Žinomi žmonės vasaros pramogas papildė skrydžiu vėjo tunelyje

Paskutinį vasaros mėnesį žinomi žmonės pasitiko skrydžiu vėjo tunelyje. Išmėginti šią pramogą ir ja papildyti savo vasaros nuotykių sąrašą renginio organizatoriai pakvietė atlikėjas Ingridą Kazlauskaitę, dainininką Vaidotą Valiukevičių, asmeninį fitneso trenerį Paulių Ratkevičių, kelionių organizatorių bei keliautoją Rimvydą Širvinską-Makalių.
Ingrida Kazlauskaitė
Ingrida Kazlauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienio vakarą pasiskraidymą Vėjo tunelyje išbandė ir atlikėja Ingrida Kazlauskaitė (33). Ingrida bijo aukščio ir vengia oro pramogų – apie tikrą šuolį parašiutu net negalvojanti, tačiau paskraidyti vėjo tunelyje ryžosi.

„Tai labai geras būdas prapūsti smegenis po dienos darbų. Turbūt kiekvienas esame pagalvoję, kad būtų įdomu pasijusti paukščiu. Juk įdomu, koks tas jausmas – skristi. Turbūt tik sapnuose esame regėję, kaip skrendame“, – kalbėdama su 15min juokėsi ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Kazlauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Kazlauskaitė

I.Kazlauskaitė šią vasarą įsisukusi į darbus, tačiau smagioms laisvalaikio pramogoms randa laiko. „Man patinka aktyvus laisvalaikio praleidimas. Žinoma, nesu labai didelė ekstremalių pojūčių mėgėja. Renkuosi ilgąją riedlentę, mėgstu važinėtis riedučiais. Neseniai įsigijau elektrinį paspirtuką. Mes labai mažai laiko praleidžiame gryname ore, mūsų vasaros labai trumpos, todėl reikia mėgautis kiekviena akimirka, kai yra geras oras“, – 15min sakė I.Kazlauskaitė. Važinėjimasis dviračiais jai taip pat patinka.

Ingrida prisipažino, kad ir šaltasis metų laikas jai patinka – apsilanko ledo arenoje, turi pačiūžas. Su kolektyvo „Girls Only“ merginomis Ingrida užsuka į ir „Pabėgimo kambarį“, kur reikia pasukti galvą, kaip iš jo ištrūkti.

Regis, jau nemažai įvairiausių pramogų, bet Ingrida dar pagalvoja apie jėgos aitvarus: „Man labai įdomu stebėti, kai žmonės kaituoja. Ir tie, kas pabando sako, kad tai yra labai užkrečiama ir tikrai labai užkabinantis laiko praleidimas. Tikrai norėčiau ir juos išbandyti“, – 15min pasakojo Ingrida.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius ir Ingrida Kazlauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius ir Ingrida Kazlauskaitė

Prilygsta šuoliui parašiutu

„Ši vasara šiluma ir gerais orais nelepino, tad skrydžio vėjo tunelyje mėgėjai stengiasi išnaudoti kiekvieną progą patirti laisvą kritimą – 1 minutės trukmės skrydis vėjo tunelyje prilygsta šuoliui parašiutu iš 4200 metrų aukščio. Gerų orų vis dairosi ir tie, kurie ryžtasi skrydžiui vėjo tunelyje pirmą kartą, tačiau kelių metų patirtis rodo, kad kiek prastesnės oro sąlygos mėgautis skrydžiu netrukdo – svarbu tinkamas nusiteikimas ir gera nuotaika“, – sako Linas Čeikus, „Laisvalaikio dovanų“ steigėjas ir vėjo tunelio pramogos Lietuvoje iniciatorius.

Pasak jo, analogiški vėjo tuneliai veikia Lenkijoje, Prancūzijoje, Meksikoje, Latvijoje, Rusijoje, taip pat JAV. Čia, Las Vegase, 1982 m. buvo atidarytas pirmasis vėjo tunelis, skirtas pramoginiams skrydžiams. Tiek užsienio šalyse, tiek Lietuvoje vėjo tuneliuose švenčiami gimtadieniai, įmonių šventės, mergvakariai, bernvakariai. Vilniuje periodiškai organizuojamos ir „tunelinės“. Jų metu profesionalai šuolininkai parašiutu varžosi, kuris geriausiai moka skraidyti vėjo tunelyje bei greičiausiai atlieka įvairias užduotis, o praėjusią vasarą pasiekti ilgiausiai, 1 val. 2 min. 32 sek., trukusio laisvo kritimo ir sklendimo vėjo tunelyje rekordai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pramoga „Vėjo tunelyje“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pramoga „Vėjo tunelyje“

Net pirmą kartą atliekantiems skrydį nebūtinas joks specialus pasiruošimas – dėl tunelyje veikiančių aerodinaminių dėsnių, jie greitai pajunta, ką reiškia laisvas kritimas. Tunelyje sumontuoti galingi varikliai su specialiais propeleriais sukuria vėjo srautą, kurio greitis gali siekti net 250 km/val., o difuzorius suspaudžia bei tikslingai nukreipia jį į skrydžio kamerą. Taip greitai vertikaliai pučiantis vėjas įgauna keliamąją galią – lengvai pakelia ir ore išlaiko žmogų, kuris „guli“ ant oro srauto ir savo kūno padėtimi valdo judėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius