TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Žinomus kauniečius į vasaros terasos atidarymą viliojo gurmaniškos vaišės

Liveta ir Petras Kazlauskai, Neringa Mažeikienė su seserimi Rigonda Užpalevičiene ir Viktorija Mauručaitė
Loretos Kondratės nuotr. / Liveta ir Petras Kazlauskai, Neringa Mažeikienė su seserimi Rigonda Užpalevičiene ir Viktorija Mauručaitė
Šaltinis: 15min
0
A A

„To tikrai nesitikėjau. Eksperimentai virtuvėje šefams dažnai pavyksta, bet kad viskas baigtųsi taip sėkmingai!“, – su šypsena kalbėjo fotomenininkas ir muzikantas Rolandas Vilkauskas-Pripsas, apsilankęs Kauno viešbučio „Daugirdas“ vasaros terasos atidaryme.

Daugiau 15min Vardai naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Taip jis atsiliepė apie vyriausiojo virėjo Artūro Januškevičiaus šedevrą – karamelizuotų triušio kepenėlių ir šokolado ledus, pagardintus mėtų šerbetu bei naminiu braškių džemu.

Gurmaniškoje vakarienėje, kurią inicijavo žurnalas „Geras skonis“, dalyvavo Viktorija Mauručaitė, Artūras Butkevičius, Viktorija Vaičaitė, grupės „16 Hz“ nariai, Gediminas Juodeika, Neringa Mažeikienė, Rigonda Užpalevičienė, krepšininkas Giedrius Gustas su žmona Dovile, Liveta ir Petras Kazlauskai bei kiti.

„Iš pradžių neišdrįsau paragauti deserto, bet greta sėdėjusieji įkalbėjo. Ir... patiko!“ – neslėpė L.Kazlauskienė.

Loretos Kondratės nuotr./Giedrius Gustas bei Liveta ir Petras Kazlauskai
Loretos Kondratės nuotr./Giedrius Gustas bei Liveta ir Petras Kazlauskai

„Bravo“ – tokie šūksniai girdėjosi ne nuo vieno staliuko, kuomet, pasibaigus puotai, svečiams prisistatė „Daugirdo“ virtuvės meistrų komanda.

Kadangi šįmet Kauno senamiestyje esančio viešbučio terasa bus gurmaniška, ruošiant jos meniu iš šefų laukta netikėtų ir ypatingų sprendimų.

„Desertą siūliau kurti iš antienos, bet Artūro idėja dėl triušio kepenėlių ir ledų derinio manąją nugalėjo“, – sakė virtuvės šefė Janina Galubavičienė.

Vakaro metu svečiai vaišinti sūdyta parūkyta antienos filė ąžuolo dūmuose, „grill“ ridikėliais, svieste kepintais juodaisiais lęšiais, rūkyta fritata, triušienos ir antienos kremais, riebiųjų žąsų kepenėlių puta, sausai brandintos jautienos mentės didkepsniu bei daugybe kitų valgių gamybos žinovų paruoštų sprendimų.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką