Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 05

20 metų kartu: grupės „4Fun“ lyderiai Julija Ritčik ir Laimonas Staniulionis šia proga įrašė dainą

Nedaug lietuviškos muzikos grupių gali pasigirti dešimtmečiais neblėstančiu populiarumu. Dvi dešimtis scenoje muzikuojantys „4Fun“ atlikėjai – vieni tokių.
4FUN
4FUN / Dariaus Jurevičiaus nuotr.
Temos: 2 „4Fun“ Muzika

Grupės „4fun“ vokalistė Julija Ritčik sako, kad 2017 metų birželis jiems su Laimonu yra ypatingas. „20 metų esame pora. Kadangi mus suvedė meilė muzikai, paminėjome šią sukaktį kaip ir dera muzikantams – įrašėme duetą „Black Betty“, kuriame skamba tik perkusija ir vokalas“, – sakė ji.

Pristatydama „4Fun“ kūrybą Julija visuomet pabrėžia, kad, nors ir yra beveik visų grupės dainų autorė, Laimonas kone visuomet inicijuoja ir įgyvendina jų kūrybinius sumanymus.

Grupės archyvo nuotr./Grupė „4Fun“
Grupės archyvo nuotr./Grupė „4Fun“

„Be to, jis yra labai geras perkusininkas, grojantis daugybe įdomių instrumentų. Seniai galvojome, kad būtų įdomu sujungti mudviejų geriausius muzikinius gebėjimus bendrame kūrinyje. „Black Betty“ – tradicinis Amerikos juodaodžių kūrinys, kurį Laimonas aranžavo išryškindamas perkusinius instrumentus: pagrindinis vaidmuo skirtas ispaniškai dėžei, vadinamai „kachonu“ (cajon), ritminį piešinį papuošia afrikietiškos kilmės instrumentas „asalato“ bei kita smulki perkusija“, – teigė Julija.

Iki metų pabaigos jiedu planuoja įrašyti ir išleisti trumpą EP formato dueto albumą, kur skambės tik įvairi perkusija ir vokalas. „Black Betty“ – pirmasis jo kūrinys, šiuo metu dalyvaujantis tarptautiniame perkusijos konkurse „Golden Cajon Award“.

VIDEO: Black Betty (traditional) // Schlagwerk Golden Cajon Award 2017

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius