Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ypatingos Gerdos Žemaitės Kalėdos: prie eglės – jaukios nuotraukos su neseniai gimusiu sūnumi

Šiais metais Gerdai Žemaitei ir jos vyrui Andriui Žemaičiui Kalėdos – ypatingos, jiedu šventes pasitinka savo jaukiuose namuose sūpuodami pirmagimį Nikolą. Ir nors šiais metais už lango nespindi baltas sniegas, žinoma moteris džiaugiasi, kad šventinę nuotaiką namuose kuria gyva eglutė.
Gerda Žemaitė su sūnumi Nikolu
Gerda Žemaitė su sūnumi Nikolu / Asmeninio albumo nuotr.

15min Gerda papasakojo, kad labai laukia šilčiausių metų švenčių, jas planavo sutikti Marijampolėje, kartu su artimaisiais, o per Kalėdas visa šeima ketino susirinkti sesės namuose.

„Kelis metus šventėme mūsų namuose, Kaune, bet šį kartą nusprendėme vykti į Marijampolę. Kalėdas sutiksime ramiai, drauge su pačiais artimiausiais žmonėmis“, – pasakojo Gerda.

Žinoma moteris sakė švenčių neįsivaizduojanti be gyvos eglės, kurią jau trečius metus stato savo namuose. Tiesa, šį kartą jos žaliaskarė – ypatinga, ją papuošė mamos gaminti vintažiniai žaislai.

„Mano mama pagamino eglei įvairių žaisliukų, sudėjo į juos visas savo geriausias mintis. Ji labai kūrybinga asmenybė, o šiais metais nusprendė mus pradžiuginti padovanojusi apie 20 įvairių papuošimų“, – išskirtine egle džiaugėsi G.Žemaitė.

Vis dėlto iš pradžių namuose ji ketino statyti mažesnę eglutę, tačiau viskas pavyko ne taip, kaip buvo planuota. Jos vyras, nuvykęs į parduotuvę, išrinko labai didelę žaliaskarę. Gerda juokėsi, pasakodama, kad vos nenukrito pamačiusi, kad ši namų puošmena tiktų didelei erdvei.

„Ji maždaug 2 metrų, 15 centimetrų aukščio. Pamenu, pajuokavau, sakiau vyrui: „Tu turbūt galvoji, kad mūsų namų kambarys tokio dydžio kaip aktų salė“. Teko apgenėti šakas, bet dabar ji atrodo tikrai labai gražiai ir džiugina savo kvapu“, – pasakojo Gerda.

Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su sūnumi Nikolu
Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė su sūnumi Nikolu

Ji prisipažino, kad eglę pirmą kartą teko puošti su pirštinėmis, kadangi spygliai labai badėsi.

O Kalėdos, anot Gerdos, jos namuose neapsieina ne tik be eglės, mandarinų, bet ir Kalėdų Senio. Ji prisiminė, kad vaikystėje visada jo labai laukdavo. Žaliaskarė jos namuose būdavo puošiama dieną prieš Kūčias, o po ja Kalėdų Senis atnešdavo didelį maišą dovanų.

„Gaudavome daug saldumynų, žaislų. O per vienas Kūčias, vis žvalgėmės su sese po egle, bet jo taip ir nesulaukėme. Kiek vėliau išgirdome skambutį į duris, jas atidarę pamatėme dovanas. Buvo labai netikėta“, – prisiminė pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė kalėdinė eglė
Asmeninio albumo nuotr./Gerda Žemaitė kalėdinė eglė

Šiais metais ji pasakojo Kalėdų Senui laiškų nerašiusi ir jokių dovanų neprašiusi. G.Žemaitė juo labai pasitiki ir mano, kad jis pats žino, ko geidžia moters širdis.

„Man labai patinka rankų darbo dovanos, kai žmogus pagalvoja, nuperka kokią nors smulkmenėlę. Kalėdos yra ne apie dovanas, svarbiausia šeima, būvimas su artimiausiais žmonėmis“, – kalbėjo Gerda.

Visgi pati prisipažino jau pasirūpinusi visomis dovanomis, nes nenorėjo sukti galvos ir bėgioti po parduotuves paskutinėmis dienomis.

„Viskas padaryta, supakuota, belieka ramiai laukti švenčių“, – sakė žinoma moteris.

Dabar G.Žemaitei beliko tik atnaujinti tradicijas, kurios buvo užmirštos: „Mūsų šeimoje nuo senų laikų, per kiekvienas Kūčias einama į bažnyčią. Pernai dėl nėštumo nepavyko tęsti šio papročio, todėl labai tikiuosi, kad tai pavyks padaryti šiais metais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius