Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždžių lieknėjimo vajus

Ar pastebėjote, daugybė pramogų pasaulio žvaigždžių pastaraisiais metais lieknėja tiesiog akyse. Gal lieknumas scenos žmonėms tapo būtinybe, o gal visi nusprendė gyventi sveikiau? To ir paklausėme kilogramus tirpdančių garsių žmonių.
Milisandra Kvaraciejūtė-Radzevičienė
Milisandra Kvaraciejūtė-Radzevičienė / Gretos Skaraitienės nuotr.

Milisandra Kvaraciejūtė-Radzevičienė
„Sporto man reikia kaip oro“

Buvusi grupės „Blogos mergaitės“ narė ir dueto „Patruliai“ nario Algio Radzevičiaus žmona Milisandra dabar sunkiai atpažįstama – sulieknėjusi ir išgražėjusi. „Sulaukiu labai daug komplimentų. O priežastis paprasta – ėmiau intensyviai sportuoti ir atidžiau sekti savo valgiaraštį. Skraidau kaip ant sparnų. Galiu pasakyti, kad sporto man reikia kaip oro“, – šypteli pašnekovė.

Pasirodo, muzikantė mažiausiai keturis kartus per savaitę lankosi sporto klube, stengiasi valgyti dažnai, bet mažomis porcijomis. „Man toks metodas labai tinka. Valgau beveik visus maisto produktus, tik jų kiekis labai sumažėjo“, – lieknėjimo paslaptimis dalijasi pašnekovė.

Atlikėja prisipažino, kad dėl tam tikrų asmeninių priežasčių buvo gerokai apleidusi savo kūną, todėl svoris buvo pradėjęs didėti žaibiškai. „Kadaise svėriau 104 kilogramus, – sako Milisandra, bet į nemalonų gyvenimo periodą grįžti nė už ką nenorėtų. – Svarbiausia, kad dabar viskas gerai. Dabar mano svoris 64 kilogramai. Norėčiau, kad dar keli nukristų, tada būtų išvis puiku. Manau, per kelis mėnesius man pavyks pasiekti trokštamą svorį“, – sako dainininkė.

TV6 nuotr./Laima Tamulytė-Stončė
Laima Tamulytė-Stončė

Laima Tamulytė-Stončė
„Prieš vestuves sulieknėjau“

Prieš mėnesį vestuves su Gediminu Stončiumi atšokusi dainininkė L. Tamulytė-Stončė, labiau žinoma kaip Mama Rock‘n‘Roll, išdavė, kad prieš didžiąją gyvenimo šventę turėjo ne tik daug malonių organizacinių problemų, bet ir rūpestį, kaip su vestuvine suknele atrodyti nepriekaištingai. Moteris buvo nusprendusi, kad jai reikia sulieknėti septyniais kilogramais. Dainininkei su kaupu pavyko įgyvendinti užsibrėžtą tikslą ir puikia figūra nustebinti į šventę susirinkusius svečius. „Prieš vestuves sulieknėjau. Buvo daug rūpesčių, veiklos, todėl ir tirpo kilogramai“, – tikina Laima.

Iš karto po jungtuvių atlikėja su vyru išskubėjo medaus mėnesio į Turkiją. Ten pora turėjo galimybę mėgautis gardžausiais patiekalais, pagamintais iš jūrų gėrybių, žuvies, mėsos. Stalai tiesiog lūždavo nuo skanumynų, todėl Laima leido sau pasilepinti ir bent savaitėlę nesukti galvos dėl svorio. „Būsiu atvira: į Lietuvą grįžau pasunkėjusi dviem kilogramais. Bet tai juk ne pasaulio pabaiga...“ – nusijuokia.

Ingrida Martinkėnaitė
Ingrida Martinkėnaitė

Ingrida Martinkėnaitė
„Pokyčiai buvo matyti labai greitai“

Grupės „69 danguje“ narė ir vadybininkė I. Martinkėnaitė niekada nesiskundė antsvoriu, bet reguliariai stengdavosi stiprinti kūno raumenis. Prieš kelis mėnesius Ingrida išmėgino naują būdą. „Gavau pasiūlymą nusifotografuoti žurnalo viršeliui po vandeniu, bet prieš tai reikėjo baigti specialius kursus. Maždaug pusantro mėnesio reguliariai nardžiau baseine ir po šių išmėginimų supratau, kad tai – puikus būdas sulieknėti ir sutvirtėti, kūno pokyčiai tapo pastebimi labai greitai“, – patirtimi dalijasi pašnekovė.

Ingrida taip pat reguliariai lankosi sporto salėje ir žiūri, ką deda į burną. „Tiesą pasakius, mano visas gyvenimas yra tarsi dieta. Tai šiek tiek pastambėju, tai sulieknėju. Dabar yra toks etapas, kai kilogramai patirpę. Žinoma, jaučiuosi geriau ir patraukliau“, – sako ir priduria, kad norint turėti gerą figūrą reikia nuolat šiek tiek save riboti valgant ir daug judėti.

Vitalijus Cololo
Vitalijus Cololo

Vitalijus Cololo
„Nevalgiau. Negėriau. Kankinausi“

Nors humoristas ir laidų vedėjas V. Cololo yra sakęs, kad svorį mestų tik už pinigus, jau beveik dvejus metus kilogramus sėkmingai tirpdo niekieno neverčiamas. Ir už dyką. Mintis lankytis sporto klube ir laikytis mitybos plano vyrui kilo, kai užlipęs ant svarstyklių pamatė nedžiuginančius skaičius – 150 kilogramų. Tada ir priėmė sprendimą, kad pats laikas susizgribti ir imtis ryžtingų veiksmų.

„Nevalgiau. Negėriau. Kankinausi. Ne sykį sau ir kitiems įrodžiau, kad kai noriu, sulieknėti tikrai galiu“, – yra sakęs Vitalijus. Tačiau išbandęs įvairias dietas ir vėl pajusdavo, kad po kelių savaičių kilogramai grįžta su kaupu.
Tada netikėtai susipažino su garsiu treneriu, kuris ir ėmėsi prižiūrėti Vitalijų. 3–4 treniruotės per savaitę sporto klube ir valgymas penkis kartus per dieną maždaug kas tris valandas, – toks griežtas būdas buvo paskirtas komikui. Anot V. Cololo, šis metodas jam tinka, nes jaučiasi ir pavalgęs, ir laimingas.

Specialisto komentaras
Dainius Simanavičius, asmeninis treneris

„Šiltasis sezonas yra pats tinkamiausias mesti svorį. Rudenį ir žiemą organizmas dėl oro sąlygų yra linkęs labiau kaupti riebalinį audinį, tarsi apsaugą nuo šalčio. Be to, šaltuoju metų laiku žmonių fizinis aktyvumas būna prislopęs. O atšilus orams žmonės atsigauna, pagyvėja, imasi aktyvaus laisvalaikio. Be to, kai šilta, daugeliui natūraliai mažiau norisi valgyti. Kuo labiau organizmo veikla suaktyvėja, tuo lengviau pavyksta lieknėti.

Rekomenduočiau sportuoti bent tris kartus per savaitę ir atkreipti dėmesį į vartojamą maistą. Patarčiau vengti riebių patiekalų, rinktis vaisius ir daržoves. Nors daugelis dietų gali duoti greitą trokštamą rezultatą, grįžus prie senų mitybos įpročių, paprastai kilogramai atauga su kaupu. Todėl geriausiai yra nuolat maitintis sveikai, neriebiai ir kuo daugiau judėti.

Nors daugelis žmonių sako, kad neturi laiko ar pinigų eiti į sporto klubą, iš tikrųjų dažniausiai tai tėra išsisukinėjimas, tarsi pasiteisinimas. Jei pagrindinė priežastis, dėl kurios nesportuojate, yra bloga finansinė padėtis, siūlau treniruotis namuose. Juk tai nieko nekainuoja! Internete nesunku rasti specialių pratimų, kuriuos suderinę su sveika mityba galite pasiekti puikių rezultatų. Be to, ėmusi mažiau valgyti, dar ir sutaupysite.“

Erika Vitulskienė
Erika Vitulskienė

Erika Vitulskienė
Lieknėja akyse

Būsima šokių projekto dalyvė ir dainininko Merūno Vitulskio žmona Erika visą Lietuvą stebina savo svorio pokyčiais: per du mėnesius sulieknėjo mažiausiai dešimt kilogramų ir sulaukė aplinkinių liaupsių. Moteris kol kas nenori to sureikšminti ir vengia apie tai kalbėti. Vis dėlto ji prasitarė, kad kasdien sportuoja net po šešias valandas. Dvi praleidžia sporto klube su treneriu, dvi sukasi ant parketo, o likusį laiką skiria krosui.
Beje, neseniai paaiškėjo, kad ir Erikos vyras Merūnas ėmė mesti svorį, jis atsisakė kiaulienos ir sumažino maisto porcijas. Per kelis mėnesius operos solistas sulyso septyniolika kilogramų.

Vitalija Katunskytė
Atsikratė pusės svorio

Dainininkės V. Katunskytės svorio metamorfozes tikrai galima laikyti ekstremaliomis. Moteris prisipažįsta sverianti perpus mažiau nei prieš kelerius metus. „Dabartinis mano svoris yra 100 kilogramų. To man pavyko pasiekti atlikus skrandžio operaciją. Rezultatais esu labai patenkinta.

Viganto Ovadnevo nuotr./Eglė Straleckaitė
Eglė Straleckaitė

Man ir vaikščioti dabar lengviau, ir koncertuoti. Be to, atrodau kur kas geriau“, – su šypsena veide kalba Vitalija.

Eglė Straleckaitė
Sublogo dėl abitūros egzaminų

Rubensiškomis formomis garsėjusi šokėja, projekto „Šok su manimi“ dalyvė E. Straleckaitė dabar atrodo kone perpus lieknesnė. Priežastis – stresas prieš abitūros egzaminus. Šiemet mokyklą baigusi mergina neslepia, kad pastarasis gyvenimo periodas buvo kupinas įtampos, todėl ji daug nervinosi, mažai valgė. Užlipusi ant svarstyklių, Eglė mato aštuoniais kilogramais mažesnius svorio rodmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius