2020 04 20

„120“ ir Vilius Popendikis pristato pirmąjį kūrinį: dainoje „Dideli“ slypi gili žinutė

Po dviejų metų pertraukos ir intensyvių kūrybinių paieškų „X faktoriaus“ laimėtojai grupė „120“ pristato pirmąjį savo muzikinį kūrinį „Dideli“. Dainos žodžius ir muziką sukūrė atlikėjai Vilius Popendikis ir Dovydas Laukys, dainą atlieka V.Popendikis, aranžuotę sukūrė ne vieną apdovanojimą pelnę prodiuseriai Edgaras Žaltauskas ir Kasparas Meginis.
„120“ ir Vilius Popendikis pristato pirmąją kūrinį „Dideli“
„120“ ir Vilius Popendikis pristato pirmąją kūrinį „Dideli“ / Asmeninio albumo nuotr.

„Pagaliau pristatome savo kūrybos pirmąjį muzikinį kūrinį „Dideli“. Visada sakėme, kad viskas, ką mes darome, turi turėti prasmę, idėją ir aiškią žinutę. Ši daina mums labai svarbi, nes ji kalba apie problemas, su kuriomis susiduriame mes visi. Tai – vienišumas, socialinė atskirtis, žema savivertė, baimė judėti pirmyn ir t.t.

Šia daina mes norime įkvėpti žmonėms pozityvumo ir padėti tapti „dideliems“. Būti dideliam, tai nereiškia būti turtingam, galingam, gražiam ar sėkmingam. Mes kalbame apie vidinę būseną, vidinį savęs suvokimą, kai iš „mažo“ tampi „didelis“, kitaip sakant, pasitikintis ir žinantis savo kaip žmogaus vertę, kai atgauni žmogišką orumą, pasitikėjimą ir tikėjimą savo ateitimi,“ – dainos prasmę ir misiją paaiškino grupės „120“ lyderis Dovydas Laukys.

Įvertinkite naują kūrinį:

VIDEO: 120 x Vilius - DIDELI

„Dideli“ – tai elektroninės šokių muzikos kūrinys. Pasak dainos kūrėjų, šis muzikos žanras ir modernus muzikos skambesys yra geriausia priemonė pasiekti šiuolaikinį žmogų. Daina skirta ne tik jaunimui, bet ir visiems šiuolaikiniams, savęs ieškantiems ir dėl ateities nerimaujantiems žmonėms.

„Dainos tekstas yra apie rimtas problemas, kurios būdingos įvairaus amžiaus žmonėms. Sąmoningai pasirinkome pakilų ir aktyvų muzikos toną, nes mūsų žinutė skirta pakylėti, įkvėpti ir motyvuoti žmones. Galbūt padėsime vienam, o gal penkiems, šimtui ar dar daugiau žmonių... Tiek grupės „120“ nariams, tiek man svarbu, kad kūryba turėtų prasmę ir paskirtį,“ – sakė atlikėjas Vilius Popendikis.

Asmeninio albumo nuotr./Vilius Popendikis ir Dovydas Laukys
Asmeninio albumo nuotr./Vilius Popendikis ir Dovydas Laukys

Reaguodami į dabartinę situaciją, atlikėjai skatina aukoti COVID-19 pasekmių mažinimo fondui.

„Savo šeimose ir pažįstamų tarpe turime medikų, todėl suprantame, kiek daug pastangų ir pasiaukojimo jie įdeda kovodami su koronaviruso pandemija. Šiuo sudėtingu laikotarpiu esame priversti išmokti labai svarbias pamokas, ypatingai atkreipti dėmesį į savo ir aplinkinių sveikatą. Padėti tam, kam šiandien labiausiai reikia mūsų pagalbos. Todėl visus pinigus, gautus už dainos perklausas bei muzikinio vaizdo klipo peržiūras, mes skirsime COVID-19 pasekmių mažinimo fondui,“ – sakė dainos „Dideli“ autoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius