Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 21

Andrius Mamontovas ir Virgis Stakėnas rinko geriausius bardus, kurie dainuos „Akacijų alėjoje“

Šeštadienį Vilniuje skambėjo dainos – atšvęsta jau 10-oji Gatvės muzikos diena (GMD). Šventę pažymėjo ir dainuojamosios poezijos gerbėjai – seniausias bardų festivalis „Akacijų alėja“, diriguojamas Virgio Stakėno, L.Stuokos Gucevičiaus skvere įkūrė bardų atlikėjus suvienijusią sceną.
Virgis Stakėnas ir Andrius Mamontovas
Virgis Stakėnas ir Andrius Mamontovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo 16 iki 18 val. šiame Vilniaus senamiesčio skvere rinkosi ne tik bardai, dainuojamosios poezijos atstovai, bet ir šių muzikos žanrų mylėtojai, kurie turėjo išskirtinę galimybę susitikti vienoje vietoje ir klausytis prasmingų tekstų, lydimų gitaros stygų virpėjimo.

Į bardams skirtą sceną šventės metu lipo arti 20-ies atlikėjų. Jų muzikos klausėsi gausiai susirinkusi publika, kurios gretose – ir Virgis Stakėnas bei GMD pradininkas Andrius Mamontovas.

Šie garsūs muzikantai prie bardų scenos laiką leido neatsitiktinai – klausydamiesi muzikantų sprendė, kurie penki iš jų verčiausi pasirodyti didžiojoje bardų festivalio „Akacijų alėja“, kuris skambės liepos 2-ąją, scenoje.

Norintys čia gali įžvelgti simboliką: A.Mamontovas ir V.Stakėnas susibičiuliavo būtent „Akacijų alėjoje“, jųdviejų draugystė ir lėmė bendradarbiavimą per GMD.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Mamontovas ir Virgis Stakėnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Mamontovas ir Virgis Stakėnas

„Dar tada, kai tik kūrėsi grupė „Fojė“, o aš jau buvau sugrojęs šimtus koncertų, labai įdėmiai stebėjau Andriaus Mamontovo sėkmingą muzikinį skrydį. Manau, tiek roko ir ne tik roko, gerbėjai pastebėjo Andriaus turiningą muziką ir prasmingus tekstus, todėl jį galime drąsiai vadinti dainuojančiu poetu, kurio tekstus lydi tik akustinės gitaros garsai. Tad labai džiaugiuosi užsimezgusia Andriaus Mamontovo ir „Akacijų alėjos“ draugyste bei galimybe prisidėti prie Gatvės muzikos dienos skleidžiamos pozityvios žinios muzikos mylėtojams“, – teigė V.Stakėnas.

Per penkiolika festivalio gyvavimo metų festivalyje „Akacijų alėja“ susiformavo prasmingų tradicijų, kurias kasmet papildo naujovės. Tad ir 16–tą kartą organizuojamas bardų festivalis „Akacijų alėja 2016“ liepos 2 d. pasiūlys ne vieną staigmeną, todėl į Kulautuvą atvykusiems beliks tik mėgautis poezija, dainomis bei išskirtiniu gitarų skambesiu pušų amfiteatro apsuptyje.

VIDEO: Andrius Mamontovas: apie gatvės muziką, Seimo rinkimus ir „Euroviziją“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius