-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 29

Alvidas Tautkus atvirai apie grupę „Rondo“: „Kas gali paneigti, kad tai nėra vagystė?“

Vienas iš legendinės grupės „Rondo“ įkūrėjų, renginių organizavimo kompanijos vadovas Alvidas Tautkus nuolat sulaukia klausimo, kodėl grupė, kurią juodu su broliu Gintautu įkūrė prieš daugiau kaip 40 metų, vis dar koncertuoja, tačiau neturi nieko bendra nė su vienu iš brolių Tautkų? 66-erių vyras neslepia, kad ši tema jam nemaloni, todėl daugybę metų vengdavo apie tai atvirauti.
Alvidas Tautkus
Alvidas Tautkus / „Lietuvos ryto“ TV nuotr

Tačiau gyvenimo būdo laidai duodamas itin retą interviu ir pasakodamas apie įspūdingos karjeros vingius, pakilimus bei klaidas, A.Tautkus negalėjo išvengti kalbos apie šį gyvenimo tarpsnį.

„Grupėje aš visuomet buvau tas, kuris viską organizuodavo. Galiausiai koncertų buvo tiek daug, kad nusprendžiau pats nebegroti, o užsiimti tik vadyba.

Po kelerių metų broliui Gintautui įvyko nelaimė – iškritęs iš šeštojo namo aukšto jis patyrė daugybę traumų, kurias ilgai gydėsi. Natūralu, kad kurį laiką jis negalėjo koncertuoti, o vėliau pasinėrė į religinę veiklą. Taigi, „Rondo“ veikla nurimo ir nutilo“, – skaudžios išdavystės priešistorę pasakojo A.Tautkus.

Tikriausiai viskas būtų taip ir pasibaigę, tačiau Alvido įkurtoje įmonėje dirbo vieno iš grupės muzikantų Aleksandro Ivanausko – Faros žmona. Ji ir paprašė, kad broliai leistų jos vyrui toliau koncertuoti grupės „Rondo“ vardu.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Aleksandras Ivanauskas-Fara
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Aleksandras Ivanauskas-Fara

„Kodėl ne, – pagalvojau, – juk visiems reikia gyventi. Esame kolegos, muzikantai – grok į sveikatą. Tačiau to jam buvo maža. Vos tik atsirado galimybė, niekam nieko nesakęs Fara nubėgo ir patentavo „Rondo“ pavadinimą savo vardu“, – prisiminė A.Tautkus.

Koncertų organizatorius pasakojo apie tai sužinojęs visai atsitiktinai, kai jubiliejaus proga panoro išleisti geriausių „Rondo“ dainų albumą. Tuomet ir paaiškėjo, kad visos grupės teisės priklauso nieko bendra su jos įkūrimu neturinčiam žmogui.

„Nieko nenoriu kaltinti, tačiau kas gali paneigti, kad tai nėra vagystė? – laidoje „Gyvenimas“ jau šį vakarą retoriškai klaus A.Tautkus. – Mėginau patentų biuro sprendimą užprotestuoti tesime, bet paaiškėjo, kad jau praėjęs terminas, kai tai galima buvo padaryti. O kaip aš galėjau anksčiau kreiptis, jei nieko apie „Rondo“ pavadinimo pasisavinimą nežinojau?“

Išskirtinis Alvido Tautkaus interviu apie stulbinančią sėkmę, išdavystes, šeimą ir santykius su broliu – jau šį vakarą, 21:30 val. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Gyvenimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius