Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visur spėjančio V.Bareikio grafike – dar viena veikla daugiau: tapo karatė treneriu

Nauji mokslo metai šįkart dar svarbesni dainininkui, laidų vedėjui Vidui Bareikiui (35) – jis ne tik siekia juodo diržo, bet ir pats tapo karatė treneriu. Intensyvios septynerių metų treniruotės atsipirko, nes dabar savo įgytas žinias vyras galės perduoti ir kitiems norintiems išmokti šio amato. O kaip jis tuo susidomėjo ir kodėl tapo treneriu? Apie tai 15min sutiko papasakoti pats Vidas.
Vidas Bareikis su sūnumi Adu
Vidas Bareikis su sūnumi Adu / Asmeninio albumo nuotr.

Karatė pradėjo mokytis septynerių

Įprastai Vidą Bareikį matome kuriant įspūdingus šou ant scenos, bet ne visiems žinoma, kad jis šokinėja ir kovos meno šakoje – karatė. Atlikėjas pasakoja, kad šiuo sportu susidomėjo būdamas vos septynerių, o nuo laiko intensyviai mokėsi visus penkerius.

Visgi būnant vaiku norisi išbandyti ne vieną kryptį, todėl netrukus jį suviliojo krepšinis. Tačiau kas, jei ne širdis, pasakys, ko mes iš tikrųjų norime? Taip nutiko ir Vidui. Jis jautė, kad nori toliau treniruotis karatė, todėl po daugelio metų ir vėl prie to grįžo.

„Meilė ir sentimentai pirmajai sporto šakai liko. Būdamas 28-erių į treniruotes pradėjau leisti savo keturmetį sūnų Adą. Tada ir pats užsikabinau. Taip jau praėjo septyneri metai, kai ši aistra manęs neapleidžia“, – nuoširdžiai apie kovos meną prabilo V.Bareikis.

Ir net sunkiausios užduotys, pratimai jam tampa tam tikru iššūkiu. Anot Vido, sunku pasidaro tik tada, kai per daug iš savęs reikalauji, bet ir tame jis mato žavesį.

„Po kiekvienos treniruotės išeini tapęs šiek tiek geresne savo paties versija. O iššūkiai yra karatė identitete – juk net Lietuvos karatistų šūkis tai atspindi: „Lengvas kelias – ne mūsų kelias“. Taigi po kovų, po egzaminų, po stovyklų visas gyvenimas atrodo kur kas paprastesnis“, – tikina jis.

Iškovojo kyu diržą

Nors čempionatuose V.Bareikiui dar neteko dalyvauti, bet dėl išlaikyto karatė egzamino jis pasiekė kovos meno rangą kyu – rudą diržą su juoda juostele. Dabar jis siekia pagrindinio ir svarbiausio juodojo diržo.

„Egzaminai vyksta maždaug kartą metuose. Taigi kelionė link juodo diržo yra ilga ir atkakli – be 7-8 metų, paaukotų šiam kovos menui, niekas tau jo neduos.

Man labai patinka toks ilgo nuotolio, pastovus užsiėmimas, kuriame gali tobulėti visą gyvenimą. Svarbiausia, kaip vienas mano trenerių sakė: „Dviejų „P“ taisyklė – pastoviai ir po truputį“, – paaiškino V.Bareikis.

Asmeninio albumo nuotr./Vidas Bareikis tapo karatė treneriu
Asmeninio albumo nuotr./Vidas Bareikis tapo karatė treneriu

Kovos menui atiduodamas visas jėgas, Vidas nepamiršta ir reikalingo poilsio. Tačiau pailsėjęs, užsikrovęs naujos energijos, jis ir vėl viską pradeda iš naujo.

„Ypač gera pailsėti po intensyvios stovyklos ar egzaminų, bet tik trumpam. Po to norisi dar. Tai didelė ir gera priklausomybė“, – pripažįsta jis.

Kartu su Vidu karatė jau ilgą laiką užsiima ir jo sūnus Adas. Jiems tai tapo gyvenimo būdu, dėl kurio gali ir daugiau laiko praleisti kartu.

„Tokiu būdu vienas kitam rodome pavyzdį, o kiti namiškiai mus palaiko iš šono“, – džiaugiasi jis.

Asmeninio albumo nuotr./Vidas Bareikis su sūnumi Adu
Asmeninio albumo nuotr./Vidas Bareikis su sūnumi Adu

Svarbu nepamiršti ir to, kad atlikėjo gyvenimą supa ne tik karatė, bet ir koncertai, įvairios televizijos laidos ir kiti projektai. Tad jis stengiasi, kad bent dvi treniruotės per savaitę atsirastų tarp jo grafiko prioritetų.

„Tada nekyla jokių problemų. Juk viskas priklauso nuo tavęs paties. Kai kas sako, kad ir sveikai maitintis neįmanoma, nes atseit tam nėra laiko. Nors susiplakti kokteilį ir išsivirti košės dienai trunka 10 minučių. Taigi dažniausiai tai tiesiog pasiteisinimai ir saviapgaulė, kurią mes kartais taip mėgstame“, – įsitikinęs atlikėjas.

Tapo karatė treneriu

Taigi, į darbų grafiką Vidas netrukus įtrauks dar vieną veiklą – taps karatė treneriu. Ir dėl to jis nė kiek nesijaudina, nes pedagoginės praktikos nemažai turėjo ir anksčiau.

„Dabar bus tik kita forma. Labiau laukiu naujų mokslų metų pačiam sau, nes juk mokydamas mokaisi ir pats. Laukiu su nekantrumu pasidalinti savo žiniomis su mažaisiais kovotojais“, – apie karatė treniruotes kalbėjo V.Bareikis.

Tapti treneriu po vasaros stovyklos Vidą pakvietė klubo vadovas Paulius Klapatauskas.

Asmeninio albumo nuotr./Vidas Bareikis tapo karatė treneriu
Asmeninio albumo nuotr./Vidas Bareikis tapo karatė treneriu

„Abipusiai sutarėme, kad verta pamėginti. Manau, naujas vėjas visada ne pro šalį visiems“, – tikina jis.

Nors kol kas Vidas neatskleidžia, ar jis bus griežtas, ar atlaidus treneris, tačiau tai kviečia išsiaiškinti patiems.

„Ateikite į treniruotę „Saulės ženklo“ mokykloje nuo pirmadienio iki ketvirtadienio ir tada pamatysite“, – paragino V.Bareikis, pridurdamas, kad jau paruošė pirmąsias treniruotes ir vasarą mažiesiems klubo stovykloje padėjo ruoštis karatė egzaminams.

Pasiteiravus, ar treniruotės jau sulaukė didelio susidomėjimo, Vidas atskleidžia, kad šiuo metu į jo pamokas liko vos kelios vietos.

Asmeninio albumo nuotr./Vidas Bareikis tapo karatė treneriu
Asmeninio albumo nuotr./Vidas Bareikis tapo karatė treneriu

„Apskritai susidomėjimas karatė kyokushin Lietuvoje yra labai didelis. Smagu, kad tėvai supranta, jog tai puiki edukacinė priemonė lavinti vaikų charakterį, dvasią, fizinius įgūdžius, moralę bei socialinius įgūdžius“, – 15min sakė Vidas.

Atlikėjas mano, kad jis sieks savo mokiniams išugdyti kovotojo charakterį. Anot jo, tai pravers ne tik treniruočių metu, bet ir gyvenime.

„Svarbu, kad jie būtų atkaklūs, drąsūs, moralūs, stiprūs, pasiaukojantys“, – lūkesčiais apie būsimus mokinius pasidalijo V.Bareikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius