Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyresnėlę dukrą į pirmą klasę išleidusi Inga Stumbrienė: „Estela džiaugiasi, kad nebereikės miegoti pietų miego“

Mokslo metų pradžia – šventė ne tik mažiesiems, bet ir jų tėveliams, o ypač tiems, kurie pirmą kartą išleidžia atžalas į mokyklą. Pirmadienis tapo įsimintina diena Ingai Stumbrienei ir jos vyrui Aivarui, mat jų vyresnėlė dukra Estela pradėjo lankyti pirmą klasę.
Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais
Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Labai dažnai manęs klausia, ar nestresuoju, ar nebijau, ar nėra nerimo pirmą kartą išleidžiant savo atžalą į mokyklą. Tačiau galiu pasakyti, kad nieko tokio nejaučiu. Mes į šitą mokyklėlę pradėjome eiti, kai Estelai buvo vos ketveri. Ji ten ėjo į darželį, į paruošiamąją mokyklėlę, todėl ta pati vieta, tie patys žmonės, ta pati atmosfera – man ten jauku. Kaip mama visuomet jaučiuosi gerai atiduodama vaiką, ten tarsi antrieji namai. Ir Estela ten jaučiasi gerai, ir aš esu patenkinta. Kai ateinu pasiimti jos, man virtuvės personalas papasakoja, ką Estela valgė, susitikus su direktore ar jos pavaduotojais visada pašnekame, kaip jai sekėsi ir ką tą dieną padarė. Iš tikro, man yra rami širdis, nes Estela ten gerai jaučiasi. Tad jokio nerimo nejaučiu ir dėl to, kad ji eis į pirmą klasę. Kiekvieni metai man buvo nauji – buvo darželis, kitais metais – priešmokyklinė klasė, o dabar bus pirmoji klasė. Tik pavadinimai skiriasi“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Inga.

Paklausta, ar dukra jaudinasi prieš eidama į pirmą klasę, I.Stumbrienė tikino, kad ne. „Ji labiau pliusus mato, džiaugiasi, kad pradės eiti į pirmą klasę ir nebereikės eiti miegoti pietų miego. Taip pat labai džiaugiasi, kad iki pietų grįš namo, nes visos pamokos baigiasi iki vidurdienio“, – juokėsi dviejų vaikų mama.

Inga prisiminė ir savo Rugsėjo 1-ąją. Tuomet ją į mokyklą lydėjo visa šeima. I.Stumbrienė pasakojo, kad į Justiniškių mokyklą, mat tame rajone gyveno šeima, ji ėjo su gausiu vienmečių draugų būriu, todėl taip pat jokio streso nejautė. Atvirkščiai, jauna mergaitė su nekantrumu laukė pirmos mokslo dienos, nes viskas atrodė nauja ir įdomu.

„Ne, ašarų nebuvo. Verkdavau, kuomet buvau darželyje ir tekdavo bėgti nuo gydytojos. O kai mokykla prasidėjo, tai  jaučiausi jau užaugusi ir savarankiška, buvau ganėtinai komunikabili, todėl rūpėjo tik draugai, užsiėmimai, jau norėjau nuo tėvų atitrūktii“, – juokėsi Inga, paklausta ar nebuvo ašarų pirmomis dienomis mokykloje.

Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais
Inga ir Aivaras Stumbrai su vaikais

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius