Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Kernagis jaunesnysis ryžosi išmėginti reaktyvinę vandens skraidyklę ir tapo „žmogumi-raketa“

Pirmadienio vakarą prie Margio ežero būrėsi ekstremalių ir netradicinių pramogų mėgėjai, susidomėję Lietuvos naujove, reaktyvine vandens skraidykle. Į smalsuolių gretas įsiliejo ir šokių projekto „Šok su manimi“ veidai bei kiti garsūs žmonės.
Vytautas Kernagis jaunesnysis
Vytautas Kernagis jaunesnysis / Gretos Skaraitienės nuotr.

Vienu pirmųjų vakaro svečių tapo jėgas ant parketo bandysiantis krepšininkas Matas Niparavičius su partnere Igne Rėklaityte. Netrukus prie jų prisijungė šokėjas Marius Gaižauskas. Pasmalsauti nutarė ir velionio dainininko Vytauto Kernagio sūnus Vytautas Kernagis jaunesnysis, drauge atsigabenęs ne tik žmoną ir sūnų Nojų, bet ir sesers Eglės Kernagytės, kuri pati negalėjo dalyvauti renginyje, sūnų Vėją. Kiek pavėlavusi į renginį atkeliavo „Šok su manimi“ projekte dalyvaujanti Veronika Gordijevskaja.

Gretos Skaraitienės nuotr./Vytautas Kernagis jaunesnysis
Vytautas Kernagis jaunesnysis

„Virsti reaktyvine žuvimi“ panoro ne vienas garsesnis žmogus – persirengti vandens kostiumus suskubo ne tik V.Kernagis, bet ir M.Niparavičius ir M.Gaižauskas. Tiesa, drąsuoliams teko palūkėti, kol galės įvaldyti vandenlentės ir vandens slidžių mišiniu vadinamą skraidyklę. Dėl techninių kliūčių bandomieji garsenybių plaukimai nusikėlė į dar vėlesnį vakarą.

„Jėga, kur kas lengviau, nei atrodo. Labai patiko“, – vos išlipęs iš vandens Žmonės.lt sakė pirmasis iš žymių žmonių skraidyklę išmėginęs V.Kernagis jaunesnysis. Jį nuo kranto palaikė žmona Rima ir sūnus Nojus. „Vytautas nedaro neapgalvotų dalykų. Ir pati norėčiau pamėginti, bet man šiandien šaltoka“, – stebėdama vyrą vandenyje sakė R.Kernagienė.

Gretos Skaraitienės nuotr./Vakaro prie Mario ežero akirmika
Rima Kernagienė akirmika

Vytautas tikino nesąs vandens sporto aistruolis. „Nesu entuziastas, tiesiog panorau išmėginti šią pramogą. Esu bandęs tik slides žiemą, net ant snieglentės nesu stovėjęs. Pamenu, tik jaunystėje su riedlente esu važinėjęs. Abejojau, ar pavyks įvaldyti šią skraidyklę iš karto“, – prisipažino vyras. M.Niparavičius ir M.Gaižauskas savosios eilės lipti į vandenį sulaukė tik gerokai sutemus.

Kaip pasakojo naujo aparato valdymo instruktorius Saulius Jakuntavičius, tokia pramoga pasaulyje atsirado tik nuo šio pavasario. Į Lietuvą pirmoji tokią lentą atsigabeno kompanijos „Gera dovana“ komanda.

Iliustracinis naudojimosi skraidykle vaizdelis:

VIDEO: flyboard zapata official

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius