Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 01

8 faktai apie „Loftas Fest“ žvaigždes – britus „Daughter“

Vienintelis miesto festivalis Lietuvoje „Loftas Fest“, šiemet vyksiantis rugsėjo 2-3 dienomis, didžiuojasi į šeštadienio muzikos programą įtraukęs ir vieną ryškiausių šiuolaikinių britų grupių „Daughter“.
Daughter
Daughter / „Lofto“ nuotr.

2016-uosius Londono trio pasitiko išleidę antrąjį ilgai lauktą albumą „Not to Disappear“, kurį sausio mėnesį pristatė europinio turo metu. Bilietai į visus turo pasirodymus aštuoniose šalyse buvo išparduoti turui net neprasidėjus. Rugsėjo 3 d. jų talentu galės įsitikinti ir „Loftas Fest“ dalyviai.

Jūsų dėmesiui – aštuoni faktai apie melodingąjį britų folk trio „Daughter“.

Svaiginančiai gili muzika, kuri geba melancholiškai užburti

„Daughter“ savo kūryboje ne tik tekstais, bet ir muzika subtiliai nagrinėja liūdesį, šio jausmo gelmę. Dainų žodžiuose liūdesys tampa būsena, kuri universaliai apima viską, o metaforos ir jas papildantys gryni gitaros tonai prisideda prie kuriamos lyriškos atmosferos. Tokios prasmingos, gilius išgyvenimus sukeliančios dainos ir prisidėjo prie „Daughter“ pasisekimo ir populiarumo.

Grupės nariai vokalistei suteikia drąsos

Pagrindinė grupės narė – vokalistė E.Tonra pradėjo savo karjerą muzikoje nuo solo pasirodymų, bet, kaip pati teigia, jais nesimėgavo, nes nesijautė drąsiai. Prieš susiburiant grupei tuo metu dvidešimtmetė E.Tonra dainuodavo dainas apie meilę, tačiau Šiaurės Londono muzikos mokykloje sutikusi I.Haefelį bei R.Aguilellą ji nusprendė, kad atėjo metas imtis rimtesnės veiklos ir užsiimti gilesne kūryba.

Gitaristas bei būgnininkas atneša profesionalumo

Apie savo solo karjerą vokalistė prisimena: „Tai visiškai man netiko. Kaip muzikantė esu savamokslė, jaučiausi apribota savo sugebėjimų“. Atlikėja juokauja, jog jai reikėjo kitų smegenų norint tobulėti. Taigi grupės kūryboje gitaristas Igor Haefeli bei būgnininkas Remi Aguilella padeda įgyvendinti garsus, kurie kyla vokalistės galvoje, jų profesionalumas ir patirtis suformavo unikalų „Daughter“ atmosferinį skambesį.

„Daughter“ / Positivus 2014 / Ryčio Šeškaičio nuotr.
„Daughter“ / Positivus 2014 / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Primena skandinavų grupes

„Daughter“ vokalistė Elena Tonra neretai lyginama su skandinavų atlikėjomis Jonsi ir Bjork, tačiau pati muzikantė yra britė, visą gyvenimą praleidusi Londone. Kiti grupės nariai kilę iš kitur – gitaristas Igor Haefeli gimė Šveicarijoje, o būgnininkas Remi Aguilella Prancūzijoje.

Tekstuose – atvirumas

Žodžius dainoms visuomet kuria E.Tonra. Vokalistė pripažįsta jog neretai būna sunku dalintis savo išgyvenimais ir jausmais: „Kai negalvoju, daina būna tiesiog daina, bet tada susivokiu – kodėl aš visiems tai atskleidžiu?!“. Ji priduria: „Tuomet pagalvoju, kad žmonės vis tiek žino mano paslaptis, taigi viskas gerai. Būna dienų, kai dainuoju ir prisimenu, kodėl tai parašiau, tuomet truputį nuliūstu. Nepaisant to, kai esu ant scenos, stengiuosi nesigilinti į tokius nereikšmingus dalykus.“

Nekreipia dėmesio į pagyras

Grupės vokalistė prisipažįsta nemėgstanti skaityti komentarų apie save internete, nesvarbu ar jie teigiami, ar neigiami. „Skaitydamas atsiliepimus gali „nudegti“ arba priešingai – jie gali priversti pasijusti tikrai nuostabiai ir tai taip pat nėra gerai, nes tuomet aptingsti ir manai, kad esi geriausias. Mėgstu būti itin pesimistiška savo kūrybos atžvilgiu, tuomet sunkiai dirbu, nes niekada nesijaučiu pakankamai gera“, – pasakoja E.Tonra.

„Daughter“ pasirodymas / „Positivus 2014“ / Pauliaus Krampo nuotr.
„Daughter“ pasirodymas / „Positivus 2014“ / Pauliaus Krampo nuotr.

Neblėstantis jaudulys

Grupei grojant milžiniškuose festivaliuose, kurie suburia didžiulį skaičių klausytojų, vokalistė vis dar nepripranta prie jaudulio. „Aš myliu tai, ką darau, muzika yra vienintelis dalykas, kuriuo aš noriu užsiimti, tačiau tai labai gąsdina mane“, – atvirauja E.Tonra. Atlikėjai reikia laiko prisitaikyti prie žmonių, kurie jos klausosi ir ji prisimena ankstyvuosius grupės gyvavimo metus, kuomet retkarčiais ji net nepastebėdavo klausytojų, nes bijodavo pakelti savo akis ir pažvelgti į publiką.

Labdaringa „Daughter“ veikla

Grupė kurianti giliai asmeninę, su išgyvenimais susijusią muziką prisideda ir prie labdaringos veiklos. Prieš kelis metus „Daughter“ sukūrė marškinėlius organizacijai „Mind“, kuri teikia pagalbą žmonėms, turintiems psichinių sveikatos sutrikimų. Apie labdaringą veiklą vokalistė prisimena: „Pagalvojau, kad tai nuostabi idėja ir užsidegiau noru dirbti būtent su „Mind“. Manau, jų veikla siejasi su mūsų muzika.“

Šiais metais vienintelis urbanistinis muzikos ir menų festivalis Lietuvoje „Loftas Fest“ vyks rugsėjo 2-3 d., menų fabrike „Loftas“, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius