-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ž.Barysas rekomenduoja: TOP 8 vietos, kurias verta aplankyti Ignalinos krašte

Dauguma žino apie įstabius Ignalinos krašto ežerynus, Aukštaitijos nacionalinį parką su išskirtiniu Senovinės bitininkystės muziejumi, Ladakalniu, Ginučių malūnu, piliakalniu ir kitus turistus traukiančius objektus. Tačiau keliautojai dažnai aplenkia pačią Ignaliną, o kiti iki šiol galvoja, kad Palūšė yra snaudžiantis praėjusios garsios turistinės šlovės kaimelis.
Žygimantas Barysas Paliesiaus dvare
Žygimantas Barysas Paliesiaus dvare / TV3 nuotr.

Laida „Sveiki atvykę“ su Žygimantu Barysu-Žygiu priešakyje pakvietė pamatyti kitokį Ignalinos krašto veidą.

Kur lankėsi Žygis, ir ką pamatyti jis siūlė žiūrovams?

1. Paliesiaus dvaras. Unikali savo kraštovaizdžiu ir paslaptinga įvairove, pati gamta pašnibždėjo vietovės pavadinimą. Jos centru tapo Paliesiaus dvaras, kurį dar 17 amžiuje įsigijo grafas Tyzenhauzas. Dabar tai yra vieta, kur kūnas ir siela randa tarpusavio harmoniją, mat čia veikia Širdies sveikatos ir fizinio krūvio terapijos klinika, na, o kokybiškos muzikos mylėtojai šį dvarą vertina ir dar dėl vienos priežasties – pasaulinio lygio muzikos žvaigždžių koncertų. Beje, dvaras veikia ištisus metus: čia galite ir pernakvoti stilingai įrengtuose kambariuose, ir pavalgyti, ir net apsipirkti švedų menininkių įkurtoje parduotuvėlėje.

TV3 nuotr./Paliesiaus dvaras
TV3 nuotr./Paliesiaus dvaras

2. Mielagėnų bažnyčia. Kaip atrodo Vilniaus Katedra, žino visi lietuviai. O kaip atrodo 7 kartus už ją mažesnė bažnyčia? Kviečiame pasižvalgyti! Įdomus faktas: ši bažnyčia pastatyta net anksčiau, nei Vilniaus Katedra! Beje, tai kone vienintelė bažnyčia Lietuvoje, kurioje galite sutikti keturkojus augintinius: jų klebonas Marijonas Savickas augina 8, o draugiškiausi jį lydi net ir pamaldų metu.

3. Ignalinos krašto muziejus. Tai – kone jauniausias toks muziejus visoje Lietuvoje, švenčiantis solidų 10-metį! Na, o be pagrindinių ekspozicijų ir nuolat besikeičiančių parodų, vienoje iš ekspozicinių salių galima... net ir susituokti! Ir tai – tikra tiesa: vestuvių salė, kurioje galima palyginti vestuves anuomet ir dabar, veikia kaip metrikacijos biuras!

4. Žiemos centras. Galvojate, kad jis – tik žiemos sportą pamėgusiems ir veikia tik šaltuoju metų periodu? Tikrai ne! Šis sporto centras lankytojams yra atviras ištisus metus, o viena populiariausių olimpinių sporto šakų, kurias galite išbandyti ir patys, yra biatlonas. Jei niekada nelaikėte rankose tokio tipo šautuvo – verta išbandyti, nes iššaunant nėra atatrankos ir garsas nėra toks garsus, kad reikėtų ausinių, o sportinis azartas – garantuotas! Jei auginate vaikučius, jie čia taip pat ras pramogų – galės išbandyti lazerių biatloną.

TV3 nuotr./Žygimantas Barysas bando vieną biatlono užduočių
TV3 nuotr./Žygimantas Barysas bando vieną biatlono užduočių

5. Miesto paplūdimys. Būtent čia galima pailsėti, pasideginti, atsivėsinti ežere ir apsilankyti wake ar vandens pramogų parke. Veiklos užteks ir mažiesiems, kurie čia kviečiami pašokinėti ant vandens batutų, pažaisti profesionalų pliažo futbolą, o nuo šios vasaros – ir praleisti laiką viename iš keturiolikos ant ežero kranto ką tik šviežiai pastatytų naujutėlaičių poilsio namukų, kurie, beje, taip pat pagaminti vietinių gamintojų Ignalinoje.

6. Palūšės valtinė. Senų valčių dabar nelikę nei kvapo. Dabar tai yra erdvė, kurioje ne tik galite išgerti kavos ant Lūšio ežero kranto, bet ir pasiklausyti koncertų, ar net sudalyvauti „Galapagų“ festivalyje. Jis šiemet vyks ne kažkur atokiau, pievose, o visame Palūšės miestelyje!

7. „Palūšės kopa“ idealiai tiks ir tiems, kurie nori paragauti „sumodernintos“ lietuviškos virtuvės patiekalų, ir tiems, kurie trokšta pasiklausyti itin kokybiškos muzikos, skambančios savaitgaliais net ir ne sezono metu. Stirnienos troškinys, jaučio žandai, sviestažuvė, lietuviškas karpis su apelsinų salsa – mylintiems tradicijas, bet ištroškusiems naujų skonių!

8. Polinezija Lietuvoje? Tikrai taip! Palūšėje lietuvė ir amerikonas įkūrė „Tiki Inn“ oazę, kurioje įdomu apsilankyti visiems, o apsilankius – išbandyti lietuviams neįprastas pramogas: vandenlenčių futbolą, jogą ant vandens ir net naktinį vandenlenčių Safari.

TV3 nuotr./Žaliasių ežeras Ignalinoje
TV3 nuotr./Žaliasių ežeras Ignalinoje

„Sveiki atvykę“ laida – šeštadieniais, 11 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius