos nereikia daug. 

Vaiduoklių šventės patiekalai turi būti labai spalvingi: daug oranžinės ir raudonos spalvos, o jas išgauti padės ne tik aukso rudumo mėsa, bet ir daug spalvingų daržovių.

Na, o gėrimas – žinoma pomidorų sultys! Kad jos būtų aitresnės, pabarstykite šiek tiek pipirų, druskos, įpilkite kelis lašelius Tabasko padažo, galite įspausti ir citrinų sulčių, o į stiklinę įdėkite šiaudelį bei saliero stiebą. Lai tai būna nealkoholinė „Kruvinoji Meri“!

Šį kartą virtuvės šefas dalinasi paprasto, bet labai skanaus užkandžio receptu. Tai įvairių skonių mažieji mėsainiai su gardžiai paruoštomis daržovėmis ir karštai rūkyta vištienos šlaunelių mėsa. 

Vytauto Skuodo nuotr./Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą
Vytauto Skuodo nuotr./Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

RECEPTAS: Aštrūs Helovino mėsainiai su rūkyta vištiena 

(receptas 4 mini mėsainiams)

Mėsainiams pagaminti reikės:
Mažų bandelių, 4 vnt. 
Karštai rūkytos vištienos šlaunelių mėsos, 200 g. 
Šalto rūkymo šoninės, 8 juostelės
Skirtingų spalvų salotų lapų
Juodų kumato pomodorų, 3 vnt. 
Sviesto, ½ pakelio, t.y. 100 g
Česnako, 2 skiltelių
Žiupsnelio čiobrelių
Baklažano, 1 vnt.

Padažui pagaminti reikės: 
Majonezo, 4 šaukštų
Grūdėtųjų garstyčių, 1 šaukšto
Skrudintų svogūnų dribsnių, 1 šaukšto
Barbekiu padažo, 2 šaukštų

Gaminame mėsainius:
Sviestą įdedame į puodą, tada sudedame sutraiškytas česnako skilteles, čiobrelį ir pašildome ant kaitlentės. Sviestui ištirpus šiek tiek paverdame, kad išgaruotų visas skystis (vanduo). Perpjauname bandeles, jų vidinę pusę patepame šiuo sviestu ir apskrudiname: geriausia apkepti ant grilinės keptuvės, o jei tokios neturite – orkaitėje iš abiejų pusių. Svarbu, kad apatinė bandelės dalis būtų apskrudusi.

Baklažaną supjaustome piršto storio gabaliukais, pabarstome druska ir palaikome 20 min., paskui nuplauname, nusausiname ir apkepame iš abiejų pusių ant karšto aliejaus. Apkeptą baklažaną padėkime ant popierinės servėtėlės, kad sugertų riebalus. 

Šoninės juosteles paskrudiname orkaitėje iki traškumo ant kepimo popieriaus, taip pat padedame ant popierinės servėtėlės, kad sugerų riebalus, o rūkytą šlaunelių mėsą supjaustyti piršto storio griežinėliais. 

Pomidorus taip pat supjaustome tokio paties storio skiltelėmis ir patepame paruoštu sviestu, tada iš abiejų pusių apkepame ant keptuvės. 

Padažui skirtus ingredientus visus sumaišome ir juo patepame nuplautas salotas .Paimame apkeptų bandelių apatines dalis ir gražiai dedame sluoksniais ingredientus: vieną mėsainį su baklažanu ir šonine bei salotomis, kitą su pomidoru ir rūkyta vištienos mėsa bei salotų lapais, tuomet uždedame viršutines bandelių dalis.

Paruoštus mėsainius galite perverti medine lazdele, kad nesuirtų, galite papuošti žolelėmis, sūriu, na ir patiekti moliūguose ar šalią jų. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Kaip paauglių mergaičių susirašinėjimo grupė Rusijoje tapo FST taikiniu?

N-18 Aktualu

Stovykloje advokato galbūt tvirkintos mažametės draugė atskleidė, kas dėjosi mergaičių kambaryje

Aktualu

Į avariją Molėtų rajone pateko penki šauktiniai, vienas nuo patirtų sužalojimų mirė

Gyvenimas

Mokytojos lenktynės su liga: sukaupiau paskutines jėgas ir nušliaužiau iki automobilio

Kultūra

Naujoje A.Anušausko knygoje – neskelbti faktai apie A.Ramanauską-Vanagą

Aktualu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė skelbia dirbanti be poilsio: ką ji veikia?

Vardai

Sauliaus Prūsaičio koncertą Karklėje vainikavo masinės maudynės: į jūrą atlikėjas nėrė su kostiumu

Verslas

Siūlo nesitikėti, kad už drabužius mokėsime tiek pat, kiek ispanai

Vardai

Karklės festivalio aidai: pramogautojai liko be agurkų ir maišų užkasto alkoholio

Ar gerai žinote, kaip saugiai elgtis geležinkelyje?

Pasaulis kišenėje

Lietuviai parasparnių maršrutinių skrydžių čempionatą surengė Ukrainos kalnuose

Vardai

Šokėja Eglė Straleckaitė-Daugėlė su vyru išgyvena santuokos krizę

Aktualu

Lietuviški patiekalai, kurie nuo senų laikų buvo populiariausi užsienio šalių virtuvėse

24sek

Brolių Lavrinovičių komandos paieškų istorijoje – svarbus posūkis

Į pajūrį grįžusi saulė pritraukė būrį paplūdimio lankytojų

Vardai

Po skyrybų šokėjas D.Žebrauskas-Skruzdėliukas verčia naują lapą, tik planus dar stabdo traumos

Kultūra

E.Vėlyvis apie šou bažnyčioje: jei ne šis performansas, vargu ar viešumoje būtume pamatę tiek trydos

Sportas

Dirbtinis futbolas: natūralios vejos nebus ir Nacionaliniame stadione

24sek

Simas Buterlevičius keliasi į Kėdainius

Gyvenimas

Ar knygų skaitymas autobuse gali kenkti mūsų akims?

Naujienos

Aktualu

Kaip paauglių mergaičių susirašinėjimo grupė Rusijoje tapo FST taikiniu?

N-18 Aktualu

Stovykloje advokato galbūt tvirkintos mažametės draugė atskleidė, kas dėjosi mergaičių kambaryje

Aktualu

Į avariją Molėtų rajone pateko penki šauktiniai, vienas nuo patirtų sužalojimų mirė

Gyvenimas

Mokytojos lenktynės su liga: sukaupiau paskutines jėgas ir nušliaužiau iki automobilio

Kultūra

Naujoje A.Anušausko knygoje – neskelbti faktai apie A.Ramanauską-Vanagą

Aktualu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė skelbia dirbanti be poilsio: ką ji veikia?

Vardai

Sauliaus Prūsaičio koncertą Karklėje vainikavo masinės maudynės: į jūrą atlikėjas nėrė su kostiumu

Verslas

Siūlo nesitikėti, kad už drabužius mokėsime tiek pat, kiek ispanai

Vardai

Karklės festivalio aidai: pramogautojai liko be agurkų ir maišų užkasto alkoholio

Ar gerai žinote, kaip saugiai elgtis geležinkelyje?

Pasaulis kišenėje

Lietuviai parasparnių maršrutinių skrydžių čempionatą surengė Ukrainos kalnuose

Vardai

Šokėja Eglė Straleckaitė-Daugėlė su vyru išgyvena santuokos krizę

Aktualu

Lietuviški patiekalai, kurie nuo senų laikų buvo populiariausi užsienio šalių virtuvėse

24sek

Brolių Lavrinovičių komandos paieškų istorijoje – svarbus posūkis

Į pajūrį grįžusi saulė pritraukė būrį paplūdimio lankytojų

Vardai

Po skyrybų šokėjas D.Žebrauskas-Skruzdėliukas verčia naują lapą, tik planus dar stabdo traumos

Kultūra

E.Vėlyvis apie šou bažnyčioje: jei ne šis performansas, vargu ar viešumoje būtume pamatę tiek trydos

Sportas

Dirbtinis futbolas: natūralios vejos nebus ir Nacionaliniame stadione

24sek

Simas Buterlevičius keliasi į Kėdainius

Gyvenimas

Ar knygų skaitymas autobuse gali kenkti mūsų akims?

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką