-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 24

10 geriausių Lietuvoje koncertuosiančios grupės „Aerosmith“ kūrinių

Pasaulio muzikos naujienų žurnalas „Rolling Stone“ surengė skaitytojų apklausą, kurioje siekė išsiaiškinti visų laikų populiariausius ir geriausius legendinės JAV roko grupės „Aerosmith“ kūrinius. Beveik juos visus bus galima išgirsti grupės koncerte Vilniaus „Siemens“ arenoje gegužės 21 d.
„Aerosmith“ lyderis Stevenas Tyleris
„Aerosmith“ lyderis Stevenas Tyleris / „Scanpix“ nuotr.

10. „What It Takes“:

VIDEO: Aerosmith - What It Takes

Vos tik pasirodžiusi, ši daina buvo vadinama šedevru. Net ir tie „Aerosmith“ fanai, kurie nemėgsta baladžių, šiai dainai neretai padaro išimtį. Visgi, joje labai daug užuominų į kitus grupės kūrinius.

9. „Last Child“:

VIDEO: Aerosmith - Last Child

Šį kūrinį S. Tyleris sukūrė drauge su gitaristu Bradu Whitfordu ir jis iki šiol išlieka pastarojo vizitine kortele.

8. „Janie‘s Got a Gun“:

VIDEO: Aerosmith - Janie's Got A Gun

„Aerosmith“ savo dainų tekstais beveik niekuomet nepaliečia probleminių socialinių temų, tačiau šis kūrinys yra reta išimtis. Jis gimė 1989 m., kai S. Tyleris laikraštyje perskaitė straipsnį apie nušautas aukas ir tai paskatino jį paliesti vaikų išnaudojimo bei kraujomaišos temas. Per devynis mėnesius S. Tyleris parašė istoriją apie merginą, kuri nužudo ją seksualiai išnaudojusį tėvą. Šis kūrinys „Aerosmith“ uždirbo pirmąjį „Grammy“ ir du pirmuosius MTV Video muzikos apdovanojimus.

7. „Mama Kin“:

VIDEO: Aerosmith - Mama Kin [Hiroshima, JAPAN]

„Tai daina, kurią aš atsinešiau, kai prisijungiau prie „Aerosmith“. Tikėjau ir pasitikėjau ja, ant rankos net išsitatuiravau užrašą „Ma Kin“, – teigė S. Tyleris. Gimtajame Bostone grupė 1990 atidarė muzikinį klubą ir pavadino jį „Mama Kin Music Hall“. Be to, švedų grupė pagal šį kūrinį taip pat pasivadino „Mama Kin“.

6. „Seasons of Wither“:

VIDEO: Aerosmith Seasons of Wither Devore 2006

Pasak šį kūrinį sukūrusio S. Tylerio, jį įkvėpė Masačiusetso peizažas žiemą. Tai vienas mėgstamiausių S. Tylerio kūrinių. Dainoje, kuriai būdingas stiprus ritmas ir akustinių gitarų skambesys, visas dėmesys tenka santykių temai. 

5. „I don‘t Wanna Miss a Thing“:

VIDEO: Aerosmith „I Don't Wanna Miss a Thing“

Šis kūrinys – tai aiškiausią kryptį turinti „Aerosmith“ daina. Baladė pavergė milijonus žmonių visame pasaulyje ir grupei atvėrė kelius į naujų klausytojų širdis. Apskritai, šis kūrinys buvo sukurtas tada, kada „Aerosmith“ sukurti hitą buvo gyvybiškai svarbu. Tuo metu grupės nariai vienas kitam jau buvo gerokai įgrisę, o milžiniško populiarumo ssulaukusiam kino filmui „Armagedonas“ sukurtas kūrinys viską pakeitė ir suteikė jiems naują kvėpavimą.

4. „Back in the Saddle“:

VIDEO: Aerosmith - Back In The Saddle (Live 2004)

Grupė norėjo, kad jų 1976 m. albumas „Rocks“ būtų pristatomas ryškiu singlu, himną primenančia daina. Nors šios dainos tekstas buvo sukurtas kaip pasakojimas apie kaubojus ir seksą, tačiau grupei iš naujo susijungus 1984 m., kūrinys įgavo naują prasmę. Beje, tai viena iš sunkiausių „Aerosmith“ dainų, tačiau vienas mėgstamiausių roko muzikantų Slasho ir Jameso Hetfieldo kūrinių.

3. „Walk This Way“:

VIDEO: Aerosmith - Walk This Way [Tokyo, JAPAN]

Šiam kūriniui idėją „pametėjo“ grupės narių pamatytas režisieriaus Melo Brookso kino filmas „Jaunasis Frankenšteinas“. Filme Igoris daktarui Frankenšteinui pasako „walk this way“ (liet. eik šiuo keliu). Kitą dieną S. Tyleris nusprendė sukurti dainą paremtą šią fraze. Galiausiai ji tapo ryškiu hitu iš dugno į šlovės kelią grąžinusiu „Aerosmith“.

2. „Sweet Emotion“:

VIDEO: Aerosmith - Sweet Emotion

Šis singlas padėjo „Aerosmith“ parduoti daugybę albumo „Toys in the Attic“ kopijų ir įžengti į naują šlovės pasaulį. Nors suprato nedaugelis, tačiau ši daina yra apie gitaristo Joe Perry buvusią žmoną Elyssą. Beje, pastarosios S. Tyleris labai nemėgo. „Aš negalėdavau būti greta Joe, kai ji būdavo šalia. O taip būdavo visą laiką. Ji suvartodavo visus jo narkotikus. Prieš jai pasirodant, visus jo narkotikus suvartodavau aš, todėl tai buvo didelė problema“, – juokavo S. Tyleris. Nors Elyssos nebėra Joe gyvenime, „Sweet Emotion“ išlieka viena iš „Aerosmith“ vizitinių kortelių.

1. „Dream On“:

VIDEO: Aerosmith Dream On Live Woodstock 94

Grupės lyderis Stevenas Tyleris šį kūrinį, grodamas fortepijonu, sukūrė likus keturiems metams iki „Aerosmith“ susibūrimo. „Tai daina apie svajojimą tol, kol svajonės išsipildo, – sakė S. Tyleris. – Tai daina apie alkį, troškimą ir siekį būti kažkuo, kuo tuo metu buvo „Aerosmith“. 1973 m., kai kūrinys buvo viešai pristatytas, jis vos pateko į geriausiųjų šešiasdešimtuką, tačiau vėliau „Dream On“ buvo įrašyta iš naujo ir naujoji jos versija pakilo į topų viršūnes visame pasaulyje. Sunku suskaičiuoti, kiek kartų grupė ją jau atliko, tačiau ji visuomet susilaukia audringiausios publikos reakcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius