Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 01

5 garsiausios visų laikų giminaičių muzikos grupės ir tamsios jų istorijos

Tarp garsiausių visų laikų grupių rasime nemažai tokių, kurios sudarytos iš brolių ar seserų. Dažniausiai tokie būna du grupės nariai, bet kai kada – ir daugiau. Pavyzdžiui, viena tokia grupė yra birželį į Vilnių atvykstantys „Kings of Leon“ – čia groja trys broliai ir jų pusbrolis.
Grupė „Kings of Leon“
Grupė „Kings of Leon“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Susipažinkite su penkiomis populiariausiomis grupėmis, kurių didžioji dalis narių yra giminaičiai, bei istorijomis, kurios ne visada baigdavosi kaip pasakose.

„The Beach Boys“: muzikos genijus prieš pinigus

1961 m. susikūrusios roko grupės „The Beach Boys“ dainas apie Kalifornijos jaunimo kultūrą, banglentes ir merginas iki šiol mintinai moka visas pasaulis. Anot žurnalo „Billboard“, vertinant singlų ir albumų pardavimus, „The Beach Boys“ yra populiariausia Amerikos grupė, tačiau už šių svaiginančių skaičių slėpėsi nemažai konfliktų ir asmeninių problemų.

Grupės vadybininkas, trijų brolių Wilsonų tėvas, sūnums skirdavo šiek tiek daugiau dėmesio, nei likusiems grupės nariams. Mike'as, „The Beach Boys“ vokalistas, yra išreiškęs nuoskaudą, kad nors ir prisidėjo prie didelės dalies populiariausių kūrinių žodžių kūrimo, jo indėlis būdavo paprasčiausiai ignoruojamas. Viena esminių nesutarimų priežasčių buvo genialaus kompozitoriaus Briano Wilsono noras kurti sudėtingą muziką ir likusių grupės narių noras uždirbti kuo daugiau pinigų.

„The Beach Boys“ per savo karjerą patyrė ne vieną tiek muzikinį, tiek sudėties pasikeitimą – tam įtakos turėjo Briano Wilsono psichinės problemos ir narkotikų vartojimas, galiausiai privertęs jį pasitraukti iš kolektyvo veiklos, bei brolių Denniso ir Carlo Wilsonų mirtys 1983-aisiais ir 1998-aisiais metais.

VIDEO: The Beach Boys - Wouldn't It Be Nice (Original Video)

„Bee Gees“: kaip broliai Gallagheriai, tik mažiau tarpusavio muštynių

Išgirdus pavadinimą „Bee Gees“, galvoje suskamba „Stayin‘ Alive“ ir iškyla siaurų baltų kelnių vaizdas. Trijų brolių Gibbų grupė muzikinę veiklą tęsė 45 metus, per kuriuos išleido 22 albumus ir pardavė daugiau nei 220 milijonų įrašų. Visgi po plačiomis šypsenomis slėpėsi dideli nesutarimai ir sunkios priklausomybės.

„Bee Gees“ narys Maurice'as buvo taip stipriai įnikęs į alkoholį, kad kartą, po mėnesį nepertraukiamo šventimo, savo žmonai ir vaikui grasino ginklu. Kitas grupės narys Robinas buvo priklausomas nuo amfetamino – 1980 metais jis beveik nemiegojo ir nevalgė, muzikantą dažnai ištikdavo paranojos priepuoliai. Robinas net kaltino žmoną, jog ši kėsinasi pavogti visus poros pinigus, o jų skyrybos buvo vienos nuožmiausių muzikos istorijoje.

Broliai tarpusavyje daug pykosi, tačiau šie konfliktai likdavo už uždarų durų. Apie tai „Bee Gees“ nariai pradėjo daugiau kalbėti tik po Maurice'o mirties 2003-aisiais. „Mes buvome kaip Gallagheriai iš „Oasis“. Tik rečiau mojuodavome kumščiais“, – tvirtino Barry Gibbas.

VIDEO: Bee Gees - Stayin' Alive (1977)

„The Jackson 5“: nuo tirono tėvo iki dalijimosi moterimis

1964-aisiais startavusi grupė „The Jackson 5“ – brolių Jackie, Tito, Marlono, Jermaine'o, vėliau prisijungusio Randy ir tuo metu dar tik būsimo popkaraliaus Michaelo muzikinis projektas, sukurtas jų tėvo Joe. Jis buvo sėkmės nesulaukęs ritmenbliuzo dainininkas, neišsipildžiusią svajonę bandęs įgyvendinti naudodamasis vaikais.

Michaelas Jacksonas prie „The Jackson 5“ prisijungė būdamas penkerių. Vėliau jis atskleidė, kas dėjosi tuomet, kai niekas nematydavo. Michaelas pasakojo, kad agresyvumu ir liguistu perfekcionizmu pasižymėjęs tėvas versdavo vaikus repetuoti iki visiško išsekimo, mušdavo jiems nepataikius į natą ir tyčiodavosi, kai šie sumaišydavo šokio judesius. Muzikantas atskleidė, jog iš baimės tėvui jį net pykindavo.

Peripetijų netrūko ir tarp brolių. Jermaine'as niekada nepraleisdavo progos pasakyti, kad jis, o ne Michaelas, turėjo būti muzikos olimpe. Tas pats Jermaine'as nuo jaunesnio brolio Randy nuviliojo moterį, su kuria šis turėjo du vaikus, ir ją vedė. Sekso šeimoje tikrai netrūko – Michaelas yra užsiminęs, kad būdavo priverstas miegoti kambaryje, kuriame gretimoje lovoje vyresnysis brolis šnopuodavo su parsivesta mergina. Gausios Jacksonų šeimos tarpusavio santykiai iki šiol yra neišsenkamas bulvarinės žiniasklaidos turinio šaltinis.

VIDEO: The Jackson 5 - ABC

„INXS“: viską užgožęs Michaelo Hutchence'o spindesys

Australai „INXS“, kadaise rokenroliškumu užgožę net tautiečius „AC/DC“, muzikinės karjeros pradžioje ne itin originaliai vadinosi „The Farriss Brothers“, mat grupę sudarė trys broliai ir trys kiti nariai.

Grupės laimė ir nelaimė buvo vokalistas Michaelas Hutchence'as. Jo charizmos ir energijos būtų užtekę dešimčiai gerų roko grupių, todėl likę grupės nariai tūnojo Michaelo žvaigždės šešėlyje – nors šių indelis į „INXS“ sėkmę buvo kur kas didesnis.

Grupės reikalai visu greičiu žemyn ėmė ristis po Michaelo Hutchence'o traumos 1992 m. Kopenhagoje. Būdamas girtas, vokalistas susikivirčijo su taksistu ir buvo nokautuotas. Tik po savaitės roko žvaigždė kreipėsi į gydytojus, kurie nustatė kaukolės skilimą. Po traumos jis neteko skonio ir uoslės pojūčių, dėl to labai pergyveno. Maža to – Michaelas tapo agresyvus. Pasak grupės draugo Beers, 1993 m. įrašinėjant albumą, per šešias savaites jis vos nesumušė visų grupės narių, kartais net grasindavo peiliu.

Viskas baigėsi tragedija 1997 m., kai Michaelas Hutchencas buvo rastas pasikoręs. Oficiali tyrimo išvada – savižudybė apsvaigus. Tačiau mirties aplinkybės leidžia teigti, kad tai atsitiko netyčia, Michaelui tyrinėjant savo seksualinius pojūčius.

Nors po lyderio mirties grupė tęsė veiklą su nauju vokalistu, 2012 metais koncerto metu, su ašaromis akyse, skambant „Need You Tonight“, Jonas Farriss paskelbė, kad „INXS“ išsiskirsto.

VIDEO: INXS - Never Tear Us Apart

„Kings of Leon“: po išspręstų problemų – naujos populiarumo aukštumos

Legenda pasakoja, jog 1999 metai susikūrę ir vienais svarbiausių šių laikų roko muzikantų vadinami „Kings of Leon“ pirmąjį mini albumą įrašė mėnesiui užsidarę rūsyje – rūkydami tai, kas ne visai legalu, ir semdamiesi įkvėpimo iš „Led Zeppelin“. Auksine kantrybe apdovanota jų mama į rūsį nešdavo vaikinams pietus ir „neužuosdavo“ jokių įtartinų kvapų.

„Kings of Leon“ pasaulio topus užkariavo 2008-aisiais, išleidę ketvirtąjį studijinį albumą „Only by the Night“, tačiau po didžiosios šlovės bombos grupė vos neišsiskyrė – vaikinai pradėjo panikuoti, kad populiarumo banga greitai nuslūgs, lipdami per save siekė sukurti dar vieną hitą, įniko į svaigalus, ėmė nesutarti.

2013-aisiais, po albumo „Mechanical Bull“ išleidimo, grupė nusprendė padaryti pertrauką. Per porą metų broliai pailsėjo nuo konfliktų ir susivokė, ko iš tiesų nori gyvenime – ne įspūdingų albumų pardavimų skaičių, ne šlovės bet kokia kaina, o tiesiog kurti muziką.

Prieš metus jie ėmėsi septintojo albumo „WALLS“ įrašymo. Paradoksalu, tačiau nenoras siekti šlovės padėjo jiems tapti dar populiaresniais. Albumas tapo pirmuoju grupės istorijoje, užkopusiu į prestižinio JAV žurnalo „Billboard“ sudaromo topo viršūnę, o pristatymo turas driekiasi po didžiausius Europos festivalius ir arenas.

VIDEO: Kings Of Leon - Back Down South

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius