Žymūs Lietuvos aktoriai nuotaikingai leidžia laiką garsindami filmą „Smurfai“

Jau rugpjūtį didieji kino mylėtojai galės džiaugtis ilgai laukta animacinio filmo „Smurfai“ (angl. „The Smurfs“) premjera. Garsaus režisieriaus Rojos Gossnello, sukūrusius tokius filmus kaip „Vienas namuose 3“, „Scooby-Doo“, „Didžiosios motulės namai“ ir kt., paskutinysis darbas „Smurfai“ kinomanus džiugins smagiu ir nuotaikingu lietuvišku įgarsinimu.
 Rasa Samuolyte
Rasa Samuolyte / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Įsikūnyti į mėlynuosius padarėlius šįkart garbė teko garsiems Lietuvos aktoriams Giedriui Savickui, Rasai Samuolytei bei Giedriui Arbačiauskui. Ankstų ketvirtadienio rytą prie mikrofonų stoję aktoriai vienbalsiai pareiškė, jog animacinių filmų įgarsinimas bene maloniausias jų užsiėmimas. Šioje srityje žymiųjų teatro atstovų nepavadinsi naujokais. Štai R.Samuolytei tai jau trečiasis pasirodymas animaciniame žanre. 

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Giedrius Savickas
Giedrius Savickas

„Šiame filmuke įgarsinu ne smurfą, o žmogų. Tai  – moteris, tačiau man šis personažas labai patrauklus. Apskritai ši darbo specifika labai įdomi, ji skiriasi nuo vaidybos teatro scenoje. Čia sėdi vienas studijoje, turi įsijausti ir į vaidybą, ir į personažą, kad nebūtų dirbtina ar melaginga“, – teigė ji.

Niekada humoro nestokojantis aktorius G.Savickas šiame animaciniame filme įgarsina smurfą Išminčių. Pasak aktoriaus, šis personažas išsiskiria tuo, jog visada ne vietoje rodo savo išmintį. G.Savickas prisipažino, jog jam tokio pobūdžio darbas yra vienas maloniausių. 

„Čia reikia visko: ir aktorinių gebėjimų, ir tinkamo įsijautimo, ir net susitapatinimo. Kol surandu personažą, būnu dar Giedrius, bet paskui tampu tikriausiu smurfu“, – juokavo G.Savickas.

Aktoriui G.Arbačiauskui „Smurfuose“ atiteko net keli epizodiniai vaidmenys. Jis įkūnys smurfus Savimylą ir Šykštuolį. Pasak paties G.Arbačiausko, jis yra tikras įgarsinimo veteranas.  „Man ši sritis nepaprastai įdomi. Dievinu charakteringus personažus!“ – džiūgavo trumpam smurfu virtęs aktorius.

 

VIDEO: Filmo "Smurfai" anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius