-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žinomi skonio gurmanai neatsispyrė „Michelin“ žvaigždutėmis įvertinto šefo vakarienei

Savaitgalį sostinės širdyje, Gedimino prospekte, prancūziškame restorane „Le BonJour“ įvyko gurmaniška „Michelin“ žvaigždutėmis įvertinto šefo Danilo Bianco ištaiginga vakarienė. Čia pasimėgauti prancūziška kultūra bei paragauti rudens gėrybių patiekalų susirinko vilniečiai ir miesto svečiai, naujiems skoniams neabejingi buvo ir žinomi žmonės.
Darvydas Šernas ir Sandra Šernė su šefu Danilo Bianco, Edvardas Žičkus bei Elena Puidokaitė
Darvydas Šernas ir Sandra Šernė su šefu Danilo Bianco, Edvardas Žičkus bei Elena Puidokaitė / Viganto Ovadnevo nuotr.

Gurmaniškos vakarienės ragavo Sandra ir Darvydas Šernai, Patricija Gadžijeva su seserimi, Edvardas Žičkus, Elena Puidokaitė, kolumbietis barzdaskutys Johnas Alexanderis Serna, diplomatas Gytis Marcinkevičius ir kiti.

Viganto Ovadnevo nuotr./Gurmaniškos vakarienės akimirka
Viganto Ovadnevo nuotr./Gurmaniškos vakarienės akimirka

Išskirtinio renginio svečiams buvo pasiūlyta paskanauti itin subtilių patiekalų, pagamintų iš sezoninės virtuvės gėrybių su priderintais vynais. Skonių ir pojūčių jūra leido mėgautis Prancūzijos virtuvės kultūra, klausytis Rasos Rapalytės, atliekančios Edith Piaf kūrinių, renginio vedėjas supažindino su ragaujamais patiekalais ir jų paruošimo būdu, vakarienės pabaigoje restorano lankytojai skubėjo pasveikinti šefo Danilo Bianco, paruošusio sėkmingą vakarienę, ir padėkoti už naujai atrastus skonius.

Po vakarienės, kurios „starteris“ buvo grybai papillote, pagrindinis patiekalas – vištiena aumônière su pomidorų confit, porų fondiu ir laukiniais ryžiais, o desertui patiektu Painperdu su sezoniniais vaisiais ir vaniliniais ledais bei priderintais vynais, žymūs vilniečiai negailėjo pagyrų ne tik šefui, bet ir pačiam restoranui.

„Tai buvo tikrai labai įdomi ir nauja pažintis su prancūzų virtuve, į kurią šefas įliejo lietuviškus skonius ir produktus, maloniai nustebino visa aplinka ir vakaro atmosfera, o desertas grąžino į šiltus ir jaukius rudens vakarus pas artimuosius“, – iškart po vakarienės gražių žodžių negailėjo Sandra Šernė.

Viganto Ovadnevo nuotr./Darvydas Šernas ir Sandra Šernė
Viganto Ovadnevo nuotr./Darvydas Šernas ir Sandra Šernė

„Man labai patiko šilta vakaro atmosfera, prancūziška muzika, geros emocijos, sklidusios nuo visų asmenų. Ypač sužavėjo geras maistas ir vynas, puikiai derėjęs su nuostabaus aromato ir skonio patiekalais, kuriuos ruošė šefas“, – geromis emocijomis dalijosi Johnas Alexanderis Serna.

Šefo moto – kaskart naujai atrandama virtuvė

Viena ryškiausių šių dienų gastronomijos krypčių bei maestro Danilo Bianco ir „Le BonJour“ moto – ta pati virtuvė, tik kaskart kitaip. Charizma bei begaline meile savo profesijai spinduliuojantis šefas didžiausiu įvertinimu laiko laimingus bei besišypsančius restorano lankytojus.

Viganto Ovadnevo nuotr./Patricija Gadžijeva su seserimi Gabriele Žuromskyte
Viganto Ovadnevo nuotr./Patricija Gadžijeva su seserimi Gabriele Žuromskyte

Pats šefas sako mažai pažįstantis lietuvių virtuvę, bet žino, kad yra daug patiekalų iš bulvių, sriubų. Lietuvoje mėgstama gaminti rūkytus gaminius, tokius kaip žuvis. Planuodamas šią gurmanišką vakarienę maisto virtuozas rinkosi gaminti patiekalus pagal sezoninius ingredientus, tik miksuodamas skonius ir suteikdamas netikėto atspalvio. „Tikiuosi, kad mano komandos patiekti patiekalai privertė klientus pakeliauti naujų skonių jūroje. Manau, kad padėjau restorano lankytojams nors šiek tiek įsilieti į kulinarijos pasaulį,“ – mintimis jau po vakarienės dalijosi pats Danilo Bianco.

Gastronomijos savaitė buvo ypatinga proga „Le BonJour“ lankytojams prisiliesti prie Michelin įvertintos gastronomijos aukštumų bei susipažinti su prancūziška Danilo Bianco virtuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius