Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žavios Valinsko bendražygės istorija: triukšmo išvargintų kaimynų skundai, policininko su pakalnutėmis vizitas ir treji metai kovų teismuose

Seime dirbanti vilnietė Vinifrida Česnulevičiūtė nesutinka mokėti baudos už triukšmingą vakarėlį, kuriame, kaip pati teigia, net nedalyvavo.
V.Česnulevičiūtė (kairėje) neneigia, kad jos gyvenime pasitaiko ir triukšmingų vakarėlių.
Vinifrida Česnulevičiūtė (kairėje) neneigia, kad jos gyvenime pasitaiko ir triukšmingų vakarėlių. / „Scanpix“ nuotr.

Ši teismo istorija galėtų tapti skandalingos muilo operos scenarijumi. Ko vertas vien epizodas, kai policininkas tarnybos metu pasibeldžia į butą pas įtariamą pažeidėją be uniformos, bet su puokšte gėlių, o nesvetingai sutiktas pasiteirauja: „O jūs nebijote mirti?“

Šios tikros istorijos heroje tapo 34 metų vilnietė V.Česnulevičiūtė, 69-uoju numeriu kandidatavusi į Seimą pagal Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos (TPP) sąrašą, o šiuo metu parlamente dirbanti TPP frakcijos seniūno Laimonto Diniaus padėjėja.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Policininkas D.Varnas
Policininkas D.Varnas

Simpatiškos manekenės figūrą turinčios moters (duomenis žiūrėkite apačioje) nuotraukų lig šiol galima pamatyti modelius pristatančioje interneto svetainėje. Anksčiau ji ėjo vyno namų „Conte di Capri“ vykdomojo direktoriaus pareigas.

Jau lygiai trejus metus V.Česnulevičiūtė ieško teisybės teisme dėl to, kad 2006 metų gegužės 13 dieną yra kaltinama surengusi pernelyg triukšmingą vakarėlį savo namuose daugiabutyje sostinės Žirmūnų mikrorajone. Savo ruožtu V.Česnulevičiūtė teigia tuo metu buvusi visam savaitgaliui išvykusi prie ežero Trakų rajone, o grįžusi tik gegužės 15-ąją, pirmadienį.

Užvertė skundais dėl triukšmo

Šiandien teisme liudijęs Žirmūnų nuovados policininkas Donatas Varnas pasakojo, kad viskas prasidėjo nuo vieno V.Česnulevičiūtės kaimyno skundo, jog „viršutinio aukšto bute gyvena moteris, kuri prisikviečia draugų ir mėgsta patriukšmauti naktimis“.

Anot pareigūno, po pirmojo skundo buvo ir antrasis, rašytas jau kito kaimyno.

Nuvykęs į šį daugiabutį, policininkas D.Varnas teigė sutikęs dar vieną ten gyvenančią merginą, kuri patvirtino, jog V.Česnulevičiūtės namuose „susirenka kompanijos, būna balių“.Aš nepanašus į tokį siaubūną, kad ateičiau ir gąsdinčiau, – teismą tikino pareigūnas D.Varnas, pas įtariamą pažeidėją ėjęs rašyti protokolo su puokšte pakalnučių.

Policininkas D.Varnas padarė išvadą, kad skunduose pateikta informacija pasitvirtino, todėl 2006 metų birželio 1-ąją surašė būsto šeimininkei administracinės teisės pažeidimo protokolą, kuriame skyrė 150 litų baudą už triukšmavimą bei garsiai leidžiamą muziką vėlyvu metu.

V.Česnulevičiūtė teisme siūlė policininkui D.Varnui papasakoti, kaip jis ieškojo jos buvusiame darbe. „Mano darbuotojos buvo šokiruotos ir išgąsdintos“, – prisiminė V.Česnulevičiūtė.

Jos teigimu, pareigūnas siūlė „nuvežti jas į kamerą, kad iškvostų, kur aš esu, nors aš buvau komandiruotėje“.

Policininkas teismui sakė niekam niekada negrasinęs.

„Atnešėtė gėlių – kaip suprast?!“

V.Česnulevičiūtė vylėsi, kad teisme pareigūnas papasakos pikantiškai skambančią istoriją, kaip ėjo pas ją į svečius rašyti protokolo.

„Atnešėtė man gėlių puokštę – kaip čia suprast?!“ – posėdžio metu V.Česnulevičiūtė tiesiai šviesiai pasiteiravo D.Varno.

Pareigūnas teigė to neneigsiantis: „Gėles aš parodžiau, kad moteris atidarytų duris!“ Galima spėti, kad eidamas į svečius pas pažeidėją vyrą šis pareigūnas kaskart nešasi bent jau butelį baltosios.

Jau po posėdžio V.Česnulevičiūtė 15min.lt pasakojo, kad didžiulę puokštę pakalnučių pareigūnas ne tik parodė, bet ir maloniai įteikė.

„Vėliau aš ją, aišku, išmečiau į šiukšliadėžę, nes man prasidėjo paranoja, galvojau, ar joje nėra paslėpta kokių nors mikrofonų“, – 15min.lt prisipažino V.Česnulevičiūtė.

Po savo džentelmeniško gesto neprašytas svečias, kuris, anot chalatą tuo metu vilkėjusios būsto šeimininkės, buvo neuniformuotas ir neparodė tarnybinio pažymėjimo, pasiteiravo, ar gali užeiti vidun. V.Česnulevičiūtė kategoriškai paprieštaravo.

„O mirti nebijote?“

„Pažymėjimo neparodo, su treningais, skusta galva... Na, gerai, gal žmogaus tokia mada, toks stilius. Bet jis išsitraukia lapą ir pradeda man kažką rašyt!“ – pasakojo vilnietė.

Paklaustas, ką ten rašo, policininkas, jos žodžiais tariant, siūlė neskubėti: „Tuoj pamatysit.“

Dar geriau V.Česnulevičiūtė teigė įsidėmėjusi policininko žodžius, kuriuos išgirdus jai „pakirto kojas“: „O mirti nebijote?“

Teisme policininkas šių kaltinimų klausėsi šypsodamasis. „Aš jūsų negąsdinau. Aš nepanašus į tokį siaubūną, kad ateičiau ir gąsdinčiau“, – įsitikinęs D.Varnas.

Antrasis vakarėlis – neišgalvotas

Tai ne vienintelė V.Česnulevičiūtės byla dėl kaimynams sukeltų nepatogumų. Tų pačių metų birželio 29 dieną vilnietei buvo surašytas antras protokolas už esą pakartotiną viešosios tvarkos pažeidimą. „To antro atvejo aš neneigiu. Sėdėjome su draugėmis terasoje, buvo gal 24-a valanda. Pašūkavome, muzika grojo“, – pasakojo V.Česnulevičiūtė.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Vinifrida teisme
Vinifrida teisme

Ji pasakojo, kad viešnioms susiruošus išeiti, už durų stovėjo policininkas. „Jis mandagiai paklausė, ar mes galėtume pritildyti muziką. Pasakėme: gerai, nes mes jau išeiname.“

Šis patrulio naktinis vizitas virto antruoju protokolu. V.Česnulevičiūtė įvertinta jau kaip užkietėjusi pažeidėja, todėl šįkart jai buvo skirta 300, o ne 150 litų, kaip pirmuoju atveju, bauda.

Tačiau V.Česnulevičiūtė siekia įrodyti, kad dėl antro epizodo turėtų būti baudžiama kaip pažeidusi viešąją tvarką pirmą sykį.

„Aš nežinau, kaip žmogus gali būti baudžiamas už tai, kur jo nebuvo“, – stebėjosi TPP aktyvistė V.Česnulevičiūtė.

Teisėja Rūta Miliuvienė jaunosios politikės teiravosi, kas ją galėjo apkalbėti. „Vienas kaimynas jaučiasi viso kvartalo valdovas. Jam visada viskas blogai“, – neminėdama pavardės, užsiminė V.Česnulevičiūtė.

Nutarimą šioje byloje Vilniaus apygardos administracinis teismas skelbs gegužės 21 dieną.

V.Česnulevičiūtės duomenys fotosesijos metu 
Ūgis171 cm
Svoris50 kg
Krūtinės apimtis86 cm
Liemens apimtis60 cm
Klubų apimtis90 cm

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius