Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 16

Antrą albumą pristatantys „Gytis Ambrazevičius ir Grupė“ „Kur toliau?“ kviečia į koncertus

Praėjus dvejiems metams po debiutinio albumo „Mano miestas“ išleidimo, „Gytis Ambrazevičius ir Grupė“ pristato antrąjį, pavadinimu „Kur toliau?“. Šis albumas – naujas etapas grupės kelyje. Jame galima išgirsti dar platesnę žanrų, instrumentų ir temų įvairovę. Skirtingai nuo debiutinio, kuris buvo pilnai akustinis, šiame albume organiškai pereinama prie „elektrinio“ skambesio – būgnai, elektrinės gitaros, vargonėliai, pučiamųjų sekcija.
„Gytis Ambrazevičius ir Grupė“
„Gytis Ambrazevičius ir Grupė“ / Asmeninio albumo nuotr.

Vienuolikoje autorinių kūrinių, parašytų 2012 – 2018 metais, skleidžiasi kūrėjo ir jo kūrybos santykis, fizinių ir dvasinių kelionių vaizdai, laimingos ir nelaimingos meilės pasakojimai, atsiminimai iš gimtojo krašto, bei buities ir būties refleksijos.

Albumui pavadinimą davė daina „Tai kur toliau?“, kurioje lyrinis subjektas ironiškai pasakoja apie savo nebūtas keliones: „Ir kur tik nebuvau / Ir ten, ir ten, ir ten [...] Tai kur toliau? / Tai kur toliau?“, – nuolatinio abejojimo ir klausiamojo pobūdžio santykis su realybe jaučiamas ir kitose albumo dainose. Jose galima išgirsti įvairių žanrų, tokių kaip baladės, pop, roko, indie, bliuzo, o vietomis ir kantri, mišinį.

Asmeninio albumo nuotr./„Gytis Ambrazevičius ir Grupė“ antrasis albumas
Asmeninio albumo nuotr./„Gytis Ambrazevičius ir Grupė“ antrasis albumas

Grupę sudaro dainų autorius ir atlikėjas Gytis Ambrazevičius (tekstai, muzika, balsas, elektrinė ir akustinė gitaros) Tomas Usovas (balsas, klavišiniai, mandolina, lūpinė armonikėlė), Haroldas Liumparas (solo gitara), Lukas Norkūnas (balsas, bosinė gitara), Martynas Nugaras (būgnai ir perkusija). Prie įrašų prisidėjo ir kviestiniai muzikantai, – Girmantė Vaitkutė, Teresė Andrijauskaitė, Milda Andrijauskaitė – Bakanauskienė („Baltos varnos“), Gytautas Vaitkus, Benas Malakauskas, Eimantas Tatulis ir Kiril Jurjev.

Artimiausi albumo pristatymai – sausio 17 dieną „KAS KAS“ (Vilnius, Islandijos g. 4) ir vasario 21 dieną Vilniaus knygų mugėje. „Gyčio Ambrazevičiaus ir Grupės“ albumą „Kur toliau?“ išleidžia asociacija „Slinktys“, išleidimą ir sklaidą dalinai remia autorinių teisių Asociacija LATGA ir gretutinių teisių Asociacija AGATA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius