Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žymūs kūrybininkai atskleidžia, kodėl bendrauti su tėčiu jiems yra ypatingai svarbu

Pirmąjį vasaros sekmadienį pasitinkame kartu su tėčio diena. Tiesa, ši proga mūsų kraštuose vis dar neturi gilių tradicijų. Prekės ženklo „Corega“ inicijuojamoje akcijoje #paskambinkteciui, žymūs Lietuvos kūrybininkai dalijasi savo istorijomis apie tai, kokį vaidmenį jų gyvenime atlieka tėtis.
A.Kriščiūnas, D.Filmanavičiūtė–Miss Sheep, J.Jarutis, R.Kulvinskytė, V.Rumšas jaunesnysis
A.Kriščiūnas, D.Filmanavičiūtė-Miss Sheep, J.Jarutis, R.Kulvinskytė, V.Rumšas jaunesnysis / Žygimanto Gedvilos / Juliaus Kalinsko / Luko Balandžio / 15min nuotr.

A.Kriščiūnas: mus jungiantis ryšys yra labai stiprus

Žymus fotografas Algis Kriščiūnas atvirauja, jog jo santykis su tėčiu yra netgi artimesnis nei su mama. „Santykius palaikome nuolatos – mus jungiantis ryšys yra labai stiprus. Be to, turime daug bendrų darbinių reikalų. Bet aš ir šiaip jam paskambinu, nes pasiilgstu jo“, – teigia jis.

Menininkas pripažįsta, kad susitikti su savo tėčiu norėtųsi ir dažniau, tačiau šiuo metu juos abu skiria net vienas tūkstantis kilometrų. Tiesa, bent sykį per keletą mėnesių į Lietuvą parskrendantis fotografas teigia niekuomet nepraleidžiantis progos aplankyti tėvų.

„Jeigu tu kasdien kalbiesi, kasdien palaikai gerą santykį, tai tas tėvo dienos pasveikinimas yra tik šiaip smagus prisiminimas, kad tokia diena išvis yra. Ji nėra labai išskirtinė, nes man visos dienos yra tėvo dienos“, – apie tėčio dieną pasakoja Algis.

Visgi šios dienos proga fotografas teigia nepraleidžiantis galimybės paskambinti tėčiui. „Kažkokių ypatingų dalykų nesiunčiu. Kokių dovanų gali nusiųsti žmogui, kuris turi viską? Geriausia dovana – dėmesys“, – priduria jis.

D.Filmanavičiūtė-Miss Sheep: myliu savo tėtį!

„Tėtis man yra didžiulis autoritetas. Aišku, vertė mokytis dalykų, kurių nemėgau ir nemėgstu iki šiol, o jeigu nusikalsdavau, man tekdavo išrašyti ir mintinai išmokti matematikos apibrėžimus ir jam atsiskaityti“, – su šypsena prisiminimais dalijasi dalininkė.

Ji teigia, jog jos ir tėčio santykiai šiandien yra labai artimi: „Jis yra tikras mano vaikystės aukso grynuolis! Man jau vien apie jį pasakojant kyla daug meilės ir šiltų priminimų“, – emocijų neslepia Dovilė.

Tiesa, dainininkė apgailestauja, jog aplankyti tėčio nepavyksta taip dažnai, kaip norėtųsi: „Labai pavydžiu tiems, kure gali pas tėvus nuvykti, kad ir šiokią dieną. Mano tėtis yra bitininkas ir šiuo metu gyvena sodyboje, 200 km nuo Vilniaus. Ne visada yra galimybės mums dažnai susimatyti, ypač dabar, kai jam yra didžiausias darbymetis.“

Tačiau, jei ir ne aplankyti, tai bent jau paskambinti, ji teigia visada randanti laisvą minutę. „Kaip tik šį savaitgalį išskrendu prie jūros, tai skambinsiu tėčiui iš ten. Gal bus daug įkvėpimo, ir galėsiu pasakyti visokių gražių žodžių ir jį pasveikinti“, – savo planus atskleidžia Miss Sheep.

J.Jarutis: pačiam tapus tėčiui, mūsų santykis tapo dar glaudesnis

„Manau, kad tėčio diena tikrai yra svarbi, nors, manau, kad mamos vaidmuo gyvenime, gyvybės atsiradime, yra žymiai svarbesnis“, – pasakoja neseniai dukros Adelės sulaukęs grupės „Freaks On Floor“ narys Justinas Jarutis.

Jis atvirauja, jog ypač šiuo gyvenimo etapu – jam pačiam tapus tėčiu, jų tarpusavio santykiai įgijo naują prasmę: „Aš ir šiaip su tėčiu bendrauju labai glaudžiai, artimai, ir, galėčiau sakyti, esame tikrai geri draugai. Bėgant laikui tampame vis artimesni, ypač dabar, kai yra anūkė, norisi, kad visi kuo daugiau matytumėmės.“

Paklaustas, kaip jis mini tėčio dieną, Justinas atsako, jog dažniausiai pasiskambina. „Gyvenant atskirai, turint savo rūpesčių, reikalų, ne visuomet gali susitikti. Tačiau mano tėčio gimtadienis kaip tik už keleto dienų, tad greitu metu tikrai jį aplankysime“, – pasakoja muzikantas.

R.Kulvinskytė: esu tėvelio dukrytė

Apie savo tėtį kūrybininkė, laidų vedėja Rimantė Kulvinskytė pasakoja su didele meile. „Esu jauniausia iš trijų šeimos vaikų, o dar ir artimiausia su tėčiu, nes jis mane vienintelę augino. Taip nutiko gyvenime, kad pirmus tris mano gyvenimo mėnesius mama buvo ligoninėje, o tėčiui teko visa mano priežiūra. Kaip vyrui sovietmečiu, tai buvo visiška egzotika!“ – prisimena istoriją Rimantė.

Su tėčiu ji teigia susiskambinanti kone kiekvieną dieną. „Žinau, kad devintą valandą, kaip laikrodukas, jis išlipa iš lovos ir jau papusryčiavęs man skambina. Arba aš jam skambinu. Sesė visą klausia – ką jūs su tėčiu galit kalbėti kiekvieną dieną?“ – juokdamasi pasakoja pašnekovė.

Pasirodo, jiedu kalba apie pačius kasdieniškiausius, o kartu ir mieliausius dalykus: „Jis papasakoja, kada veš malkas, važiuos kažko į miestą. Visada paklausia, kaip Lunytė išmiegojo. Kadangi jis yra etatinė mano vaiko auklė, jam labai svarbi anūkė. Taip prijuokina kaskart mane, turi puikų humoro jausmą.“

Tiesa, tėčio dienos proga, jos teigimu, ne visuomet pavyksta nuvažiuoti į tėvų namus, esančius Naujojoje Akmenėje. Tačiau susisiekti telefonu jiems tiesiog būtina. „Pirmiausia parašau kokią graudulingą žinutę, o po to jau paskambinu. Aišku, jeigu būnu tą dieną pas tėvus, tai, žinoma, švenčiam ir lepinamės. Jam dėmesys yra svarbiau už dovanas, o ir su tomis dovanomis – nesibaigiantis galvosūkis, kai visos meškerės – jau išsemtos... (juokiasi) Svarbiausias, manau, skambutis“, – teigia Rimantė.

V.Rumšas: stengiamės atrasti laiko vienas kitam

Aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis pasakoja, jog su tėčiu telefonu bendrauja gana dažnai: „Mes susiskambinę galbūt nekalbame apie jausmus ar santykius, tačiau tikrai daug tariamės dėl įvairių gyvenimiškų kasdienių reikalų.“

Aktorius pripažįsta, jog dėl itin intensyvių jo ir tėčio grafikų, susiderinti susitikimui jiems abiem yra sudėtinga. „Tačiau, žinoma, kad stengiamės atrasti laiko vienas kitam, kada tik abu galime. Dažniausiai tai būna vasarą, kur nors Juodkrantėje“, – pasakoja Vytautas. Nors ir tėčio dienos progos jis teigia ypatingai neminintis, tačiau visada suranda laiko skambučiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius