Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 14

Atlikėja Milda pristato dainą „Flag“: apie kitokią laisvę ir pabėgimą nuo vidinių demonų

Išsivadavimas nuo vidinių demonų ir aukštai iškelta laisvės vėliava. Taip savo pirmąją dainą ir vaizdo klipą „Flag“ pristato naujai debiutuojanti, tačiau scenoje ne naujokė Milda. Soliniam debiutui atlikėja pasirinko kūrinį, atspindintį jos požiūrį į nepriklausomybę – žmogų be baimių, susikaustymo ir rėmų.
Atlikėja Milda
Atlikėja Milda / Asmeninio albumo nuotr.

Likus kelioms dienoms iki Valstybės atkūrimo šimtmečio šventės pristatytas kūrinys nebuvo kuriamas šia proga, tačiau data pasirinkta neatsitiktinai.

„Vasario 16-ąją mes švenčiame laisvę, o daina yra apie tai – savos laisvės puoselėjimą ir išsivadavimą nuo kompleksų, bandymo įtikti. Laisvė mums suteikia labai daug. Juk galime mokytis, keliauti, kurti ir už tai nebūti baudžiami. Gaila, kad ne visi tuo naudojasi“, – pasakoja Milda.

Dainos pavadinimas „Flag“ (vėliava, liet.) – dar vienas laisvės simbolis, kuris kartojamas priedainio eilutėse: „Įsivyniosiu, išsitiesiu ir mojuosiu“.

Asmeninio albumo nuotr./Atlikėja Milda
Asmeninio albumo nuotr./Atlikėja Milda

Dainininkė pripažįsta, kad ir dainos žanro pasirinkimas susijęs su noru išsivaduoti iš stereotipų.

„Suprantu, kad dauguma raukosi kalbėdami apie popsą, kaip nerimtą, paviršutinišką. Bet aš tikiu, kad galima kurti kokybišką pop muziką, kuri laužo standartus ir priverčia susimąstyti“, – sako atlikėja.

Dainą „Flag“ Milda parašė vos per vieną vakarą, tačiau prodiusavimas bei klipo kūrimas užtruko kone dvejus metus. Atlikėja neslepia, kad naujam žmogui muzikos pasaulyje nėra lengva, o kūrybinis procesas pareikalavo nemažai jėgų.

„Kai esi nežinomas atlikėjas be vadybininkų komandos, įgyvendinti savo tikslus tikrai labai sunku. Dauguma prodiuserių, vadybininkų, muzikantų užsiėmę, dirba su žinomais atlikėjais ir nelabai nori rizikuoti. Neslėpsiu, tai buvo ne ištisinis, o ištęstinis, varginantis ir psichologiškai sekinantis darbas, – kūrybinio proceso užkulisiais dalijasi Milda. – Tik kad ir kiek kartų sviro rankos, mane vis vedė nepaaiškinamas noras nugalėti pačią save. Žinoma, nesu naivi, kad tikėčiausi užkariauti pasaulį, bet jau tikrai turiu, ką pasakyti.“

Asmeninio albumo nuotr./Atlikėja Milda
Asmeninio albumo nuotr./Atlikėja Milda

Atlikėja džiaugiasi jos idėja patikėjusiai ir įvairiapusiškai prisidėjusia komanda. Už pagalbą Milda dėkoja prodiuseriui ir draugui Rokui Jansonui, kuris patikėjo ir skatino nepasiduoti.

„Labai džiaugiuosi, kad jis, kai niekam nebuvau įdomi, tiesiog sutiko pabandyti dirbti kartu, suteikė man labai daug pasitikėjimo savimi, savo balsu ir muzika“, – prisimena Milda.

Vaizdo klipą dainai „Flag“ padėjo sukurti ir nufilmuoti atlikėjos bičiulis Mantas Frolenko. Milda pripažįsta viskuo turėjusi pasirūpinti pati: nuo rūbų ir makiažo iki filmavimo vietos paieškos, todėl kuriozinių situacijų netrūko.

„Susėdę su Mantu turėjome tik idėją – laisvė. Ilgai svarstėme, kaip tai išreikšti skoningai ir įdomiai, kad nebūtų per daug banalu. Ir nors neturėjome nei biudžeto, nei režisierių, nei reikiamos patirties, rezultatu tikrai džiaugsiuosi“, – šypsosi atlikėja.

Didžiulę padėką atlikėja perduoda ir vaizdo klipe laisvės simboliu tapusiai profesionaliai šokėjai, draugei Pamelai Gaižutytei. Dainininkė neslepia supratusi, kad vaizdo klipe norės šokio, judesio elementų, žinojo, ką norėtų pakviesti.

„Ji ne tik spinduliuoja savitumą ir lengvumą, tačiau yra nepaprastai stipri veikli asmenybė. Esu labai dėkinga, kad ji sutiko prisidėti“, – sako dainininkė.

Nors Milda debiutuoja kaip nauja atlikėja, scenoje ji – tikrai ne naujokė. Prieš kelerius metus ji jau buvo išleidusi solinį kūrinį, beveik dešimtmetį dainuoja su keliomis tradicinio džiazo grupėmis. Milda taip pat yra įrašiusi dainą bei koncertavusi su bičiuliais, žymia roko grupe „Colours of Bubbles“.

„Galiu drąsiai pasakyti, kad nesigailiu nė vieno žingsnio savo muzikinėje karjeroje, nes kiekviena patirtis formavo mane kaip atlikėją ir asmenybę“, – sako atlikėja Milda.

VIDEO: MILDA - Flag (Official video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius