Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomi žmonės terasoje ant stogo rinkosi vėlyvų pusryčių

Sekmadienio rytą Lietuvos žinomi veidai susirinko pasimėgauti vėlyvaisiais pusryčiais (angl. k. „brunch“), smagia kompanija ir vis dar saule lepinančiu rudeniu. Nuostabioje terasoje ant stogo, kur atsiveria unikalūs senamiesčio vaizdai, stilingai organizuotas brančas surinko visus, po vasaros kelionių sugrįžusius į Vilnių.
Saugirdas Vaitulionis, Andrius Užkalnis, Dovilė Filmanavičiūtė
Vėlyvų pusryčių akimirka / Renginio organizatorių nuotr.

Išskirtinės muzikos atlikėja bei reklamos pasaulyje gerai žinoma profesionalė Netradicinių pusryčių įžymybės susirinko unikalioje vietoje – Vilniaus širdyje įsikūrusioje terasoje. Gyvais augalais dekoruota Terasa 360 pirmą kartą pakvietė svečius į viešą renginį, kuriame kiekvienas, be įmantrių Rytų Europos patiekalų, taip pat galėjo mėgautis ir nuostabia Vilniaus panorama.

Dovilė Filmanavičiūtė džiaugėsi ne tik akinančia miesto panorama, išskirtiniais užkandžiais, bet ir ženkliai stiprėjančia maisto kultūra Lietuvoje:

„Labai smagu, kad šitas vėlyvas „pusrytinis“ vėjas atpūtė ir pas mus. Jei neturime patys, tokias geras idėjas būtina skolintis iš užsienio šalių pvz. keliaujant. Juk tai svarbu- tai maisto kultūra. Ši išskirtinė vieta man gniaužė kvapą. Gerti kavą su vaizdu į Vilniaus bažnyčias buvo tiesiog kažkas stebuklingo! Aš ir šiaip mėgstu tradicijas, o sekmadienio vėlyvi pusryčiai yra nuostabi tradicija. Ji lyg užprogramuoja gerai savaitės pradžiai!“ – sakė dainininkė.

Renginio roganizatorių nuotr./Dovilė Filmanavičiūtė ir Saugirdas Vaitulionis
Renginio roganizatorių nuotr./Dovilė Filmanavičiūtė ir Saugirdas Vaitulionis

Vienas žinomiausių kelionių organizatorių, atvežęs ne vieną idėją į Lietuvos rinką, Rimvydas Širvinskas-Makalius sako, kad vėlyvųjų pusryčių mada į Lietuvą atkeliavo gerokai vėliau, nei išpopuliarėjo visame pasaulyje. „Pamenu, kaip daugelio Europos miestų restoranai ir barai iškabomis kviesdavo į „brunchą“ ir aš nesuprasdavau, kas tai. Dabar man labai smagu su draugų kompanija, o dar dažniau – vienam užsukti į tokį renginį, kur ne tik galima skaniai pavalgyti, bet ir pabendrauti su įdomiais žmonėmis, rasti naujų pažinčių“, – teigė Makalius.

Renginio roganizatorių nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius
Renginio roganizatorių nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius

Įspūdingų pusryčių neaplenkęs, gerai žinomas marketingo specialistas Saugirdas Vaitulionis džiaugėsi dar neatrasta renginių vieta. „Absoliučiai tobula vieta vėlyviems ir tingiems sekmadienio pusryčiams. Pliurpi su draugais, užkandžiauji ir mėgaujiesi nerealiais Vilniaus vaizdais! Net susinervinau, kad mano gimtadienis – žiemą, nes tikrai norėčiau jį švęsti šioje terasoje“, – kalbėjo kelionių bei gardaus maisto gerbėjas.

Pasak Andrius Užkalnio, savaitgalio vėlyvieji pusryčiai tapo madinga tradicija Lietuvoje, labiausiai – Vilniuje.

„Tačiau čia buvo išskirtiniai pusryčiai, nes niekas daugiau sostinėje nesiūlo nuostabaus maisto konkurencijos su Vilniaus bokštais ir senamiesčio stogais. Man labiausiai patiko romantika: tai lyg pusryčiauti oro balione, pakibusiame virš miesto“, – džiaugėsi humoro jausmo nestokojantis rašytojas ir publicistas.

Renginio roganizatorių nuotr./Andrius Užkalnis
Renginio roganizatorių nuotr./Andrius Užkalnis

Renginio organizatorė Elena Puidokaitė teigia, jog ši Vilniaus vieta – įspūdinga: „matant tokį didingą senamiesčio vaizdą, pasijauti lyg būtum ne Lietuvoje. Tokių vietų Vilniuje tikrai nėra daug, žinojome, kad terasa puikiai tinka privačioms šventėms, tačiau norėjome atverti duris ir kitiems. Šio renginio formatas – neįpareigojantis sekmadienio ryto praleidimas, labai tam tiko“. Organizatorė prasitarė, jog ateityje terasoje vyks ir daugiau su maisto kultūra susijusių viešų renginių.

Renginio roganizatorių nuotr./Elena Puidokaitė-Atlanta
Renginio roganizatorių nuotr./Elena Puidokaitė-Atlanta

Paskanauti furšeto tipo pusryčių ant stogo susirinko daugiau nei 70 svečių, jie galėjo pasivaišinti daugiau nei septynių patiekalų įvairove. Specialiai šiam renginiui buvo pastatyta didžiulė ledo siena, viso renginyje buvo panaudotos 2 tonos ledo. Neatsiliekant nuo pasaulio tendencijų ir Vilniuje vis daugėjant tokių renginių, jau nebereikia dairytis į kitus kraštus norint įdomiai praleisti sekmadienio rytą.

Vėlyvieji pusryčiai (angl. brunch) atsirado XIX amžiaus pabaigoje Didžiojoje Britanijoje ir pastaruoju metu tapo gan populiariu maisto kultūros pažinimo ritualu Lietuvoje. Tarp tradicinių pusryčių ir pietų įsiterpęs valgymo metas – dažna pramoga kelionių ar atostogų metu, kai gali nesivaržydamas leisti sau ilgai skanauti įvairių kraštų virtuvių valgius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius