Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytauto Kernagio fondo vasaros stovykloje patirtimi dalinsis ir „X Faktoriaus“ dalyviai

Trečius metus Vytauto Kernagio fondo organizuojamų sceninio meistriškumo stovyklų komandą sustiprino muzikinio realybės šou „X Faktoriaus“ atstovai. Meninės raiškos ugdymui skirtoje vasaros stovykloje vaikams ir paaugliams bus padedama geriau pažinti kūrybinį procesą bei suteikiama galimybę iš arčiau susipažinti su žmonėmis, turinčiais patirties didžiojoje scenoje.
Iglė Bernotaitytė
Iglė Bernotaitytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kalbėdami apie liepos ir rugpjūčio mėnesiais Anykščių rajone vykstančių stovyklų specifiką, V.Kernagio fondo atstovai pabrėžia kūrybiškumo ugdymo svarbą jaunoms asmenybėms, bei sceninio meistriškumo stovyklų išskirtinumą.

„Vaikų meninės raiškos ugdymas – tai raktas į jų sėkmę. Kūrybiškumas reiškia laisvę. Kiekvienas vaikas iš prigimties yra be galo kūrybingas. Tik vienus reikia padrąsinti ir paskatinti o kitiems padėti atrasti tą raktą, kuriuo būtų galima išlaisvinti savo sugebėjimus. Ne kartą iš tėvų teko išgirsti, kad po savaitės, praleistos stovykloje, jų vaikas iš esmės pasikeitė. Mūsų stovykla turi aiškią kryptį – skatinti vaikų kūrybiškumą ir padėti jiems atsiskleisti. Skirtingai nei kitose stovyklose, pas mus vaikas gauna maksimaliai daug individualaus dėmesio”, – kalbėjo V.Kernagio fondo vadovė Rima Kernagienė.

Asmenio albumo nuotr./Vasaros stovykla
Asmenio albumo nuotr./Vasaros stovykla

V.Kernagio fondo stovyklos programoje dalyvaujanti „X Faktoriaus“ nugalėtoja Iglė Bernotaitytė, išskiria vasaros stovyklų, orientuotų į konkrečią sritį, praktinę naudą vaikams.

„Manau, kad visuomet verta važiuoti būtent į tas stovyklas, kurių programa orientuota į sritį, kuri vaiką ar paauglį labiausiai traukia. Tokiu būdu galima ne tik susikurti susikurti neįkainojamų prisiminimų, bet ir įgyti praktiškai panaudojamos patirties. Labai džiaugiuosi, kad savo patirtimi, kurią gavau didžiojoje scenoje, galėsiu pasidalinti ir su V.Kernagio fondo stovykloje dalyvaujančiais vaikais.” – teigė I.Bernotaitytė.

Liepos-rugpjūčio mėnesiais sceninio meistriškumo stovyklų organizatoriai 10-17 m. jaunimui siūlo net tris pamainas. Stovykloje svečiuosis gerai žinomi lektoriai iš muzikos ir teatro pasaulio: Vidas Bareikis, Jurga Šeduikytė, Ainis Storpirštis ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius