-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 05 17

Atlikėja Milda pristato kūrinį „Neptune“ ir šalčiu dvelkiantį jo vaizdo klipą

Vasario pradžioje pirmąjį solinį kūrinį „Flag“ pristačiusi dainininkė ir dainų autorė Milda šiandien dalinasi antruoju savo darbu. Naujoji daina „Neptune“, kurią lydi šalčiu dvelkiantis vaizdo klipas, pasakoja kosmoso metaforomis apipintą istoriją apie vidinės taikos paieškas ir jos atradimą.
Milda
Milda / Stop kadras

„Šį kūrinį parašiau dar 2015 metais. Pamenu tik, kaip iš giedro dangaus užgimė pati pirma dainos eilutė „Take the ring from the Neptune‘s heart“, visiškai intuityviai ir netikėtai, – kūrinio „Neptune“ atsiradimo istoriją pasakoja Milda.

Ji sako, jog astronomija ir kosmosu niekada per daug nesidomėjo, nieko nežinojo ir apie šią planetą, tačiau pradėjus skaityti daugiau, labai sudomino tam tikros Neptūno savybės: šaltis, sodri mėlyna spalva, tai, kad jis nematomas plika akimi, o randamas tik matematiniu skaičiavimu, bei žinoma – jį supantys 14 mėnulių.

„Pradėjau rinkti mėgstamiausius faktus ir koduoti dainoje tai, ką iš tiesų norėjau pasakyti. Toks jausmas, kad pats kosmosas padėjo man parašyti šį kūrinį“, – šypsosi Milda.

VIDEO: MILDA - Neptune

Atlikėja sako, jog ši daina, kaip ir visa kūryba, yra tam tikra terapija – kurdama ji išsivalo nuo niūrių minčių, jausmų ir baimių.

„Kosmoso ir Neptūno metaforomis apipyniau labai asmenišką gyvenimo tarpsnį ir jausmą. Tai tyli vidinė taika, kuomet tvirtai suvoki, jog metas atsisveikinti su kažkuo, ko ilgai negalėjai paleisti, tačiau darai tai taikiai ir su pagarba tam žmogui“, – atvirauja Milda ir tikisi, jog klausytojai tą jausmą pažins, pritaikys sau, o galbūt net patys pakeis požiūrį į skausmingą atsisveikinimą.

„Neptune“ vaizdo klipas, kuriame dominuoja tik ji ir šalčiu alsuojančios spalvos – tai atlikėjos noras dainą įprasminti emocija ir išraiška, o ne veiksmais, vietomis ar detalėmis. „Norėjosi atspindėti dainos erdvę ir nuotaiką, sukurti Neptūno šaltį, paslaptingumą ir tamsą, tačiau per daug nenugrimzti į iliustravimą. Tą man padėjo padaryti puiki komanda ir profesionalus žaidimas apšvietimu“, – sako ji.

Nors Milda tik neseniai pristatė savo solinę kūrybą, scenoje ji – tikrai ne naujokė. Atlikėja beveik dešimtmetį dainuoja su keliomis tradicinio džiazo grupėmis, yra įrašiusi dainą bei koncertavusi su bičiuliais, roko grupe „Colours of Bubbles“.

„Labai džiaugiuosi, kad pajudėjo asmeninė kūrybinė veikla. Manyje nuolat kažkas dega, kažkas verda, kovoja ir visa tai į pasaulį išeina muzikos pavidalu. Žinoma, solinė kūryba atima išties daug laiko, emocijų, jausmų, finansų, tačiau kartu – teikia daugiausiai džiaugsmo ir pilnatvės“, – sako atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius