-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždė be makiažo: Ingrida Kazlauskaitė buvo priklausoma nuo priauginamų blakstienų

Dainininkė Ingrida Kazlauskaitė nemano, kad žinomam žmogui pasirodyti viešumoje be makiažo – ypatingos drąsos reikalaujantis žingsnis. „Turbūt tos merginos, kurios nedrįsta pasirodyti be makiažo, bijo kasryt, vos prabudusios, prieiti prie veidrodžio ir į jį pažvelgti. Man matyti save be makiažo – natūralu ir normalu. Juk makiažas sendina. Aš pati pastebiu, kad su makiažu atrodau daug vyresnė, nei iš tikrųjų“, – teigia „Žvaigždė be makiažo“ herojė.
Ingrida Kazlauskaitė
Ingrida Kazlauskaitė / Tymis Photography nuotr.

Mama dažytis draudė

Ingridos mama – dainininkė Liveta Kazlauskienė, todėl mergaitė dekoratyvine kosmetika pradėjo domėtis labai anksti. Tiesa, pirmieji jos bandymai buvo savotiški.

„Mama turėjo savo kosmetikos staliuką su veidrodžiu. Ant jo būdavo visa jos kosmetika. Su varvančia seile stebėdavau, kaip ji dažosi, kaip riečia blakstienas, raudonai tepa lūpas arba dažosi akis. Tam staliukui jaučiau didžiulę trauką. Stebėdama mamą, laukdavau akimirkos, kai ji nusisuks, nes iš anksto žinodavau, kas mane iš tų gėrybių labiausiai domina. Mama ėmė pastebėti, jog įtartinai greitai baigiasi jos lūpdažiai. Iš tiesų aš juos, mamai nematant, paimdavau ir ...piešdavau ant sienos. O kai mano piešimo priemonė baigdavosi, užsukdavau tūtelę ir pastatydavau atgal. Kai kraustėmės iš senojo buto ir buvo nuimtas ant sienos kabojęs kilimas, mama ant sienos pamatė visas savo dingusių lūpdažių spalvas“, – kvatoja mergina, prisiminusi savo pirmąją pažintį su dekoratyvinės kosmetikos priemonėmis.

Tymis Photography nuotr./Ingrida Kazlauskaitė
Tymis Photography nuotr./Ingrida Kazlauskaitė

Nors Liveta pati dažėsi, tačiau savo dukrai iki 10 klasės neleido dažyti net blakstienų, o apie lūpas ir nagus nebuvo nė kalbos. Ingrida puikiai atsimena tą epizodą, kai savo veidą pabandė paslėpti po pudros sluoksniu.

„Kai tik mama pamatė, iš karto paėmė už rankos ir nuvedė praustis, sakydama: „Mokykloje madų nedemonstruosi, ten eini mokytis.“ Tuomet ant mamos pykau, juk man atrodė, kad aš viską buvau labai teisingai padariusi ir pasidažiusi buvau ir ne per daug, ir skoningai. Dabar jau suprantu, kad toks pasidažymas greičiau priminė parodiją, o ne makiažą. Vėliau dažytis pramokau, o kai pradėjau dirbti pramogų pasaulyje, supratau, kad makiažas – mokslas ir jo taisykles būtina išmokti“, – sako vizažo kursus baigusi mergina.

Apie priauginamas blakstienas

Kai 2008 m. Ingrida skrido į Filipinus atstovauti Lietuvai grožio konkurse „Mis Žemė“, kaip tik buvo prasidėjusi priauginamų blakstienų mada. Tokias blakstienas tuomet pirmą kartą prisiaugino ir gražuolė iš Lietuvos.

„Priauginamos blakstienos man labai patiko, o po to nė nepajutau, kaip aš už jų „užsikabinau“. Man atrodė, jog vis „trūksta efekto“, juk mano žvilgsnis tiesiog priprato prie tokio blakstienų vaizdo ir aš kiekvieną kartą jas prisiaugindama vis didindavau blakstienų ir ilgį, ir apimtį, kol vieną dieną, peržiūrinėdama nuotraukas, pastebėjau , jog mano akys atrodo labai liūdnos, tik  niekaip negalėjau suprasti, kodėl. Tada toptelėjo mintis, kad žvilgsnį pakeitė priauginamos blakstienos, jos tiesiog „užkrito“ man ant akių ir žvilgsnis pasidarė liūdnas, pavargęs. Nuo tada supratau, kad man jų nebereikia“, – atvirauja mergina.

Kai tik Ingrida atsisakė priauginamų blakstienų, sulaukė daugybės komplimentų, kad ji atjaunėjo.

„Tiesiog vieną rytą atsikėliau ir pagalvojau: nebenoriu, pabūsiu taip. Pastebėjau, jog ta būsena „pabūsiu taip“ labai gera. Tada supratau, kad nebenoriu ir priauginamų nagų, nes su jais nepatogu ir kartais gėdijuosi jų ilgio. Dabar, kai matau priaugintus nagus, suprantu, kad tai baisu. Visko pabandžiau, visko paturėjau ir supratau, kad laimingiausia ir pati sau gražiausia esu tuomet, kai ant manęs nėra prikrauta nieko dirbtinio ir neatrodau kaip kalėdinė eglutė“, – sako dainininkė jau trejus metus vienkartines blakstienas klijuojanti tik prieš filmavimus televizijoje.

Gražiausia moteris yra tuomet, kai jos oda švyti

Ingrida sako pabandžiau, pakvailiojusi ir supratusi, kad gražiausia moteris yra tuomet, kai jos oda švyti, o veido nedengia didžiulis makiažo sluoksnis.
„Dieną kuo mažiau makiažo, tuo gražiau. Jei darbas nesusijęs su pramogų pasauliu (ten galioja visai kitos taisyklės) kasdienai ryškaus makiažo reikėtų vengti. Įprastame gyvenime ryškus makiažas gali būti didelė klaida, nors pramogų pasaulyje tai būtinybė“, – įsitikinusi neseniai 30-tąjį jubiliejų atšventusi Ingrida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius