Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalo „Laima“ naujausiame numeryje skaitykite: naujas mados virusas – miestų bitininkystė – iš Niujorko, Paryžiaus, Toronto jau atkeliavo iki Vilniaus!

„Laimos“ žurnale šį mėnesį skaitykite:
„Laimos“ liepos mėnesio numeris
„Laimos“ liepos mėnesio numeris / Žurnalo viršelis

Miestietės

Žodis „mada“ kartais būna labai pagirtinas. Ypač kai pasidaro populiaru daryti kilnius ir naudingus dalykus: lankyti operą, imti iš prieglaudos šunis, sveikai maitintis, auginti balkonuose pomidorus ir bazilikus. Mylėti gamtą irgi populiaru, nors toji meilė turi daug išraiškų. Viena iš gražiausių – bičių auginimas. Bitininkystės mada apėmė Londoną, Berlyną, Kopenhagą, daugumą kitų Europos sostinių. Medus įnirtingai kopinėjamas Niujorke, Vašingtone, Toronte, Melburne. Į Paryžiaus Liuksemburgo sode vykstančius bitininkų kursus – didžiausios eilės. Ir Vilniuje mes jau turime savų pikantiškų istorijų: pavyzdžiui, apie žmogų, kurio avilys stovi namuose, o bitės į jį patenka per orlaidę. Trūksta tik dizainerių noro sukurti vieną kitą bitininkų aprangos liniją...
Apie megapolių bitininkystę – svetur, pas mus ir... kaip tai susiję su politika.

AOP/ žurnalo Laima nuotr./Bitininkystė mieste
AOP/ žurnalo „Laima“ nuotr./Bitininkystė mieste

Be rėmų

Prieš ketverius metus duodama interviu „Laimai“ Ieva Prudnikovaitė prisipažino: „Neįsivaizduoju gražaus, laimingo gyvenimo be šeimos ir vaikų.“ Norų išsipildymo nereikėjo ilgai laukti. „Aš juk turėjau savo laimės modelį,- sako Ieva,-  Matyt, tai buvo tiek išjausta ir taip bažnyčioje išprašyta, kad visko gavau su kaupu. Mintys materializavosi. Ne visiems taip pasiseka“.

O šiandien, kai Ievos ir Modesto Pitrėnų šeimoje dukrelė Veronika jau žengia pirmuosius žingsnius, dainininkė irgi turi žengti naują žingsnį – grįžti į profesinę veiklą ir išspręsti kiekvienai jaunai mamai aktualų galvosūkį: kaip padalyti save darbui ir vaikui? Interviu po ketverių metų. Apie naujas gyvenimo spalvas ir aktualijas...

Pauliaus Gasiūno/Laima nuotr./Ieva Prudnikovaitė
Pauliaus Gasiūno/„Laima“ nuotr./Ieva Prudnikovaitė

Liukso klase

Dvidešimt šešeri metai – nuo svetingai patiekiamos kavos su grietinėle čekiško porceliano puodeliuose iki statuso būti oficialiais „Escada“, „Gucci“, „Valentino“, „Prada“, „Dior“ ir dar geros dešimties vardų platintojais. „Laimos“ rubrikos „dinastija“ herojai - įmonės „Du broliai“ strategai, tėvas ir sūnus Vaidotas ir Andrius Jankauskai, savo sėkmę grindžia šeimos vertybių ir kieto šeimyninio tandemo filosofija. „Nors Lietuva neturi šimtamečių tradicijų, kokiomis puikuojasi Italija ar Prancūzija, kai kompanijas valdė ištisos dinastijos, tačiau mudu su tėčiu labai didžiuojamės, kad esame vieni iš nedaugelio, kurie beveik per tris dešimtmečius atlaikė globalizacijos procesus, ekonominę krizę ir išsaugojo privatų šeimyninį verslą, - sako Andrius, visai nesigrauždamas, kad, sulaukęs 37-erių ir ir jau sukūręs šeimą, nė per žingsnį neatsitraukia nuo tėvų veiklos ir jų asmeninio gyvenimo.

Gedmanto Kropio/Laima nuotr./Vaidotas ir Andrius Jankauskai
Gedmanto Kropio/„Laima“ nuotr./Vaidotas ir Andrius Jankauskai

Aš – fotogeniška!

Gedimino Žilinsko/ Laima nuotr./Fotogeniaka moteris
Gedimino Žilinsko/ „Laima“ nuotr./Fotogeniška moteris

Įžymybės moka akcentuoti savo privalumus prieš fotokameras. Kai kurios, kartą atradusios TĄ pozą, ją renkasi nuolat. O jūs ar žinote, kaip atsistoti, atsisėsti, pakreipti galvą ir t. t., kad vėliau savo atvaizdais džiaugtumėtės, o ne nirštumėte dėl jų? Vasara – palankus metas pasipraktikuoti.

Kai kurios iš mūsų surinktų taisyklių tinka absoliučiai visoms, kai kurios – specifiškesnės, bet ir jos kai kam gali labai praversti. Jūsų dėmesiui – vizažistų, fotografų, modelių, stilistų patarimai, kaip susidraugauti su kamera, o ne pradėti mostaguoti rankomis ją pamačius: „Ne ne ne! Aš nefotogeniška!“

Beveik techninė apžiūra

Didžiausios hipochondrikės dievina vaikščioti pas gydytojus. O sveikos nori būti ne tik jos. Vizitas į polikliniką bus efektyvesnis, jei paruošite sveikatos namų darbus: pirmiausia pati savęs paklausite, kuo skundžiatės. O kad tai padaryti būtų lengviau, „Laima“ jums parengė didįjį sveikatos testą ir per 30 lengvai įgyvendinamų patarimų, kaip sušvelninti stresą, patobulinti mitybos įpročius, išsaugoti ramų miegą, sustiprinti moterišką sveikatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius