Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomos moterys – apie sužadėtuvių žiedus, jų kainas ir įtaką santykiams

Kiek turi kainuoti sužadėtuvių žiedas, kad moteris jaustųsi pamaloninta ir mylimajam ištartų TAIP? Trys garsios moterys Inga Paksaitė-Stumbrienė (28), Natalija Bunkė (29) ir Monika Kvietkutė (19) vienbalsiai sako – joms būtų tikęs net ir paprasčiausias žiedelis, pirktas prekybos centre. Juk svarbiausia – su kokiu jausmu mylimasis jį dovanoja.
Inga Paksaitė-Stumbrienė su vyru Aivaru, Natalija Bunkė ir Monika Kvietkutė
Inga Paksaitė-Stumbrienė su vyru Aivaru, Natalija Bunkė ir Monika Kvietkutė / 15min.lt/BFL nuotr.

Daugiau nei prieš metus su Seimo nariu Andriumi Šedžiumi susižadėjusi Monika Kvietkutė neslepia, kad Andriaus įteiktas sužadėtuvių žiedas jai yra pats gražiausias, todėl neabejoja, kad net ir ištekėjusi jį mūvės.

Asmeninio arch. nuotr./Monika Kvietkutė ir Andrius Šedžius
Monika Kvietkutė ir Andrius Šedžius

„Žiedas yra iš balto aukso, elegantiškas, atitinkantis visus mano standartus“, – Žmonės.lt atviravo mergina. Paklausta, ar domėjosi, kiek mylimajai atsiėjo sužadėtuvių žiedas, mergina patikino, kad žiedo kaina jai mažiausiai rūpi.

Monikos įsitikinimu, svarbiausia, kad žiedas būtų dovanojamas su meile, tikrais jausmais ir ketinimais. „Man visiškai nesvarbu, nei iš kokio metalo žiedas pagamintas, nei koks yra akmenukas. Man galėtų užmauti bet kokį žiedą, juk ne tai svarbiausia“, – įsitikinusi mergina.

Nors yra teigiama, kad sužadėtuvių žiedas turi kainuoti ne vieną pasipiršti ketinančio vyro mėnesio algą, Monika mano, kad kiekvienas sprendžia pagal save.

„Vieniems reikia žiedo, kainuojančio ne vieną dešimtį tūkstančių litų, o kitiems užtenka žiedo ir už porą šimtų litų, – teigė jau šią vasarą vestuves ketinanti atšokti mergina.

Svarbiau ne žiedas, o jausmai

Inga Paksaitė-Stumbrienė su vyru Aivaru šiais metais švęs aštuntąsias vestuvių metines, tačiau moteris iki šiol prisimena prieš devynerius metus įvykusias romantiškas piršlybas prie Eifelio bokšto Paryžiuje.

„Dabar sužadėtuvių žiedo nebemūviu, bet jį turiu ir laikau kaip prisiminimą“, – Žmonės.lt pasakojo I.Paksaitė-Stumbrienė. Paklausta, kodėl kitaip nei daugelis moterų, nemūvi sužadėtuvių žiedo po vestuvių, moteris teigė, kad buvo laikas, kuomet pora buvo susižadėjusi, tačiau vėliau sužadėtuvių žiedą pakeitė vestuvinis. „Juolab kad žiedai yra šiek tiek skirtingi, nelabai galėjau juos suderinti“, – neslėpė pašnekovė.

Iš vyro Aivaro tąsyk gavusi balto aukso žiedą su mėlynu safyru ir deimantais Inga tikino, kad žiedo kaina jai nebuvo svarbi, todėl ja net nesidomėjo. Pasak moters, nors vyras, pirkdamas sužadėtuvių žiedą, parodo, kaip brangina moterį, yra daugybė pavyzdžių, kuomet net didžiausi deimantai neatnešdavo laimės. „Man svarbiausia buvo ne žiedas, o jausmai“, – sakė I.Paksaitė-Stumbrienė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Inga ir Aivaras Stumbrai
Inga ir Aivaras Stumbrai

Paklausta, ką mano apie vyrus, kurie būsimoms žmonoms dovanoja šimtus tūkstančių kainuojančius sužadėtuvių žiedus, garsi moteris tikino, kad tai nėra blogai. „Jei studentas labai myli savo mergaitę ir ima paskolą, kad galėtų nupirkti jai sužadėtuvių žiedą už dešimtis tūkstančių litų, tai nelogiška, tačiau jeigu vyras yra pasiturintis ir gali sau leisti pirkti žiedą už keliasdešimt tūkstančių litų ir tai nepakenktų jo finansinei padėčiai, kodėl gi ne“, – nusijuokė pašnekovė.

Pasiteiravus, ar pati nebūtų įsižeidusi, jei Aivaras būtų užmovęs ne prabangų žiedą, o tokį, kurie parduodami prekybos centruose, Inga nusijuokė, kad tikrai nebūtų įsižeidusi, nes žiedas buvo tik viena iš piršlybų sudedamųjų dalių. „Pirmiausia, yra jausmai, o tik po to žiedas. O jei mergaitei labiau rūpi žiedas, tai net nereikėtų tų sužadėtuvių, nes anksčiau ar vėliau ta pora išsiskirs“, – neabejojo moteris.

Atstoja vestuvinį žiedą

2010 metų pabaigoje prieš Kalėdas su verslininku Danieliumi Bunkumi susižadėjusi,  o praėjusių metų birželio mėnesį už jo ištekėjusi dainininkė Natalija Bunkė iki šiol mūvi sužadėtuvių žiedą. „Taip yra todėl, kad mes vestuvinių žiedų iš viso neturime, nes mano vyras nemėgsta šių papuošalų mūvėti“, – paaiškino garsi moteris.

Viganto Ovadnevo nuotrauka/Natalija ir Danielius Bunkai
Natalija ir Danielius Bunkai

Antrą kartą ištekėjusi N.Bunkė prisiminė sužadėtuvių žiedą, kurį jai buvo padovanojęs pirmasis vyras kompozitorius Deivydas Zvonkus. „Anas žiedas savo laiku irgi buvo labai brangus mano širdžiai. Visai nerūpėjo jo kaina, koks akmenukas ar jo didumas. Man nesvarbūs šitie dalykai, svarbu, kad žmogus dovanoja žiedą iš širdies“, – teigė pašnekovė.

Kalbėdama apie dabartinio vyro Danieliaus padovanotą žiedą, Natalija atskleidė, kad jis labai skiriasi nuo pirmojo. „Dabartinis sužadėtuvių žiedas yra su 12 mažyčių deimantų. Aš jį mūviu kiekvieną dieną, nes jis atrodo kaip paprastas žiedelis. Pavyzdžiui, vaiko gimimo proga man vyras padovanojo žiedą su daug didesniais deimantais, bet jis nėra itin patogus mūvėti, todėl nėra skirtas kasdienai“, – Žmonės.lt sakė moteris.

Išlaidauti nepataria

Garsi juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago dažnai susiduria su pasipiršti ketinančių vyrų įgeidžiais ir teigia, kad kiekvieno iš jų skonis labai skirtingas. „Vieniems reikia didžiulio brilianto, kitiems – minimalistinio stiliaus žiedo. Yra vyrų, kurie netgi bando taupyti, nes nežino, ar išrinktoji atsakys TAIP“, – pasakojo juvelyrė ir atskleidė, kad šiuo metu mūsų šalyje populiariausi žiedai iš balto aukso, nors Europoje ant bangos – raudonas auksas.

Algirdo Venskaus nuotr./Jurga Karčiauskaitė-Lago išrinkta metų klaipėdiete.
Jurga Karčiauskaitė-Lago

Paklausta, ar verta pirkti brangiai kainuojančius sužadėtuvių žiedus, moteris neabejojo, kad tai galima daryti tik tuo atveju, jei vyras įsitikinęs, kad antroji pusė pasakys TAIP. „Gyvenime yra daug progų, o sužadėtuvės yra tik pati pradžia, kam leisti didžiulius pinigus?“ – Žmonės.lt sakė J.Karčiausakitė-Lago.

Įdomu tai, kad pats žiedo apskritimas simbolizuoja gyvenimo ratą, judėjimą nuo gimimo link mirties. Priimtas iš mylimojo sužadėtuvių žiedas reiškia moters pažadą už jo tekėti. Sužadėtuvių žiedai imti dovanoti dar senovės Romoje. Jei išrinktoji priimdavo žiedą, tai reikšdavo, kad ji jau priklauso tam vyrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius