Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 30

Antradienį Šv. Kotrynos bažnyčioje – net du Naujosios Zelandijos atlikėjos Kimbros pasirodymai

Spalio 1 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje net du pasirodymus surengs dviejų „Grammy“ statulėlių laimėtoja Kimbra. Jai tai bus pirmoji viešnagė Baltijos šalyse. Panašu, kad atlikėja iš Naujosios Zelandijos nuoširdžiai jos laukia. Apie papildomą koncertą bažnyčioje pati atlikėja pranešė vaizdo žinute. Tokį dėmesį Lietuvos publikai parodo tikrai ne kiekvienas šiandienos artistas. Nėra jokių abejonių, kad Kimbros koncertas - svarbiausias šios savaitės muzikinis įvykis visame mieste.
Kimbra
Kimbra / Asmeninio archyvo nuotr.

Šv. Kotrynos bažnyčioje toks formatas – ne naujiena. Todėl galimybe tą patį vakarą surengti du koncertus Kimbra Lee Johnson neabejojo nė minutės. Į savo publiką Lietuvoje Naujosios Zelandijos muzikos perlas kreipėsi išskirtine vaizdo žinute. Vien už tai jai galėtumėte po koncerto įteikti gėlių. Kimbra į Vilnių atskris dar šiandien ir čia praleis dvi naktis. Tiesa, ji jau spėjo telefonu pasikalbėti ir su lietuviška žiniasklaida. Šio koncerto herojė susidomėjo Coheno, Zappos, ir Lennono paminklais.

Kimbra linkėjimai lietuviams:

Pas mus svečiuosis kieta mergina, nepasiduodanti kasdieniam skubėjimui. Šiuo metu ji lėtai kaupia dainas naujam rinkiniui. Kimbra mėgsta medituoti ir atriboti save nuo bet kokių pašalinių garsų. Tyloje ji priima savo trūkumus ir privalumus, nes nėra reikalo su savimi pyktis. „Reikia nustoti savęs gailėti. Visada matome savo blogąją pusę ir kovojame su ja, kartojame tai ir niekaip neaugame“, – viename interviu teigė Kimbra

Asmeninio archyvo nuotr./Kimbra
Asmeninio archyvo nuotr./Kimbra

Taip pat ji aktyvi kovotoja už prigimtines žmogaus teises. Kimbra dalyvavo tokiuose judėjimuose kaip „Black Lives Matter“ ir „Women‘s March“. Ji jau tris kartus vyko į Etiopiją, kur sutiko moteris ir vaikus, sergančius ŽIV virusu. Tai pakeitė jos suvokimą apie pasaulį ir net muzikos industriją.

Karjera ir šlovė dar nėra viskas. „Instagramo“ burbulas ir miegas prabangiuose pataluose neįkvepia kurti. Tai daro realybė, ją supanti aplinka ir šiandienos pasaulio problemos. Tokias mintis Kimbra puikiai atspindi savo dainose.

VIDEO: „Somebody That I Used To Know“ – Gotye feat. Kimbra

Ankstesnis jos albumai („Vows“ ir „Golden Echo“) buvo apie tai, kaip tuštumą užpildyti jauduliu. Naujausias ir kritikų liaupsinamas „Primal Heart“ Kimbrai yra būdas abejomis kojomis tvirtai stovėti ant žemės. Tai pokalbis ir išpažintis klausytojams. Ji norėjo pasakoti ne apie personažų kūrimą, o buvimą savyje. Atrodo, kad jai pavyko.

Jos stalčiuje tokie hitai kaip „Cameo Lover“, „Settle Down“ ir praėjusio dešimtmečio himnas „Somebody That I Used To Know“, įrašytas kartu su Gotye. Šis darbas Kimbrai pelnė net dvi „Grammy“ statulėles ir atidarė galybę durų muzikos industrijoje. Tačiau Kimbra nemiega ant laurų, o naudojasi savo sėkme pažintims ir tolimesnei kūrybai. Dar šiemet ji suspėjo nusifilmuoti ir muzikiniame filme „Daffodils“.

Kimbra: Kodėl verta nueiti į jos koncertą?

VIDEO: Kimbra: Kodėl verta aplankyti jos koncertą?

Kimbros koncerto Lietuvoje laukia daugybė žmonių, tarp jų – ir jai artimos lietuviškos scenos moterys. Priežasčių apsilankyti jos pasirodyme tikrai yra užtektinai. Monika Liu, Migloko, Daiva Starinskaitė ir Ieva Stasiulevičiūtė stojo prieš „8 Days A Week“ komandos kamerą ir pasidalino savo įspūdžiais apie Vilniuje laukiamą atlikėją. Visos jos džiaugiasi Kimbros viešnage, datą kalendoriuje pasižymėjo raudonai ir šio antradienio vakarą tikrai neliks sėdėti namie.

Prieš tai rengdavusi energingus ir pašėlusius koncertus, Kimbra dabar pasirinko intymesnį formatą. Koncertas bažnyčioje – vienas iš būdų dar labiau suartėti su publika. Kadaise Alexis Taylor ir Moses Sumney po bažnyčios skliautais tikrai skambėjo fantastiškai. Panašios magijos tikimasi ir iš Kimbros.

Papildomas pasirodymas suplanuotas 18:30 val., antrasis vakaro koncertas bažnyčioje prasidės 20:30 val. Tiesa, į jį netilpo visi norintys – buvo išparduoti visi bilietai. Bilietų į papildomą koncertą dar šiek tiek yra. Padarykite, kad nebūtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius