-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 21

10 įdomių faktų apie Vilniuje koncertuosiančią dainininkę Katie Melua

Jau kitą trečiadienį, kovo 26-ąją, Vilniaus Pramogų arenoje koncertą surengs dainininkė Katie Melua. Žavioji Didžiosios Britanijos žvaigždė gastrolių „Simplified“ pasirodyme atliks populiariausius savo jau 11 metų trunkančios karjeros hitus – Lietuvos sostinėje ji koncertuos po šešerių metų pertraukos.
Katie Melua
Katie Melua / Organizatorių nuotr.

Hitų „Closest Thing To Crazy“, „Nine Million Bicycles“ ir daugybės kitų populiarių dainų atlikėja turi daugybę įdomių istorijų, kuriomis noriai dalijasi ir scenoje, ir interviu žiniasklaidai.

29-erių romantiškos popmuzikos žvaigždės gyvenimas iš tiesų primena kino filmą. Kokia gėlė pavadinta jos garbei, kas ją sieja su Madonna ir kokiu nederamu poelgiu ji „pasižymėjo“ prestižinėje Londono salėje? Siūlome susipažinti su dešimčia faktų apie kitą savaitę Vilniuje koncertuosiančią dainininkę.

Ji nėra studijavusi universitete, bet netrukus gaus mokslų daktaro laipsnį. Tiesa, ne už akademinius, o už muzikinės karjeros pasiekimus. Garbės daktarės laipsnį atlikėjai suteikti nusprendė Karalienės universitetas, įsikūręs Šiaurės Airijos mieste Belfaste. Kartu su Katie tokiu laipsniu bus pagerbtas ir visame pasaulyje žymus fizikas Peteris Higgsas. Taip ši aukštoji mokykla pagerbia žmones, kurie garsina Šiaurės Airiją pasaulyje. Būtent į Belfastą, bėgdama nuo skurdo ir neramumų, 1993-aisiais iš gimtosios Gruzijos persikraustė Katie šeima – būsimajai žvaigždei tuo metu buvo devyneri. Dainininkė yra sakiusi, kad ateityje norėtų mokytis universitete – ypač ją domintų fizikos, chemijos, istorijos ir anglų literatūros studijos.

VIDEO: „Nine Million Bicycles“

Jos vyras – irgi dainininkas. Katie 2012-aisiais ištekėjo už motociklų sporto čempiono Jameso Toselando, kuris tuo metu dėl traumų jau buvo baigęs profesionalią karjerą. Aistrą motociklams pakeitė atgimusi meilė muzikai – nuo mažens fortepijonu grojantis Jamesas subūrė roko grupę „Toseland“, kurioje groja ir Katie brolis. Pirmadienį ši grupė išleis debiutinį albumą „Renegade“. Pasiekimai, žinoma, kol kas yra kuklesni nei Katie – praėjusią savaitę „Toseland“ koncertavo alaus festivalyje. Tarp žiūrovų buvo ir karštai vyrą palaikiusi Katie Melua.

Jos vaikystė nebuvo lengva. Persikėlusi į Didžiąją Britaniją, Katie šeima negalėjo skųstis nepritekliais – dainininkės tėvas yra puikus kardiologas, tad greitai rado gerai apmokamą darbą. Tačiau kai šeima dar gyveno Gruzijoje, dažnai turėjo ištisas dienas kentėti be elektros, o Katie iki šiol prisimena, kaip turėdavo į penktą aukštą nešioti kibirus vandens. „Pagalvoju apie tai kiekvieną kartą, kai apsistoju prabangiame viešbučio kambaryje“, – neslepia dainininkė.

Ji turi originalų humoro jausmą. Viena žymiausių tai įrodančių istorijų – ginčas su mokslininku Simonu Singhu. Jam užkliuvo eilutė iš Katie hito „Nine Million Bicycles“. „Esame 12 milijardų šviesmečių nuo pakraščio. Tai spėjimas – niekas negali pasakyti tiksliai, bet žinau, kad visada būsiu su tavimi“, – apie Visatos dydį dainuoja atlikėja. Tai nepatiko mokslininkui – jo nuomone, taip Katie suabejojo jo kolegų skaičiavimų tikslumu. Katie netrukus pasirodė TV laidoje ir sudainavo „pataisytą“ kūrinio versiją: „Esame 13,7 milijardo šviesmečių nuo stebimos Visatos pakraščio. Tai gerai apskaičiuotas skaičius, į kurį įtraukta galima paklaida. Ir, remdamasi turima informacija, prognozuoju, kad visada būsiu su tavimi“.

VIDEO: „The Closest Thing To Crazy“

Jos vardu pavadinta gėlė. 2006-aisiais olandų botanikai Melua pavarde pavadino tulpių rūšį. Visi norintys dainininkės gerbėjai gali jas auginti patys – internetu užsakomas 100 svogūnėlių paketas kainuoja apie 50 eurų. „Man net nepatogu apie tai kalbėti. Olandų botanikai dvidešimt metų dirbo, kad išvestų šią rūšį. Sulaukiau skambučio su klausimu, ar leidžiu jos pavadinimui naudoti savo pavardę. Esu labai sujaudinta tokio dėmesio“, – sakė dainininkė.

Ji prisijungė prie elitinio dainuojančių moterų sąrašo. Naujausias Katie albumas „Ketevan“, išleistas pernai rudenį, pasiekė šeštąją Didžiosios Britanijos populiariausiųjų dešimtuko vietą. Tokiu būdu Katie tapo vos trečia moterimi istorijoje, kurios šeši iš eilės albumai pakilo į šį dešimtuką. Kitos dvi? Madonna ir Kate Bush.

Ji yra nusikeikusi prestižinėje Londono salėje. „Royal Albert Hall“ – vieta, kurioje svajoja koncertuoti net ir pačios ryškiausios muzikos pasaulio žvaigždės. Katie Melua tokią galimybę gavo netrukus po to, kai išleido didžiulio susidomėjimo sulaukusį debiutinį albumą. „Ištariau tą negražų anglišką žodį iš „f“ raidės. Buvau tokia susijaudinusi, kad man jis savaime išslydo pliurpiant tarp dainų“, – iki šiol raudonuoja Katie.

Ji nėra tokia turtinga, kaip dažnai teigiama. Britų spauda skelbia, kad Katie turtas yra vertas 12 milijonų svarų sterlingų – pagal šį rodiklį ji yra viena turtingiausių jaunų garsenybių. „Ne, netiesa. Kai grįžtu į Gruziją, nuolat sulaukiu prašymų paaukoti vienam ar kitam geram tikslui, bet iš tiesų neturiu tiek pinigų, kiek įsivaizduojama. Kiek turiu? Daugiau nei milijoną? Taip, bet kiek tiksliai, tikrai neatskleisiu. Apskritai, nenoriu žiūrėti į muziką kaip į pinigų darymo mašiną“, – sako Katie.

VIDEO: „I Cried For You“

Didžiausias jos hitas išprovokavo siuntinių bangą. 2005-aisiais Katie išleido dainą „Nine Million Bicycles“ („Devyni milijonai dviračių“), kuri iki šiol yra vienas mėgstamiausių jos gerbėjų kūrinių. Dainininkė mažiausiai tikėjosi, kad netrukus į jos duris pradės belstis paštininkai su žiniomis apie didelių gabaritų siuntinius. Pasirodo, pernelyg susižavėję gerbėjai pradėjo jai siųsti dviračius. Iš viso jų dainininkė gavo dešimt.

Ji nėra patenkinta savo išvaizda. Nors Katie dažnai vadinama gražuole, pačiai atlikėjai taip neatrodo. „Nemėgstamiausia mano kūno dalis? Rankos ir kojos. Jos tiesiog labai trumpos“, – sako 158 centimetrų ūgio atlikėja.

Paskutiniai bilietai į Katie Melua koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius