-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žilvino Grigaičio virtualia galerija susidomėjusios garsenybės: „Pažinti meną – būtina“

Žilvinas Grigaitis Vilniuje pristatė savo naują projektą – virtualią meno galeriją, kurioje sieks garsinti Lietuvos menininkus. Projekto pristatymo vakarėlyje apsilankė kultūros ir pramogų pasaulio atstovai, kurie papasakojo apie savo santykį su menu.
Tomas ir Gintarė Slausgalviai, Eglė Jackaitė, Žilvinas Grigaitis, Marija Palaikytė
Tomas ir Gintarė Slausgalviai, Eglė Jackaitė, Žilvinas Grigaitis, Marija Palaikytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šokėjai Tomas ir Gintarė Slausgalviai Žmonės.lt pasakojo, kad vaizduojamajam menui skiria mažiau dėmesio nei šokiui, tačiau pripažįsta, kad visos meno šakos yra susijusios, todėl reikia domėtis ne viena, o kiek įmanoma daugiau meno šakų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Virtualios meno galerijos pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas ir Gintarė Slausgalviai

„Manau, kad lankymuisi meno galerijose skiriame per mažai laiko, todėl dabar stengiamės dažniau tą daryti. Pasidomėjus kitomis meno sritimis, savo srity visuomet gali atrasti kažką naujo: pamatyti naujas spalvas, idėjas. Tuomet į savo darbą pasižiūri visai iš kitos pusės. Apsilankius parodoje net gali kilti mintis naujam šokiui. Manau, kad visos meno sritys yra persipynusios, todėl iš kitų „šaltinių“ galime papildyti save“, – sakė Gintarė.

T.Slausgalvis teigė, kad šokio nelaikytų menu, jeigu taip neįvertintų jo žiūrovai ir gerbėjai. „Manau, kad menininkui menas yra darbas. Tai yra mūsų gyvenimo duona ir tai, ką mes mokame geriausiai daryti. Jeigu žmonėms iš šalies yra gražu, tuomet tai ir tampa menu. Kai mes kuriame, nesitikime, kad tai bus įvertinta kaip menas. Tiesiog darome tai, kas mums sekasi.“, – sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Virtualios meno galerijos pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eglė Jackaitė ir Žilvinas Grigaitis

Aktorė Eglė Jackaitė teigė, kad be meno gyvenimą įsivaizduoti būtų labai sunku, todėl juo būtina domėtis kone kasdien.

„Jau be meno, kaip ir be meilės, gyvenimas būtų tuščias, pilkas ir liūdnas. Be teatro, be poezijos, be paveikslų neįsivaizduoju savo gyvenimo. Manau, dėka meno mes ištrūkstame iš kasdienybės ir rutinos, leidžiame sau sustoti ir atsisukti į save. Žinoma, daug kas priklauso ir nuo mūsų požiūrio bei nuotaikos. Jeigu esi sušalęs, alkanas ir liūdnas, nepamatysi nei to meno, nei tau jis bus įdomus. Bet meno tikrai reikia kiekvienam iš mūsų“, – įsitikinusi E.Jackaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Virtualios meno galerijos pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marija Palaikytė ir Alkas Paltarokas

Mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė teigė, kad domisi įvairiomis meno šakomis, o meno parodose lankosi ne tik Lietuvoje, bet ir svetur.

„Stengiuosi domėtis vaizduojamuoju menu, nes mada ir dailė yra labai glaudžiai susiję. Menas, tiek šiuolaikinis, tiek klasikinis, man yra įkvėpimo šaltinis. Netgi dizaineriams dailė, skulptūra, architektūra yra įkvėpimo šaltinis. Tai susiję dalykai, todėl pažinti meną – būtina“, – sakė ji.

Sieks garsinti Lietuvos menininkus

Žmonės.lt virtualios meno erdvės idėjos autorius Ž.Grigaitis pasakojo, kad jau seniai nori, jog lietuvių menininkų darbus žinotų visas pasaulis. Pasak jo, internete veikianti naujoji platforma padės menininkams garsinti savo vardą svetur.

Jis tiki, kad ši meno platforma, kurioje vyks bendri projektai ir su užsienyje gyvenančiais kultūros srities atstovais, padės skleisti žinią pasaulyje apie išskirtinius mūsų šalies autorius.

„Idėja kilo iš Charleso Billicho, garsaus vaizduojamojo meno kūrėjo. Diskutavome apie lietuvišką meną ir jam iškilo klausimas, kaip būtų galima su tuo menu susipažinti. Nuo vasario gvildenau šią mintį, o dabar su galerija „Arka“ subūrėme žinomus lietuvių menininkus, kurių darbai bus eksponuojami internete. Juos garsinsime Australijoje bei Amerikoje“, – pasakojo jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Virtualios meno galerijos pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis

Ž.Grigaitis teigė, kad šiuo metu internete galima išvysti 10-ies menininkų darbus. Vėliau jų žymiai daugės. „Neapsiriboju dirbti su viena galerija. Visi norintys, jeigu jie to verti, galės savo darbus eksponuoti interaktyvioje erdvėje“, – teigė Ž.Grigaitis.

Paklaustas, ar šis projektas jam atneš finansinės naudos, Ž.Grigaitis tikino, kad naujoji platforma internete skirta mūsų kultūrai ir menininkams, bet ne pelnui.

„Ne viskas yra pinigais paremta. Man norisi australams pasakyti, kad lietuviai irgi turi puikius menininkus. Noriu sudaryti galimybes menininkams išskleisti savo sparnus ir būti pasaulinėje rinkoje“, – Žmonės.lt pasakojo Ž.Grigaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius