Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žilvinas Žvagulis apie įtarimus bendradarbiavus su Darbo partija: „Mūsų juk milijonas atlikėjų koncertavo visoms partijoms“

Vilniaus apygardos teismas penktadienio popietę paskelbė nuosprendį rezonansinėje baudžiamojoje byloje, kurioje Viktoras Uspaskichas, Vytautas Gapšys, Vitalija Vonžutaitė ir Marina Liutkevičienė bei visa Darbo partija buvo kaltinama dėl juodosios buhalterijos vedimo. Teisėjų kolegija taip pat priėmė nutartį generaliniam prokurorui pranešti apie kelis asmenis, kurie įtariami padarę nusikalstamas veikas. Tarp tokių asmenų paminėtos Žilvino Žvagulio ir Juozo Liesio pavardės.
Žilvinas Žvagulis
Žilvinas Žvagulis / BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Teismas įpareigojo prokurorus pradėti ikiteisminį tyrimą ir iškelti bylas Ž.Žvaguliui, J.Liesiui ir dar keliolikai asmenų dėl teismui pateiktų neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir kita.

„Neturiu, ką pasakyti, kas ir kaip buvo. Mūsų juk milijonas atlikėjų koncertavo visoms partijoms, tai ką aš žinau, kodėl ir prie ko kas. Kiekvienas turi savo vadybą, kuri tvarko tokius reikalus, todėl net nežinau, apie ką šneka“, – portalui Žmonės.lt penktadienį kalbėjo Žilvinas Žvagulis.

Susisiekti su J.Liesiu kol kas nepavyko.

Nuosprendį dar skųs

Rezonansinę baudžiamąją bylą išnagrinėjusi Vilniaus apygardos teismo kolegija penktadienį paskelbė nuosprendį: V.Uspaskichas pripažintas kaltu, jam skirti 4 m. laisvės atėmimo, V.Vonžutaitė pripažinta kalta, jai skirta 3 m. laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose, V.Gapšys pripažintas kaltu, bet jam skirta tik bauda: 35 tūkst. litų., M.Liutkevičienė pripažinta kalta, jai skirta metų laisvės atėmimo bausmė. Taip pat teismas nustatė kaltinamiesiems solidariai atlyginti padarytą piniginę žalą. Partija turės grąžinti valstybės jai skirtą 6 mln. litų dotaciją.

Šis teismo nuosprendis iškart neįsiteisės, per 20 dienų jis neabejotinai bus apskųstas aukštesnės instancijos Lietuvos apeliaciniam teismui.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad visiškai įrodyta, jog 2004–2006 m. kaltinamieji veikdami bendrininkų grupėje apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą ir sukčiavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius