Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 12

Aistė Smilgevičiūtė ir „Skylė“ Lietuvos nepriklausomybę minėjo Čikagoje

Kovo 8 d. Čikagoje buvo surengta Lietuvos nepriklausomybei skirta šventė „Celebrate Lithuanian Independence“, kurioje apsilankė gausi lietuvių bei amerikiečių bendruomenė. Čia juos sukvietė itin turtinga kultūrinė programa, pristačiusi liaudies šokius, dainas, bei teatralizuotą lietuviško kaimo gyvenimą.
Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“
Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ / Asmeninio albumo nuotr.

Festivalio meninėje programoje pasirodė Čikagos lietuvių tautinių šokių kolektyvai „Suktinis“ (vad. G. Elekšytė Knieza), „Lietuvos Vyčiai“ (vad. L. Ringus) ir „Grandis“ (baletm. G. Grinkevičius),  vaikų pop choras „Svajonė“ (vad. A. Šimkuvienė), solistė Agnė Giedraitytė ir muzikė Genė Razumienė. Ypatingo svečių dėmesio ir pasisekimo sulaukė teatro grupės „Žaltvykslė“ (rež. I. Čiapaitė) sukurtas teatralizuotas lietuviškas sodžius, kurio besidarbuojančiais, dainavusiais, žaidimus žaidusiais ir svečius prisijungti kvietusiais gyventojais tapo „Žalvykslės“ aktoriai. Prie jų prisijungė audusios, verpusios, bei margučius marginusios Čikagos lietuvių tautodailės instituto narės, molį minkęs ir su vaikus skulptūrėles lipdęs keramikas Alvydas Pakarklis ir pynėjas iš vytelių Bronius Ilevičius.  

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“

Šio renginio kulminacija tapo grupės „Skylė“ ir Aistės Smilgevičiūtės pasirodymas, uždegęs tautiečius patriotinėmis dainomis ir žavėjęs klausytojus roko muzikoje besipinančiais lietuviškais etniniais motyvais bei, žinoma, užburiančiu A. Smilgevičiūtės vokalu. Vėliau atlikėjai vyko į Vašingtoną, kur Lietuvos Respublikos ambasadoje JAV su tautiečiais taip pat minėjo 25 metų Lietuvos nepriklausomybės sukaktį.

Po trumpos viešnagės Amerikoje A. Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ kitą savaitę grįš į Lietuvą ir du šeštadienius iš eilės savo klausytojams surengs jau tradicija tapusius pavasario lygiadienio koncertus. Šį kartą šiais ypatingais koncertais, pasižyminčiais savo subtilia ir skaidria nuotaika, galės džiaugtis ne tik vilniečiai, bet ir šiauliečiai. Šiauliuose, pavasario lygiadienio koncertų programa bus sugrota pirmą kartą.
    
Koncertai vyks:
Kovo 21 d. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje (bilietus platina „Bilietai.lt“)
Kovo 28 d. Šiauliuose, koncertų salėje „Saulė“ (bilietus platina „Bilietų pasaulis“)
Koncertų pradžia – 19.00 val.

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius