Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 02 22

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ vėl švenčia pavasario pradžią

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ sugrįžta su vienu gražiausių savo projektų – „Pavasario lygiadienio“ koncertu ir kviečia visus drauge kovą išsinerti iš žiemos rūbo.
„Skylė“
„Skylė“ / Asmeninio albumo nuotr.

Pavasario lygiadienis švenčiamas kuomet visame pasaulyje (išskyrus užpoliarę) diena susilygina su naktimi. Po jo dienos ilgėja. Nuo seno šis lūžio taškas laikomas astronomine pavasario pradžia ir buvo lydimas daugybės tradicijų ir ritualų.

Metams bėgant lietuvių tradicija praustis ryte upėje, pjauti gaidį arba auštant bėgti laukais tiesiai į saulę išnyko, tačiau grupė „Skylė“ sukūrė savo tradiciją – lygiadienį paminėti specialiu, tik šia proga rodomu, koncertu.

Šio ritualo jie laikosi jau vienuoliktus metus. Tiesa, su viena maža išimtimi – pernai dėl pateisinamų priežasčių „Pavasario lygiadienio“ koncerto nebuvo.

„Prieš tai buvo labai intensyvus kūrybinis laikas – rašėme miuziklą „Eglė žalčių karalienė“, miuziklą vaikams „Kakės Makės gimtadienis“. Po to pertrauka įvyko natūraliai, nes jautėme, kad mums jos labai reikia. Nesame tie, kurie koncertus gimdo per prievartą. Turime pajusti, kad nuotaika tinkama, tuomet ir koncertas bus puikus“, – prisiminė R.Radzevičius.

Asmeninio albumo nuotr./„Skylė“
Asmeninio albumo nuotr./„Skylė“

„Tačiau šiemet kaip niekad esame pasirengę pavasario lygiadieniui ir grįžtame su dviguba jėga“, – sako jis. Ir žada vieną gražiausių lygiadienio koncertų, koks tik yra buvęs. Kiekvienais metais lygiadienio koncerto programa šiek tiek keičiasi, prijungiama naujų dainų, bet esmė ir nuotaika lieka ta pati.

Tai šviesūs, kupini pakilios nuotaikos ir vilties koncertai. Ši ypatinga nuotaika sutraukia pilnas sales žiūrovų ir nemaža jų dalis paklausyti jų ateina kiekvienus metus – taip sukurdami savo pavasario pasitikimo tradiciją.

„Skylės“ pavasario lygiadienio koncertai – pilni išskirtinės auros. Ją kuria ne tik kruopščiai dėliojama muzika ir tekstai, pasirodymą lydintis specialus apšvietimas bei ypač kokybiškas garsas, bet ir su grupe grojantis styginių kvartetas, kuris tapo neatsiejama koncerto, kurį beveik galima vadinti spektakliu, dalimi. Koncertas įvyks kovo 22 d. 19 val. Vilniuje, Šv. Jonų bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius