Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ženklai, atskleidžiantys žmogaus priklausomybę nuo alkoholio

Asmenys, vartojantys alkoholį, niekada nepripažins geriantys per daug ar kad jis padeda išgyventi tam tikras sunkias akimirkas.
Per ekonominę krizę žmonės daugiau geria.
Ženklai, atskleidžiantys žmogaus priklausomybę nuo alkoholio. / Photos.com
Temos: 2 Ženklai Alkoholis

Amerikos psichiatrų asociacija nurodė keturis simptomus, kurie atskleidžia, kada žmogus jau per daug piknaudžiauja alkoholiu.

Nevykdomi įsipareigojimai

Vienas iš simptonų, atskleidžiančių, kad žmogus jau priklausomas nuo alkoholio, yra nuolatinės nesėkmės vykdant įsipareigojimus. Šie įsipareigojimai gali būti darbe, mokyloje, namie. Kartais žmogus tose vietose gali nepasirodyti apskritai. Tačiau jei jis vis dar jose pasirodo, galbūt dėl gėrimo smuko jo darbo ar mokslų kokybė. Ilgainiui asmuo gali pradėti matyti savo gėrimo pasekmes (pavyzdžiui, pašalinimas iš mokyklos, papeikimai darbe).

Alkoholis vartojamas bet kur ir bet kada

Asmeniui, vartojančiam per daug alkoholio, tampa sudėtinga susigaudyti situacijose, kada ir kaip jis gali vartoti svaigiuosius gėrimus. Tai atsitinka dėl to, jog jis alkoholį vartoja reguliariai. Tokie žmonės gers bet kuriuo metu, bet kur, net tada, kai tai nėra saugu (pavyzdžiui, automobilyje, darbe, mokykloje ir pan.)

Elgesio normų peržengimas

Asmuo, piknaudžiaujantis alkoholiu, vis dažniau peržengia tam tikras elgesio normas. Jis gali pradėti vairuoti apsvaigęs ar netgi girtas.

Santykiai su artimaisiais – ne prioritetas

Akivaizdu, kad šeima ar draugai tikrai pastebės geriančio žmogaus elgesio pokyčius ir norės jam padėti. Artimieji gali prabilti apie tai, kaip toks alkoholiu piktnaudžiaujančio žmogaus elgesys veikia jų gyvenimą. Žinoma, tuomet asmuo laikinai gali liautis gerti ar sumažinti išgeriamo alkoholio kiekį, bet paprastai po kurio laiko grįžta prie įpročių. Tai yra ženklas, kad yra problemų dėl alkoholio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius