Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 30

Alanas Chošnau į „Naktinių personų“ koncertus kviečia laišku gerbėjams

Vasario viduryje didžiuosiuose Lietuvos miestuose vėl skambės kadaise itin populiarios Aro Vėberio ir Alano Chošnau grupės „Naktinės Personos“ dainos – dvidešimtmečio proga jau kelerius metus nebekoncertuojanti grupė nutarė trumpam sugrįžti į sceną.
Alanas Chošnau ir Aras Vėberis
Alanas Chošnau ir Aras Vėberis / Eglės Pinikienės nuotr.

Koncertinio turo po Lietuvą metu „Naktinės Personos“ pasirodys penkiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Vėliau muzikantai žada surengti kelis pasirodymus užsienyje.

Belaukdamas pirmojo koncerto, kuris Vilniuje skambės per Valentino dieną, grupės lyderis Alanas Chošnau kreipėsi į gerbėjus atviru laišku. Žmonės.lt skaitytojams perpublikuoja dainininko mintis:

Manau, pirmosios žinutės apie „Naktinių Personų“ atsikūrimą bei išskirtinį koncertinį turą Lietuvos muzikos klaustojų nuomones padalijo į dvi grupes – „nuostabu“ bei „kažkas čia neaišku...“ :) 

Tie, kuriuos nudžiuginome savo sprendimu, neabejodami perka bilietus į koncertus, jungiasi į NP „Facebook“ bendruomenę, seka mūsų pasirengimą koncertams, dalyvauja žaidimuose laimint pakvietimus bei prisimena senus gerus laikus matydami gausybę senų nuotraukų, laikraščių ir žurnalų iškarpų, plakatus. 

Visa tai primena, koks įvykis tuomet buvo NP! Ir šis įvykis tęsėsi beveik 10 metų, padovanojęs muzikos mylėtojams per 80 dainų ir daugybę hitų! Tiesą pasakius, mes patys su Aru buvome primiršę, kiek džiugesio, polėkio ir širdies esame įdėję į NP dainas bei susitikimus su fanais… Gera visa tai atgaivinti tiek mintyse, tiek realybėje.

Asmeninio albumo nuotr./„Naktinės Personos“
Asmeninio albumo nuotr./„Naktinės Personos“

Na, o tiems, kuriems „kažkas čia neaišku…“, galiu pasakyti, kad „Naktinių Personų“ atgimimas turi aiškų tikslą – paminėti 20 metų grupės įkūrimo jubiliejų (susikūrėme 1993-aisiais) bei padovanoti tuometiniams ir esamiems gerbėjams didįjį koncertą, kurio nesurengėme išsiskirdami, nors ištikimieji fanai buvo to verti. Norėjome sugrįžti ne bet kaip, o garsiai, nuoširdžiai ir efektingai, todėl jau gerus pusę metų dieną naktį nemiegame rengdami įsimintiną šou! 

Visų šių malonių darbų sūkuryje mąstau ir apie „šalutinį” „Naktinių Personų” sugrįžimo efektą. Naujoji jaunimo karta turi unikalią galimybę susipažinti su Nepriklausomos Lietuvos populiariosios muzikos kultūra ir gyvai patirti tuometinės muzikos dvasią! Noriu tikėti, kad smalsus ir ieškantis jaunas žmogus nepraleis šios galimybės. Tuo labiau, kad mūsų koncertuose bus tik naujausia garso sistema, apšvietimas, vaizdo efektai, o visos skambėsiančios dainos yra naujai aranžuotos bei perrašytos studijoje tam, kad būtų vienas malonumas klausytis jų didžiosiose arenose!

Man asmeniškai „Naktinių Personų” sugrąžinimas dovanoja savotišką atgimimą, sparnuotus prisiminimus bei norą kuo labiau nustebinti klausytojus. Juk ne juokas pakelti dešimtmetį miegojusias dainas ir parengti jas šiandieniniam, išsilavinusiam, sakyčiau, netgi lepiam klausytojui! Dirbdamas iš visos širdies išgyvenu įdomią būseną, kurią geriausiai įvardija viena mūsų dainų „Tarp Praeities ir Dabarties” (pasiklausykite!) Jau kuris laikas mane apėmęs jausmas, lyg į viską žvelgčiau iš paukščio skrydžio ir matyčiau ten, kur yra pradžia… o NP pradžia yra ir mano – Alano Chošnau – pradžia…

Asmeninio albumo nuotr./„Naktinės Personos“
Asmeninio albumo nuotr./„Naktinės Personos“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius