-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 25

15min.lt ir Žmonės.lt premjera: debiutinis „Bekešo vilkų“ vaizdo klipas išvydo dienos šviesą

Pirmadienio popietę išskirtinai portalų 15min.lt ir Žmonės.lt skaitytojams pristatomas naujausias vilniečių „funk“ stiliaus muzikos grupės „Bekešo vilkai“ darbas – kūrinio „Soul Education“ vaizdo klipas, pirmąkart muzikantus subūręs filmavimo aikštelėje.
Girmantė Vaitkutė vaizdo klipe įkūnijo itin girežtą mokyklos direktorę.
Girmantė Vaitkutė vaizdo klipe įkūnijo itin girežtą mokyklos direktorę. / Kadras iš vaizdo klipo

Nors šis vaizdo klipas jau devynerius metus muzikuojantiems „Bekešo vilkams“ debiutinis, atrodo, jog pirmas blynas neprisvilo – kartu su muzikantais filmavimo aikštelėje, įrengtoje sostinėje esančioje Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, darbavosi tikrų profesionalų komanda. Prie klipo iš viso dirbo daugiau kaip 30 žmonių. Jį režisavo jaunoji studentė Marija Stonytė, besimokanti Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) ir 2011-aisiais kartu su kolege Marija Kavtaradze apdovanota „Sidabrine gerve“ už geriausią studento darbą.

Viganto Ovadnevo nuotr./Devintojo Bekeao vilkų gimtadienio akimirka
Devintojo „Bekešo vilkų“ gimtadienio akimirka

Nors filmavimo darbai užtruko tris dienas, vaizdo klipas buvo techniškai tvarkomas ir montuojamas kiek ilgiau nei mėnesį. Pirminį vaizdo klipo variantą „Bekešo vilkų“ gerbėjai jau matė LMTA studentų klipų peržiūroje birželio pradžioje, o galutinę klipo versiją pirmieji išvysti progą turi portalų 15min.lt ir Žmonės.lt skaitytojai.

Svarbiausia lavinti sielą

Filmavimo aikštelėje „Bekešo vilkai“ įkūnijo mokyklos darbuotojus – jie tapo griežtais, neklaužadų vaikų nepakenčiančiais mokytojais. Pagrindinis vaidmuo klipe teko grupės vokalistei Girmantei Vaitkutei – talentingoji atlikėja vaizdo klipe gavo itin piktos mokyklos direktorės vaidmenį.

Luko Balandžio nuotr./
Marija Stonytė

Anot G.Vaitkutės, šiuo dainos klipu muzikantai norėjo parodyti žiūrovams, kad lavinti galima ne tik protą, bet ir sielą. „Daina „Soul Education“ yra apie mokymąsi. Norime pabrėžti, kad muzika padeda lavinti sielą. Tokio išsilavinimo mums reikia itin daug“, – pasakojo dainininkė.

Jai pritarė ir klipą režisavusi M.Stonytė. „Klipas pasakoja apie mokyklos gyvenimą – matysite ir griežtus mokytojus, ir mokinius, tačiau svarbiausia yra jų vidiniai išgyvenimai, būsena. Visi jie siekia sielos išsilavinimo“, – tikino jaunoji režisierė.

Vaizdo klipas – ne vienintelė „Bekešo vilkų“ staigmena gerbėjams. Tik už gyvą garsą pasisakantys muzikantai žada jau rudenį išleisti ir debiutinį savo albumą, kuriame klausytojai išgirs vien gyvai atliekamą muziką.

 Debiutinį „Bekešo vilkų“ kūrinio „Soul Education“ vaizdo įrašą galite pamatyti apačioje, savo nuomonę ir įvertinimus kviečiame pateikti komentaruose.

VIDEO: Bekešo Vilkai „Soul Education“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius