Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmonės.lt apklausa: Ar garsenybės atliks pilietinę pareigą ir balsuos Seimo rinkimuose? (III)

Kartą per ketverius metus kiekvienas Lietuvos pilietis turi teisę ir pareigą savo nuomonę išsakyti Seimo rinkimuose. Šį sekmadienį, kaip tik ir išaušo tokia diena, kuomet neatvykuosieji balsuoti artimiausius kelerius metus nebeturėtų „burbuliuoti“ dėl to, kokia valdžia bloga.
Už ką balsuos Lietuvos žvaigždės?
Saulius Urbonavičius, Vilius Tarasovas, Rosita Čivilytė, Rūta Ščiogolevaitė, Merūnas Vitulskis / Žmonės.lt nuotr.

Portalas Žmonės.lt pasiteiravo žinomų pramogų pasaulio atstovų, ar jie ketina atlikti pilietinę pareigą ir atiduoti savo balsus šiuose Seimo rinkimuose bei dalyvauti referendume dėl atominės elektrinės statybos.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Merūnas Vitulskis
Merūnas Vitulskis

Operos solistas Merūnas Vitulskis

Manau, kad pilietinę pareigą privalo atlikti visi. Nepaisant to, kad esu apolitiškas, tikrai eisiu balsuoti, nes kitaip tiesiog negali būti. Kiekvienais metais eina visa mano šeima.  Be to, jei neini balsuoti, tuomet neturi teisės vėliau burbuliuoti dėl išrinktos valdžios. O jei balsuoji, reiškia dedi pastangas, kad kas nors pasikeistų. Ir jei vis tik tavo viltys nepasiteisina, tada gali išreikšti savo nuomonę ir kritiką.

Turiu savo nuomonę ir dėl atominės elektrinės, todėl dalyvausiu ir referendume.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rosita Čivilytė
Rosita Čivilytė

Dainininkė Rosita Čivilytė

Tikrai eisiu balsuoti, nepaisant to, kokios ten emocijos mus beapimtų. Aišku, tam tikro socialinio sluoksnio žmonių gyvenimas yra labai sudėtingas. Man atrodo, kad suaugusio žmogaus atsakomybė būtent ir yra daryti sprendimus. Juk paprasčiausia yra nusispjauti ir visiškai į nieką nereaguoti, nes kartais politikų pažadai atrodo neįgalūs – metai bėga, dauguma žmonių skursta, gyvenimo kokybė prastėja... niekas nesikeičia ir kartais atrodo, kad viskas eina į kažkokią tai prarają. Kaip bebūtų pikta ir apmaudu, vis tiek reikia daryti kažkokius, suaugusių žmonių vardo vertus sprendimus.

Tiesa, dėl atominės elektrinės virš mano galvos kabo didelis klaustukas, nes apie atominę energiją nedaug nusimanau.

Gretos Skaraitienės nuotr./Saulius Urbonavičius-Samas
Saulius Urbonavičius-Samas

TV Prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas

Net neverta klausti, žinoma, kad eisiu. Man tai yra svarbu ir manau, kad mums visiems tai turi būti svarbu. Juk matot patys, kaip būna, kai visiems nesvarbu. Kuo labiau svarbu visiems bus, tuo kokybiškesnį Seimą turėsime. Absoliučiai kiekvienas balsas svarbus. O tie, kuriems rinkimai nė motais, tegul važiuoja kitur gyventi, kur niekas nebus svarbu.

Referendume dėl atominės elektrinės statybos Lietuvoje turiu aiškią poziciją, ją ir pareikšiu.

Luko Balandžio nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė

Dainininkė Rūta Ščiogolevaitė

Man, kaip turėtų būti ir kiekvienam Lietuvos piliečiui, rinkimai yra pareiga. Aš jaučiu, kad man yra suteikta balsavimo teisė ir ja turiu pasinaudoti. Šiaip jau aš nelabai mėgstu skųstis, tačiau negyvename mes savo šalyje taip gerai, kad galėtume sau leisti nebalsuoti. Tai socialinė išraiška ir tai yra svarbu.

O dėl atominės elektrinės buvo sunku apsispręsti, bet referendume dalyvausiu.

 

Viganto Ovadnevo nuotr./Vilius Tarasovas
Vilius Tarasovas

Dainininkas Vilius Tarasovas

Aš tikrai eisiu į rinkimus, nes esu pilietiškas žmogus. Labai mėgstu žiūrėti visas politines debatų laidas ir šiaip domiuosi politika. Seku šias naujienas dar ir tam, kad žinočiau, už ką balsuoti ir ką pasirinkti rinkimuose.

Kalbant apie atominės elektrinės statybą Lietuvoje, žinau aiškiai, kaip pasisakysiu referendume.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius