Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro ir Laisvės Radzevičių dukra Augustė ištekėjo už brito Neilo Gittinso

Kai abu sieja ne tik tikriausi jausmai, bet ir mylimas sūnus, kai per 4-erius metus vienam dėl kito klausimų jau seniai nekyla, čia nereikia nei ant kelio atsiklaupiančio jaunikio, nei sužadėtuvių žiedo, nei didelio baliaus su šimtu svečių. „Bent jau kol kas“, – šypsosi keliautojo, žurnalisto Vytaro Radzevičiaus ir žurnalistės Laisvės Radzevičienės dukra Augustė Radzevičiūtė (24), antradienio popietę ištekėjusi už mylimojo brito Neilo Gittinso (37).
Augustės Radzevičiūtės ir Neilo Gittinso vestuvės
Augustės Radzevičiūtės ir Neilo Gittinso vestuvės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš nesakau, kad baliaus nebus – kada nors bus, bet tuomet su visais švęsime meilę, o ne dokumentų pasirašymą“, – 15min sakė Augustė Radzevičiūtė.

O kol kas Augustė su širdies draugu, iliustratoriumi Neilu Gittinsu, antradienio popietę atvyko į Vilniaus santuokų rūmus oficialiosios dalies. Čia nebuvo nei vestuvinių suknelių, smokingų, šukuosenų ar žiedų! Net ir svečių nedaug – tik liudininkai, kuriais tapo Neilo mama bei Augustės pusseserė: „Vaikystės susitarimas. Aš liudysiu jos vestuvėse šią vasarą“, – šypsojosi ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Augustės Radzevičiūtės ir Neilo Gittinso vestuvės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Augustės Radzevičiūtės ir Neilo Gittinso vestuvės

Ir ne, niekas iš artimųjų neįsižeidė, kad pora nusprendė būtent taip susituokti: „Mes nuo pat pradžių nelabai laikomės standartinių taisyklių, manau, kad visi jau priprato. O juk ir šįkart nešvęsime – tik skaniai papietausime ir grįšime prie darbų. Visgi antradienis.“

Tiesa, tėtis Vytaras Radzevičius kiek nuliūdo, kad dukra keičia pavardę. „Bet ką jau padarysi. Yra Vincentas, jis galės tęsti giminės vardą. O jeigu likčiau Augustė Marija Radzevičiūtė-Gittins, būtų kiek per daug vargo“, – šypsojosi mergina, po vestuvių tapusi Auguste Marija Gittins.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Augustės Radzevičiūtės ir Neilo Gittinso vestuvės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Augustės Radzevičiūtės ir Neilo Gittinso vestuvės

Į Lietuvą atvykęs Neilas taip ir užsiliko

Augustė Radzevičiūtė su Neilu Gittinsu susitiko prieš ketverius metus – šią vasarą minės jau visai nemažą sukaktį.

„Susipažinome draugų vestuvėse Mažeikiuose, o paskui viskas vyko labai natūraliai, Neilas trumpam atvažiavo į Lietuvą. Ir užsiliko, – pasakojo ji. – Jis ir dabar dirba Didžiajai Britanijai iš Lietuvos. Čia mums gyventi pasirodė daug geriau.“

2015-ųjų gruodžio 6-ąją jųdviejų gyvenime atsirado dar daugiau džiaugsmo – neišsenkantį laimės pliūpsnį kiekvieną dieną atnešą sūnus Skajus.

„Atsiradus vaikui, vieniems santykiai keičiasi į blogąją pusę, kitiems į gerąją. Mums pasisekė!“ – džiaugėsi ji.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vytaras ir Laisvė Radzevičiai tapo seneliais – dukra Augustė susilaukė pirmagimio

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Augustės Radzevičiūtės ir Neilo Gittinso vestuvės
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Augustės Radzevičiūtės ir Neilo Gittinso vestuvės

Tačiau tuomet jie neskubėjo tuoktis. „Kas yra oficiali šeima? Patvirtinta metrikacijos biure dirbančių žmonių? Manau, svarbiausia, kad vaikas gimtų meilės pilnoje šeimoje, oficialų raštelį galimą gauti ir vėliau“, – tikino Augustė.

Ir Augustė ir Neilas nusprendė, kad tam „vėliau“ tinkamiausias laikas bus būtent dabar, vasario 6-osios popietę.

„Pasirodo, Lietuvoje didesnį pranašumą kai kuriais klausimais turi susituokusios poros. Jeigu taip, norėčiau, kad susituokti galima būtų visoms to trokštančioms šeimoms. Vyrų ir moterų! Arba nesituokti išvis. 2018 metai, o pas mus vis dar stagnacija, ypač pastaraisiais metais“, – sakė ji.

Todėl ir be sužadėtuvių jiedu išsivertė – Augustė sako jiems to nereikėjo: „Tai dviejų žmonių sprendimas, nežinau, kodėl vyras turi jaustis už jį labiau atsakingas. Kai turi vaiką, įrodinėti santykių rimtumą sužadėtuvių žiedu būtų kiek juokinga.“

O tapę oficialiai vyru ir žmona, pora kol kas apie dar didesnę šeimą negalvoja. „Svajojam tik apie šunį, labai laukiam“, – 15min pasakojo Augustė Radzevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius