-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitai Jakutienei nepasirodžius teisme, stringa jos bylinėjimasis su draudimo bendrove

Antradienį Vilniaus miesto apylinkės teismas norėjo iš naujo atversti buvusios „Naujų pupyčių“ narės Vitos Jakutienės bylą, kurioje ji bando prisiteisti solidžią sumą iš draudimo bendrovės. Tačiau kadangi V.Jakutienė posėdyje nepasirodė, bylos nagrinėjimas ėmė strigti – posėdį nuspręsta atidėti.
Vita Jakutienė
Vita Jakutienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį V.Jakutienė buvo laukiama Vilniaus miesto apylinkės teisme. Čia turėjo būti atnaujintas bylos, kurioje garsi moteris – ieškovė, o atsakovas – „Lietuvos draudimas“, nagrinėjimas.

Pati V.Jakutienė posėdyje nepasirodė, mat susirgo. Todėl V.Jakutienės advokatė Lina Gudaitė paprašė teismo posėdį atidėti. Teismui atstovė argumentavo, kad V.Jakutienė susirgo labai netikėtai, todėl negalėjo įspėti iš anksto.

„Lietuvos draudimo“ atstovai tokiam prašymui neprieštaravo, ir, kadangi anksčiau nutarta bylą nagrinėti tik procese dalyvaujant ieškovei, teisėjas Tomas Venckus tokį prašymą tenkino.

Nagrinėjimas stringa

Tai jau ne pirmas kartas, kada V.Jakutienės ir „Lietuvos draudimo“ bylos nagrinėjimas teisme užstringa.

Pastarąjįkart ši byla teisme atversta pernai spalį, vėliau kone pusmetį nagrinėjimas nevyko – teismo sprendimu, buvo atliekama pakartotinė ekspertizė, kurios aktui pasiekus teismą, bylos nagrinėjimas ir atnaujintas.

Konflikto šaknys siekia 2014-uosius

15min primena, kad į Vilniaus miesto apylinkės teismą V.Jakutienė kreipėsi dėl 2014 metų gruodžio 16 dieną įvykusio eismo įvykio, kuomet jos vairuojama „Opel Astra“ susidūrė su „Toyota Carina“.

Ji teigia patyrusi žalą dėl „Toyota Carina“ vairuotojo kaltės. Tačiau „Lietuvos draudimo“ kompanija eismo įvykį pripažino nedraudžiamu ir atsisakė sumokėti draudimo išmoką.

Ieškovė nori prisiteisti 7991,62 eurų sumą už sugadintą automobilį, taip pat 120 eurų žalos atlyginimą už transporto priemonės vertinimo išlaidas, be to, prašo 6 proc. procesinių palūkanų nuo bylos iškėlimo iki teismo sprendimo įvykdymo dienos.

Kompensuoti žalą draudimas atsisako dėl neteisingo įvykio įforminimo, taip pat dėl to, kad draudimo atstovai po autoįvykio nesyk bandė susisiekti su V.Jakutiene norėdami patikslinti įvykio aplinkybes, tačiau tvirtina, kad bendradarbiauti su buvusia atlikėja nepavyko. Draudimo kompanija kelia versiją, kad dalis žalos V.Jakutienės automobiliui buvo padaryta prieš šį eismo įvykį, o ne jo metu.

Anksčiau bylos nagrinėjimo metu jau apklausti keli liudininkai, tarp jų – ir V.Jakutienės sutuoktinis Justas Jakutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius