-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 02

Nigeriečio ir lietuvio duetas debiutuoja su Ten Walls jiems kurtu remiksu

Per daugiau nei dvidešimtmetį trunkančią muzikinę karjerą prodiuseris Ten Walls spėjo sukurti nemažai kūrinių ne tik sau, bet ir gerai žinomiems Lietuvos ir užsienio atlikėjams. Šiandien – naujo remikso „Compelling“ (liet. nenumaldoma trauka) premjera.
Edvardas Mikulis ir Wisdom
Edvardas Mikulis ir Wisdom / Asmeninio albumo nuotr.

Tai – neseniai susikūrusio dueto, lietuvio prodiuserio Edvardo Mikulio ir dainininko Wisdom, kilusio iš Afrikos, daina, kurią išgirdęs tarptautinio pripažinimo sulaukęs Ten Walls greitai įvertino ir nusprendė „nuspalvinti“ naujais muzikos ritmais, rašoma pranešime spaudai.

Pasaulinio karantino vaisius – keturios naujos dainos

Dainos „Compelling” istorija prasidėjo, kai 28-erių prodiuseris Edvardas Mikulis išgirdo Wisdom (liet. išmintis) vardu prisistatančio atlikėjo dainas online. Iš Nigerijos kilęs dainininkas ir lietuvis žaibišku greičiu pajuto vienas kitam muzikinę simpatiją.

„Mes abu turime nerealių panašumų, kaip muzikos standartų nesilaikymas, išėjimas iš paraščių”, – sako E.Mikulis.

Jiedu susipažino karantino metu, kai keliauti ar susitikti gyvai buvo itin sudėtinga, darbas vyko online, Edvardas kūrė Lietuvoje, Wisdom dainas įrašinėjo Airijoje. Jiedu gyvai susitiko tik po aštuonių mėnesių pažinties, kai jau buvo sukurtos net trys dainos.

„Kai atvykau į Dubliną, Wisdom mane pasitiko traukinių stotyje, buvo geras jausmas susitikti gyvai, netrukus pradėjome intensyviai dirbti nesilaikant atstumo”, – juokiasi prodiuseris.

Muzikantai ne tik intensyviai įrašinėjo naujus kūrinius, tačiau ir skanavo tradicinės Nigerijos virtuvės patiekalų. Dviejų pasaulio kontinentų atstovai žavisi vienas kito skoniu muzikai.

„Kai išklausiau jo pirmąjį kūrinį, man buvo nauja ir įdomu, Deep House muzika skambėjo kitokiu ritmu, tai kažkas tokio, ko niekada nebuvau daręs, patinka jo perfekcionizmas, Edvardas nepaleis kūrinio, kol jis nebus tobulas”, – gerų žodžių negaili 35-erių Wisdom, šeimos ir artimųjų vadinamas tiesiog Gabiu.

Interneto platybėse užsimezgusi dviejų vyrų draugystės vaisius – keturių dainų elektroninio roko albumas tuo pačiu pavadinimu „Compelling“. Viena albumo daina dėmesį patraukė pasaulio pripažinimo Ten Walls lyderį, kuris sukūrė šiai dainai remiksą.

„Džiaugiuosi, kad gimsta nauji talentai, mano dėmesį patraukė unikalus Wisdom balsas, egzotiškas ritmas”, – sako muzikantas, remiksus kūręs žinomiems populiariosios bei elektroninės šokių muzikos atstovams.

Ten Walls, kurio dainos iki šiol laikosi radijo stočių topų viršūnėse, tiki debiutuojančio dueto sėkme.

Meilė – pagrindinis prieskonis ir varomoji jėga

Afrikietis Wisdom jau penkerius metus vedęs lietuvaitę Kristę, kuri ne tik jo pagrindinė mūza, bet ir vadybininkė. Vyras sako, kad visa kūryba gimsta iš meilės žmonai ir judviejų dukroms.

„Meilė – pagrindinė gyvenimo jėga, mano pagrindinis dainų variklis, būtent šeima mane varo į priekį, įkvepia ir neleidžia sustoti”, – sako dešimt metų muzikos versle besisukantis dainininkas.

Praėjusio mėnesio viduryje antra kartą žiedus sumainęs prodiuseris Ten Walls taip pat sutinka, kad moterys suteikia sparnus, ir be mylimųjų šalia nebūtų tokių hitų.

„Aš labai patenkintas galutiniu rezultatu. Mane sužavėjo Wisdom vokalas, džiazas ir techno atkeliavo iš Afrikos, egzotiškas balsas paverčia dainą išskirtine”, – sako Ten Walls.

Tai pirmasis trijų autorių darbas, kuriame maišosi elektronika ir afrikietiškos muzikos elementai, ši sintezė priverčia šokti. Dviejų kultūrų vaisius – dainos „Compelling“ remiksas – laukia klausytojų įvertinimo:

VIDEO: Edvardas Mikulis feat. Wisdom - Compelling (Ten Walls Remix)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius