Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaras Radzevičius į LRT eterį grįžta su laida „Svečių ekspresas“

Per daugiau nei dvidešimt Nepriklausomybės metų bandydami atrasti save pasaulyje, bendraudami su atvykstančiais užsienio turistais lietuviai formuoja savo įvaizdį. Įpratę didžiuotis, kad yra labai darbštūs ir kuklūs, ima suvokti, kad šiomis savybėmis juos stipriai lenkia Azijos tautos, o punktualumu ir sąžiningumu neabejotinai nusileistume vokiečiams.
Vytaras Radzevičius
Vytaras Radzevičius / TV3 nuotr.

Tęsiant stereotipų virtinę, meniškesni ir rafinuotesni už mus tikriausiai prancūzai, o socialines problemas geriausiai sprendžia skandinavai. Tad kokie esame mes, lietuviai? Ar iš viso nereikia kalbėti apie konkrečios tautos išskirtinumus, o tiesiog manyti, kad kiekvienas žmogus yra skirtingas ir panašių situacijų gali pasitaikyti Lietuvoje, Prancūzijoje ir Skandinavijoje?

Lygindami save ir užsieniečius, patekusius į panašias situacijas skirtingose šalyse, galime įvertinti savo elgsenos modelius, pamatyti pranašumus ir, be abejo, trūkumus. Tuo įsitikinę naujos LRT televizijos laidos „Svečių ekspresas“ vedėjai – į LRT eterį sugrįžtantis Vytaras Radzevičius ir Vilma Anusaitė.

„Kelionių laidoje „Svečių ekspresas“ užsieniečiai tiria Lietuvos kultūrą, tradicijas, pramogas, o lietuviai tą patį daro svečiose šalyse. Pirmojoje laidoje, kurią matysite jau ateinantį šeštadienį, pramogausime, – pasakoja laidos prodiuserė Birutė Lavickienė. – Aplankysime Estijos sostinę. Ką Taline ir Vilniuje vieną dieną gali nuveikti linksmybių ieškantis užsienietis ir... kiek tai kainuoja? Kokias pramogas Taline ir Vilniuje pasiūlys gatvėje sutikti žmonės, ką pasirinks laidos vedėjai?“

„Svečių eksprese“ V.Radzevičiui teko šeimininko, o V.Anusaitei – svečio vaidmuo. Pirmojoje laidoje Vytaras Vilniuje priima ispaną Ricardo, o Vilma vieši Taline. Ir Ricardo, ir Vilmos tikslas – susipažinti su jų lankomų šalių eurovizininkais ir gauti jų autografus. Ricardo Vilniuje supažindinamas su Erica ir Jurgiu Didžiuliais, o Vilma pristatoma Estijos atstovams, „Eurovizijoje“ laimėjusiems penktąją ir šeštąją vietas.

Kas svetingiausi šeimininkai ir kas geriausiai atstovauja savo šaliai? Po Estijos, laidos herojų keliai nusidrieks į Olandiją, Vokietiją, Čekiją, Latviją ir kitas Europos šalis.

Dirbs ir TV3 televizijoje

Nusigandę, kad Vytaro nebeišvys TV3 naujienų laidoje „Diena“ gali lengviau atsikvėpti. Televizijos atstovė Erika Vyšniauskaitė patikino, kad žinomas keliautojas ir žurnalistas iš televizijos tikrai niekur nepabėga.

„Ši Vytaro laida jau seniai buvo suplanuota ir su TV3 žinių tarnbos vadovu Sigitu Babiliumi suderinta“, – patikino E.Vyšniauskaitė. Ji sakė, kad V.Radzevičius LRT televizijoje turės vos keturias laidas, todėl netrukdys jo darbui laidoje „Diena“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius