-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 08 25 /13:22

Živilė Vaškytė, Rasa Martens ir Virginija Kochanskytė „Velomaratone“ važiavo už „Unicef“ komandą

Šeštadienio rytą Vilniaus gatvėmis riedėjo tūkstantinė dviratininkų minia. Trečius metus vykstanti dviračių entuziastų šventė „Velomaratonas 2012“ sukvietė visus dviračių gerbėjus, sportininkus bei puikiai žinomus žmones.
Živilė Vaškytė ir Edgaras Lubys
Edgaras Lubys ir Živilė Vaškytė / Viganto Ovadnevo nuotr.

11 valandą ryto automobiliai užleido gatves dviračiams ir skambant šūksniams, muzikai nei signaliniams skambučiams išriedėjo gausus mėgėjų būrys. Jų tarpe už „Unicef“ komandą riedėjo saujelė Lietuvoje žinomų žmonių.

Ryškiai mėlynais marškinėliais, akiniais nuo saulės dviračio pedalus mynė verslininkė Rasa Martens, žurnalistė Živilė Vaškytė, aktorė Virginija Kochanskytė. Už vaikus mėgėjų važiavime dalyvavo ir Edmundas Jakilaitis su žmona Rasa bei žurnalistas Vytaras Radzevičius. Maratone skuodė ir Ž.Vaškytės vyras, dainininkas Edgaras Lubys-Amberlife.

Viganto Ovadnevo nuotr./Velomaratono akimirka
Viganto Ovadnevo nuotr./Julia Janus su vyru Stasiu Baltakiu

O štai dizainerė Julia Janus su vyru aktoriumi Stasiu Baltakiu, kaip visuomet išliko stilingi. Pora buvo pasidabinusi vienodais juodais marškinėliais su užrašu „Mini Team“ bei nuo saulės saugojosi stilingais akiniais.

Anot organizatorių, renginio dieną daugiau nei septyni tūkstančiai dviračių entuziastų startavo vaikų, mėgėjų ir sportininkų važiavimuose. „Velomaratone“ vieningiausiai komandai Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė „Vieningiausios komandos“ marškinėlius.

Maratone dalyvaujantys dviratininkai galėjo pasirinkti, kiek kilometrų jie nori numinti. Dviračių entuziastai galėjo rinktis mažiausią, aštuonių kilometrų trasą, labiau savo kojomis pasitikintys ryžosi įveikti 16 kilometrų, o ištvermingiausieji – 24 kilometrus.

Živilė Vaškytė: „Visą distanciją įveikiau be vargo“

Viganto Ovadnevo nuotr./Velomaratono akimirka
Viganto Ovadnevo nuotr./Živilė Vaškytė

Žurnalistė Živilė Vaškytė, dalyvavusi mėgėjų važiavime, pripažino, kad įveikti 24 kilometrų trasą sunku nebuvo. Nors moteris specialiai maratonui nesiruošė, radusi laisvesnę minutę ji visuomet važiuoja dviračiu.

„Iš tiesų įveikti šią distanciją man nebuvo labai sunku. Jei būčiau tik ką nuo sofos nulipus ar pirmą kartą ant dviračio atsisėdusi – būtų kur kas sunkiau. Aš ir šiaip mėgstu važinėti dviračiu ir jei tik turiu daugiau laiko, visuomet renkuosi dviratį“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Živilė.

Už „Unicef“ komandą važiavusi žurnalistė pasakojo, kad minti kartu su tūkstantine minia ir buvo didžiausias iššūkis, nes ne visi dviratės priemonės vairuotojai linkę paisyti kitų eismo dalyvių. „Baisiausia, kad buvo vairuotojų nepaisančių aplinkinių. Ypač paauglių, neatsargiai besielgiančių kelyje. Dar teko minti ir prieš vėją, ir kalnelių pasitaikė. Tačiau jie, palyginus su Tauro kalnu – zuikio dainos“, – juokavo ką tik nuo dviračio nulipusi žurnalistė.

Moteris pasakojo, kad dalyvauti maratone ji norėjusi jau praėjusiais metais, tačiau tvirtai pasiryžti tai padaryti padėjo naujo dviračio įsigijimas. Be to, važiuodama už „Unicef“ komandą ji galėjo prisidėti prie kilnios ir visą pasaulį apimančios akcijos.

„Manau, suderinti malonumą važiuoti maratone ir perduoti gražią žinią – malonu. Jei aš taip galiu prisidėti – kodėl gi ne?“ – retoriniu klausimu pokalbį baigė Živilė.

Luko Balandžio nuotr./Renginio akimirka
Luko Balandžio nuotr./Renginio akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius