Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 22

Andriaus Mamontovo koncertą Klaipėdoje apšildys... Andrius Mamontovas

Klaipėdos gimtadienio išvakarėse išskirtinį koncertą „Vandenyje“ Jono kalnelyje rengiantis Andrius Mamontovas publikai padovanos geriausiai žinomas savo dainas, o prieš jį scenoje pasirodys grupė iš Berlyno „Alien Grace“, kurioje būgnus muša Lietuvos scenos grando sūnus – taip pat Andrius.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Manto Repečkos nuotr.

Liepos 31-ąją vyksiantis koncertas bus pirmas tokio masto renginys atnaujintoje Jono kalnelio teritorijoje, scena bus įrengta saloje, o žiūrovai įsikurs ne tik ją juosiančiuose pylimuose, bet ir vandenyje, ant specialiai šiai progai nuomojamų vandens dviračių, valčių, irklalenčių.

Per beveik keturis dešimtmečius trunkančią muzikinę karjerą Andriaus Mamontovo kuriamos bei atliekamos dainos tapo atpažįstamos itin plačiai auditorijai, būtent geriausiai žinomos – tokios kaip „Marso kanjonai“, „Laužo šviesa“ ar „Kitoks pasaulis“ – ir skambės „Vandenyje“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Mamontovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Mamontovas

„Norisi surengti tokį koncertą, kokio žmonės pasiilgo per šią ilgą pertrauką. Todėl didžioji dalis jo metu atliekamų dainų bus tos, kurios yra žinomiausios. Ypatingai Klaipėdoje“, – repertuarą trumpai pristatė A. Mamontovas.

Klaipėdą ir A. Mamontovą sieja ilgalaikis ryšys: atlikėjas anksčiau daugybę metų kocertavo rugpjūčio 1-ąją minimo miesto gimtadienio šventėse, o šis renginys vyks pasitinkant 769-ąją sukaktį.

Simboliška ir tai, kad koncertą „Vandenyje“ apšildys grupė „Alien Grace“ iš Berlyno, kurios būgnininkas yra Andriaus Mamontovo sūnus Andrius.

„Mūsų grupė gyvuoja jau 4 metus ir yra įdomi tuo, kad visi nariai yra iš skirtingų šalių. Pagrindinis vokalistas – danas, vokalistės – švedė ir norvegė, gitaristas – iš Maltos, o bosine gitara groja bulgaras. Visi mes susipažinome studijuodami Berlyno populiariosios muzikos institute.

Organizatorių nuotr./Andriaus Mamontovo ir grupės koncertas
Organizatorių nuotr./Andriaus Mamontovo ir grupės koncertas

Mūsų stilius – tai tarsi roko ir soul muzikos mišinys, galbūt yra šiek tiek panašumo į „Queen“ ar „Supertrump“, tačiau visos mūsų dainos absoliučiai unikalios.

Labai laukiame koncerto, bus labai smagu sugrįžti į sceną. Klaipėdoje atliksime tokias dainas, pagal kurias bus galima ir šokti, ir verkti“, – sakė Andrius Mamontovas jaunesnysis.

Muzikantas sako, jog jo veiklos niekaip neveikia tėčio žinomumas ir statusas Lietuvos muzikos pasaulyje.

„Gal kažkam tai ir turi įtakos, tačiau man – ne. Mes abu esame muzikantai, tačiau labai skirtingi“, – sakė vaikinas, su tėvu koncertuojantis ne pirmą kartą.

Organizatorių nuotr./Grupė "Alian Grace" iš berlyno, kurioje būgnus muša Andrius Mamontovas
Organizatorių nuotr./Grupė "Alian Grace" iš berlyno, kurioje būgnus muša Andrius Mamontovas

A. Mamontovas džiaugėsi, jog koncertas Klaipėdoje suteikia šansą pasirodyti jaunai grupei, o žiūrovams – išgirsti ir įvertinti jos kūrybą.

„Aš labai džiaugiuosi tokia galimybe, labiausiai – dėl to, kad sūnaus grupė galės groti žiūrovams. Dabar, po priverstinės pertraukos, jiems labai reikia daugiau viešumo, koncertų – tai jauni žmonės, kurie dar tik ieško savo kelio, todėl toks pasirodymas jiems bus puiki proga“, – sakė A. Mamontovas.

Įdomu tai, kad prieš 12 metų A. Mamontovas su savo sūnumi toje pačioje Klaipėdos vietoje buvo užfiksuotas 2009-aisiais, kai atlikėjas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginyje Jono kalnelyje atliko savo kūrinį „Geltona. Žalia. Raudona“.

„Puikiai pamenu tą dieną, tačiau nesu linkęs mistifikuoti fakto, kad mes kartu sugrįžtame į tą pačią vietą. Tai tiesiog sutapimas. Malonus sutapimas“, – sakė Lietuvos scenos legenda.

Tą 2009-ųjų ankstyvo pavasario dieną iš Klaipėdos dangaus krito lietus ir sniegas, o šių metų liepos 31-ąją prognozuojamas puikus oras ir publikos sukurta puiki atmosfera – Andriaus Mamontovo koncerte Jono kalnelyje susirinkę žiūrovai skaičiuojami tūkstančiais. Dauguma bilietų jau išparduoti, tačiau norintieji patekti į renginį vis dar turi tokią galimybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius