-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Žiūrim, ką turim“ – slaptos narkomanų gaudynės Vilniaus čigonų tabore

„Vilniaus Kirtimų tabore sausio 26-ąją buvo vykdomas slaptas policijos reidas. Tai viena iš prevencinių priemonių, kuria siekiama kovoti su narkotikų platinimu ir vartojimu.
Laidos „Žiūrim, ką turim“ vedėjai
Laidos „Žiūrim, ką turim“ vedėjai / TV3 nuotr.

Laidos „Žiūrim, ką turim“ žurnalistams parūpo, kaip yra vykdomi tokie reidai. Todėl kartu su vienu iš policijos ekipažų jie ryžosi dalyvauti reide.

„Reikia kovoti ne su pasekmėmis, o su priežastimi. Būtina ieškoti priežasčių – iš kur atkeliauja narkotikai, kas kontroliuoja šį procesą ir kas iš viso to gauna pelną“, – aiškino Vilniaus taboro reide dalyvavęs policininkas.

Daugiau nei 10 policijos ekipažų nuo pat ankstaus ryto apsupo Vilniaus romų taborą. Buvo gaudomi visi, kurie bandė įsigyti ar vartoti narkotines medžiagas. Romų moterys ekipažus palydėjo garsiais nepasitenkinimo šūksniais ir rankų mosavimais, o policininkams teko po taborą narkomanus pasivaikyti, per krūmus pašokinėti juos begaudant.

Policininkų pasiteiravus, kokie žmonės atvažiuoja į taborą pirkti narkotikų, išgirstas atsakymas privers aiktelti: „Atvažiuoja ir tėvai su mažamečiais vaikais, ir verslininkai, ir taksistai. Sugautas ir vienas notaras.“

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius