Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vlada Musvydaitė – Baranauskienė: „Sportuoti tapo madinga“

Sporto žinių vedančioji, televizijos projektų organizatorė Vlada Musvydaitė – Baranauskienė, šiandien vadovavusi bėgimui „Už Kauną“, įsitikinusi, jos sportuoti tapo madinga ir prie to prisidėjo žinomi Lietuvos žmonės.
Vlada Musvydaitė-Baranauskienė
Vlada Musvydaitė-Baranauskienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Būtent dėl šios priežasties, pasak pašnekovės, pastaruoju metu sunku privažiuoti prie Vingio parko, o Kaune Laisvės alėjoje savo ištvermę panoro pademonstruoti daugiau nei 1000 bėgimo entuziastų. Dalis jų dalyvavo estafetės rungtyje. Kiti bėgo 5 arba 10 kilometrų atstumą. Išmėginimui ryžosi maratono bėgikė, olimpietė Inga Juodeškienė, televizijos projekto „Robinzonai“ finalininkas Linas Samaška, „Čempionų stvyklos“ dalyvė Rita Balčiauskaitė, verslininkė Irena Matijošaitienė.

Pasak V.Musvydaitės – Baranauskienės, bėgimas yra vienas iš svarbiausių dalykų žmogaus gyvenime. Jei vaikas mato, kad jo tėvai sportuoja, didelė tikimybė – jis darys tą patį ir atsisakys įvairių pagundų, tokių kaip narkotikai, cigaretės ar alkoholis.

„Gražu žiūrėti kai dabar prie Vingio parko sunku rasti vietą automobiliui. Žmonės daro apšilimą, bėgioja, vaikšto su šiaurietiškomis lazdomis“, – sakė V.Musvydaitė – Baranauskienė.

„Robinzonu“ iki šiol vadinamas L.Samaška tvirtino bėgiko karjerą pradėjęs aštuonių mėnesių – tuomet, kai pradėjo vaikščioti. Bėgti dešimt kilometrų „Už Kauną“ jis sumąstė spontaniškai, net nesvarstydamas ar tikrai tam ryšis.

L.Samaška tvirtino į bėgimą atėjęs be poilsio – dvi paras prieš tai jis su draugais lankė įvairius Kauno naktinius klubus. „Ir tas atsiliepė... Įsivaizduokite, nubėgau du ratus, išėjau iš trasos ir laukiu kada gausiu medalį. Staiga suvokiu, kad nubėgau tik pusę maršruto, nors prieš finišą buvau susitelkęs ir aplenkiau kokį 20 varžovų. Teko sukaupti jėgas ir grįžti į bėgimą bei pasiekti tikrąjį finišą!“.

Laisvės alėjoje vykusiose varžybose dalyvavusieji tvirtino, jog smagiau bėgioti ne miesto centre, o šile. Bet renginio „Už Kauną“ stiprioji pusė – tai, kad buvo su kuo varžytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius